Itthon » Közélet

Fehér tárgyalni hívja Grünsteint

Dr. Fehér István tárgyalni hívja Grüntsein Szabolcsot, hogy pontot tegyenek a városi RMDSZ kettőségének végére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Dr_Feher_Istvan
Dr_Feher_Istvan
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 29., 13:59
0 hozzászólás. 


A városi RMDSZ tegnap tisztújító gyűlést tartott, és az itt megválasztott elnök ma délben sajtótájékoztatót tartott. Dr. Fehér István részletesen beszámolt az április 29-ei küldöttgyűlésről, ahol minden a szabályzatnak megfelelően zajlott le. Mint kihangsúlyozta, a városi RMDSZ egy autonóm szervezet, és azt szeretnénk ha minden a belső szabályzat szerint működne.

A tisztánlátás kedvéért kifejtette, hogy a március 4-i küldöttgyűlésen visszavonták Grünstein Szabolcs elnöki mandátumát, és őt megbízott elnöknek nevezték ki. Ezt a döntést Grünstein megtámadta, viszont még nem kapott rá pozitív elbírálást, így a tegnapi tisztújító gyűlést legálisan hívta össze dr. Fehér István. Emellett a nyolc körzeti elnökből haton írásban is kinyilvánították, hogy nem hajlandóak Grünsteinnal együtt dolgozni.

Dr_Feher_Istvan

Dr. Fehér István

A mai sajtótájékoztatón jelen voltak az újonnan megválasztott elnökségi tagok is. Benedek Árpád Csaba leszögezte: a szabályzat szerint csak egy elnökség van, és nevetséges amit Grüntsein folytat. „Nem tudja elismerni a vereséget” – egészítette ki Szabó Gyula. Péter Pál hozzátette: azt a típusú RMDSZ-t, ami az elmúlt húsz évben működött, el kell felejteni, mert azóta megváltozott az emberek felfogása és hozzáállása is. Az új elnökség körzeti szinten kezdi el a munkát, és újjászervezik a városi szervezetet.

Továbbá kiderült, hogy Bunta Levente március 31-én hatálytalanította a szervezet pecsétjét – amiből két darab „elveszett” – így az új elnökség új bélyegzővel rendelkezik, így Grünstein Szabolcs jelenleg nem tud iratokat hivatalosítani. A további fejleményekre még visszatérünk.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."