Itthon » Közélet

Már csak csendben fenyegetőznek Gáborék

Néha még köpködnek, az ügyvédet is megütik, de miért is lepődnénk meg. Egyre követhetetlenebb a Gábor család körül kialakult persorozat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

birosag rendorauto-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. november 06., 14:05
3 hozzászólás. 

Mi azért mégis megpróbáljuk követni, hogy éppen mi történik. Péntek reggel fél kilenckor a tizenegy bethlenfalvi ügyével kezdték a tárgyalássorozatot. A terembe bilincsben vezették be Gábor Zsoltot, akit testvérei a rendőrök és csendőrök gyűrűjében biztattak azzal, hogy a biztonsági embereket fenyegették. Ne nyúlj hozzá mert eljön a gyászod, te! – szegezték a csendőröknek. De nem volt hangoskodás, lökdösődés. Ez már olyan természetességgel megy a bíróságon, mint ahogy mi egy kenyeret kérünk a sarki pékségben. A teremben is csak halkan szóltak oda Gálfi Árpádhoz és a megjelent sértettekhez, miközben különböző orális élvezetekkel hozták összefüggésbe őket.

Gábor Róbert most is a bírónőtől érdeklődött, hogy éppen melyik ügy, amelyiket tárgyalják. A Gáborék által megnevezett tanúk meghallgatása következett, elsőként Menyhárt Tibort szólították Fenyédről.

A pulpituson esküt téve, azzal kezdte, hogy ő nem látott semmit, nem tud semmit. A bírónő kérdéseire válaszolva kiderült, hogy valamikor tavaly október, november környékén Róbert apósának vittek egy szekér fát a Termés utcába. Már visszafele tartottak, amikor valaki (nem tudta pontosan ki) kiabálva futott felfele.

„Nem tudom ki volt, s hogy miért kiabált, de hogy őszinte legyek, nem érdekelt" – mondta Menyhárt. „A löjtőn befele futottak az emberek, de nem a mi dolgunk volt. Nem érdekelt az egész ügy, mi mentünk haza, van dolgunk elég." A tanú vallomása szerint nem látták, kik és hova futottak, sem azt hogy a kezükben volt-e valami.

Vasárnap nem enged be a rendőrség

Következett a második tanú, Ötvös Vilma kihallgatása. Az ő vallomása Gábor Dénesről, a feleségéről s a két öreg bácsiról (számunkra nem derült ki, kikről van szó – szerk. megj.) szólt, akik egy vasárnap futottak be a rendőrségre, de nem engedték be őket. De hogy ez idén vagy tavaly történt, s hogy melyik ügyhöz kapcsolódik, nem derült ki. A vasárnapot is onnan tudták, hogy Ötvösék épp a vásárból jöttek, amikor mindezt látták.

A bírónő jelezte, Gábor Róbertnek, hogy ha van kérdése a tanújához, felteheti. „Milyen kérdés ember, azt sem tudom mire adták fel" – fogta rövidre Róbert, mint kiderült, saját tanújáról nem tudta, ki az és hogy került oda.

Részeg volt, nem lett lóvásár

A harmadik tanú, Pui Ferenc kezdett egy újabb zavaros történetbe. Ami kiderült belőle, hogy lovat akart venni a Gábor családtól, de részegen érkezett a Termés utcába, ahol éppen az egyik Gábor gyermek összeszólalkozott valakivel. Ő ezek után egyből eljött, s elment haza. A lóvásárra nem került sor.

„Gábor Zsolt (Zsoltot nevezte meg, de közben kiderült, hogy Szabolcsot láthatta – szerk. megj.) valakivel összeveszekedett s én megsirültem, eljöttem" – fogalmazott Pui. Részegségére hivatkozva nem látott semmit, se Róbertet, sem pedig Zsoltot.

Nem csak a tanúvallomások tartalmában nagy a zavar, de hogy éppen melyik ügyhöz is tartozik mindez, vagy időben mikor történhettek, az sem tiszta. Több tanú nem lévén, a tárgyalást december 4-én folytatják.

Tanúvallomás szorozva kettővel

A következő tárgyalás Demeter Ernő megverését hivatott tisztázni, az ügyet Rédai Zoltán József bíró tárgyalta. Nem jelent meg minden tanú. Akik jelen voltak, ismerősök a pár perce lejárt tárgyalásból. Menyhárt Tibor állt újra pulpitushoz, de a történet ugyanaz volt. Fát vittek, nem láttak semmit, emberek szaladgáltak, de nem foglalkoztak velük, mert nem az ők dolguk, elmentek haza.

A másik tanú Talár (?) Ferenc, Menyhárt Tibor segítője. Az ő története is ugyanaz, mint a Menyhárté. A következő tárgyalás ebben az esetben is december 4.

„Jön a Mikulás, kapjuk a szurprizát" – reagált Gábor Róbert mosolyogva az új időpont hallatán.

Újabb tárgyalás következett. Gálfi Árpád fenyegetését tárgyalták, ami a bíróság épületében és előtte történt a pálfalvi eset tárgyalását követően. Nem volt hosszú az ügy, ugyanis sem Gábor Dénes, sem Ötvös Eszter nem jelent meg. Róbert újabb beidézhető tanúkat sorolt fel. Amikor a bíró a címek felől érdeklődött, hogy hová küldjék az idézést, Róbert ugyan nem tudta, de jelezte, hogy ha Almáson a „miliciától" megkérdezik, akkor azok egyből meg tudják mutatni. Ez az ügy is napolva lett december negyedikére.

A bíróság előterében Gálfi még egyeztetett a jelenlévő társaival, hogy mikor lesz a következő tárgyalás, és mikor kell Vásárhelyre menniük, ugyanis a pálfalvi lólopás esetét ott tárgyalják. Bár nemrég első fokon már született ítélet az egyik ügyben, a folyó perek nem, hogy fogynának, csak duzzadnak. Két hete ugyancsak a vásárhelyi tárgyaláson Gálfit leköpte Róbert, de Ötvös Eszter is megütötte Marosi György ügyvédet. Ezen esetekben is újabb feljelentéseket tettek.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Odabee
2015-11-06 14:39:25
hat ez egy nagy vicc eskuszom !!! hogy lehet ennyit toketlenkedni meddig napoljak az ugyet hat rohog az egesz cigany rajtunk ide ertve Pui banda is
avatar
jutacs
2015-11-06 19:32:41
Állítólag mindannyian beálltak Jehova tanujának, és ezentúl Örtoronnyal a kezükben, kosztüm, nyakkendö, ájtatos arc, átszellemült, földöntúli mosollyal kedves arcukon - így láthatjuk Gáborékat.
Isten útjai kifürkészhetetlenek
avatar
darazs01
2015-11-08 01:24:01
Tényleg két roma család tart rettegésbe mindenkit :( ez nagyon szomorú és egyben ijesztő is , hol van a rendőrség ????? Kik ezek Istenek késsel a kezükben nagy emberek ha hordába vannak

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."