Itthon » Közélet

Késik a vonat a játszótéren

Vannak hiányosságok a játékok helyreállításában, de állítólag még nincs vége a renoválásnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Jatszoter-Vonat
Fotók: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2015. november 13., 18:35
0 hozzászólás. 

Évek óta romlik a székelyudvarhelyi játszóterek állapota. Kilyén Mediszdea édesanya idén ősszel aláírásokat gyűjtött azért, hogy a polgármesteri hivatal legalább a lehetőségekhez mérten felújítsa a játszótereket. Erről itt írtunk. Az összegyűjtött aláírásokat a kezdeményező iktatta a polgármesteri hivatalban, aztán a hivatal közleményt adott ki Terepszemlét tartottak a székelyudvarhelyi játszótereken címmel, amelyből kiderült, hogy idén nagyon sok megvalósítást, köztük az iskolák felújítását követően a polgármester megnézte a játszótereket, és a helyszínen készült képeken jól látszik, hogy nincs is akkora baj velük.

Jatszoter-Lipinka

A játszóterek jelenleg zajló felújításáról a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjét kérdeztük. Bálint Attila elmondta, hogy a fajátszóterek külön kategóriát jelentenek, mivel a hivatal nem rendelkezik faeszközökkel, ezért egy külsős céget bíztak meg a felújítással. A Dávid Ferenc téri játszótéren ezen a héten kezdték el a munkálatokat.

Jatszoter-maszoka

„A vonatot is kicserélik, de úgy tudom, hogy az még nem érkezett meg. Padokat, csúszdát, lipinkát (libikóka), hinták újítása festése, mászókák kötélcseréje ezek voltak" – nyilatkozta Bálint.

A következő időszakban a városi parkban található „nagyjátszótér" felújítása következik. Az ott található elemek szintén fából készültek, így ezt is a külsős cég végzi majd.

Jatszoter-maszoka1

„Azon dolgozunk, hogy a jövő év elején a játszóterek nagy része újuljon meg. A kisebb játszótereket a lakószövetségekkel közösen, a központi és nagyobb játszótereket pedig helyi forrásokból fogjuk felújítani" – tette hozzá a sajtószóvivő.

Jatszoter-Nagy

A Dávid Ferenc téri játszótéren játszó gyerekek szülei panaszkodtak a felújítással kapcsolatban. Szerintük elnagyolták a munkálatokat és nem mindenhol tették biztonságosabbá a kicserélt elemekkel a játékokat, mint azok azelőtt voltak. Ottjártunkkor egy kislány sírva akart felülni a vonatra, de annak elkorhadt az ülése, ezért nem tehette.

Jatszoter-nagy1

Arra a kérdésünkre, hogy leellenőrizték-e a felújítást, azt válaszolta a sajtószóvivő, hogy nem, mert a renoválás jelenleg is zajlik, például a vonat sem érkezett még meg. A játszóterek felújítási költségeiről megjegyezte, hogy volt egy elsődleges költségvetés, de a konkrét összegről majd akkor fog nyilatkozni, ha befejezték a játékok helyreállítását.

Bálint szerint a Dávid Ferenc téri felújítás a következő héten zajlik még, aztán, ha az időjárás is engedi, nekilátnak a városi parkban található játszótér helyreállításának.

„Azt tudni kell, hogy nem most fogtunk neki a játszóterek felújításának. A hivatal munkatársai folyamatosan járják a várost, s ahol hibát észlelnek, jelzik, majd megpróbálják kijavítani a hibákat. A fajátékok esetében hosszabbtávú a folyamat, mert ezek felújításához szükség van egy külsős cégre" – jelentette ki Bálint.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."