Itthon » Közélet

Anyagi segítség a Hargita megyei kórházaknak

Cseke Attila egészségügyi miniszter két héttel ezelőtti látogatásának hamar beérett a gyümölcse: a Hargita megyei kórházak közel 4,5 millió lej állami támogatásban részesülnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

cseke_attila_latogatas_01
cseke_attila_latogatas_01
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 28., 11:05
0 hozzászólás. 


Az Egészségügyi Minisztérium összesen 4 330 000 lejt hagyott jóvá Hargita megyei kórházak számára. A szaktárca április 26-i értesítése szerint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház 1 800 000 lejt, a székelyudvarhelyi városi kórház 1 340 000 lejt, a maroshévízi 200 000 lejt, a gyergyószentmiklósi 380 000 lejt, a tölgyesi pszichiátriai intézet pedig 610 000 lejt kap.

Ennek kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke április 27-én, Csíkszeredában sajtótájékoztatót tartott, amelyre meghívta az érintett kórházak vezetőit is. Az elöljáró örömét fejezte ki, hogy Cseke Attila egészségügyi miniszter állta a szavát, és miután személyesen mérte fel a Hargita megyei kórházak helyzetét, azonnal segített. „Koalícióra lépésekor az RMDSZ vállalta ennek a népszerűtlen tárcának a vezetését, és a megyei önkormányzat meg a minisztérium közti jó együttműködésnek már látszanak az eredményei” – állapította meg a megyei tanács elnöke.

cseke_attila_latogatas_01

Cseke Attila április 10-én látogatott el a székelyudvarhelyi kórházba

A sajtótájékoztatón megjelent kórházigazgatók elmondták, mire használják fel a jóváhagyott összegeket. Demeter Ferenc, a megyei sürgősségi kórház menedzsere ismertette az általa vezetett intézmény prioritásait: felújítják a műtőrendszert, valamint a főépület hőszigetelését, az ugyanis hetvenes évekbeli, nem megfelelő. Jeszenszky Géza, a gyergyószentmiklósi kórház igazgatója a fertőzőosztály felújítására fordítja az összeget, Savu Cătană, a maroshévízi kórház vezetője viszont kéri a jóváhagyott pénz rendeltetésének megváltozatását, azaz nem mellékhelyiségek létesítésére fordítaná, hanem a fűtésrendszer rehabilitációjára. Csibi Veronka, a tölgyesi pszichiátriai intézet vezetője kiegészítést kér, hogy a csatorna- és vízrendszert pontra tetesse. A kórházigazgatók ugyanakkor örömüket fejezték ki, nem számítottak a miniszteri látogatás után ilyen hamar a segítségre.

A székelyudvarhelyi kórház vezetője, Lukács Antal nem tudott elmenni a találkozóra, helyette Borboly Csaba elmondta, hogy a székelyudvarhelyi intézmény parajdi részlegének felújítására 500 ezer lejt hagyott jóvá a minisztérium, mivel évről évre jelentősen nő a turisták száma a településen, ezért a kórház kapacitását is növelni kell – áll Hargita Megye Tanácsának sajtóközleményében. Hogy a fennmaradó összeget mire fordítja a városi kórház, arról a későbbiekben nyilatkozik Lukács Antal főigazgató.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."