Itthon » Közélet

Gábor Zsolt zokogott, miközben anyja Gálfit rúgta

Három Gábor családdal kapcsolatos ügyet tárgyaltak ma, amelyből kettő a végéhez ért. Volt sírás, tökön rúgás, fenyegetőzés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

birosag epulete-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. december 04., 15:32
0 hozzászólás. 

Reggel fél kilenc után bilincsben vezették be a székelyudvarhelyi bíróság tárgyaló termébe Gábor Zsoltot, majd szólították a többi érintettet. A tárgyalás most nem az emeleti tágasabb teremben, hanem a földszinti kis tárgyalóban volt, amelyben a legelső pálfalvi esetre is sor került, és ahonnan a tárgyalást vezető Ramona Gabriela Mălăieșiu bírónő ki is zavarta azokat, akiknek nem jutott ülőhely.

Meghalt az ügyvéd felesége

Az első tárgyalást, a tizenegy bethlenfalvi esetet a Gábor családdal szemben is a bírónő vezette. Alperes, felperes, ügyvéd, tanú szinte vállt vállnak vetve kereste a szabad helyet a kis tárgyalóban. A bírónő kérdésére, hogy hol az ügyvédjük, Gábor Dénes közölte, hogy meghalt a felesége, ezért nem tud jönni, de faxon küldte a szükséges iratokat. A bírónő jelezte, hogy nem kaptak semmilyen iratot.

Fiatal, vézna cigánycsórót támogatnak a tárgyalóba a szülei, ő lenne Husza János, Gáborék tanúja. Még el sem ér a pulpitusig, már mondja is: „én nem tudok semmit". Majd megkezdődik a már-már megszokott találgatás, hogy ez akkor melyik ügy, ki kit vádol és főleg mivel. Kiderült, nem is ebben az ügyben kell kihallgatni Huszát. A Gábor család folyamatosan elégedetlen a bíróság munkájával, azt hangoztatták, hogy Gálfi Árpád mindent elintézett.

De eddig még nem volt hangoskodás, csak Ötvös Eszter kezdett szipogó sírásba. Elfogytak a tanúk, következtek a védőbeszédek. „Megkérem a tisztelt bíróságot, szólhatok pár szót?" – finom hangon próbálta menteni a helyzetet Gábor Dénes, amikor ráébredtek, hogy ennek az ügynek itt vége van. Nem volt több tanú, nem volt több perpatvar, sem időhúzás, következhet az ítélethirdetés. Igaz még ekkor sem értette a Gábor család, hogy ez melyik ügyük, de a bírónő rövidre zárva próbálta irányítani a beszélgetést, ami nem egyszer elkalandozott.

A vádlottak padján Gábor Zsolt is elkeseredni látszott, három gyermekét emlegette, akik apa nélkül az úton vannak. „Itt vannak a papírok Bukarestből, mindjárt megmutatom" – nyugtatta fiát Ötvös Eszter, bár később sem derült ki, milyen papírokról van szó.

Végül a bírónő közölte, az ítélethirdetés december 11-én 13 órától lesz. Addig Gáborék ügyvédje is eljuttathatja írásos védőbeszédét a bíróságra. Közben Gábor Dénes és Ötvös Eszter elhagyták termet, de kintről kiabálás, visítás hallatszott.

A második tárgyalás Demeter Ernő megverésének ügye volt. Rédai Zoltán József bíró csak többszöri kiabálás után tudott rendet tenni a teremben, ahol leginkább Gábor Dénes és fia, Gábor Róbert hangoskodtak. Közben kiderült Husza János ebben az ügyben tanú, aki meg is tette tanúvallomását, miszerint az incidens napján Miklós Róbertnél járt testvérével az Éltetőkút utcai cigánysoron és egy lovat cseréltek el, de el is jöttek, így ők nem láttak semmit.

Le van fizetve a főügyész és a bíró is

Ebben az ügyben is elfogytak a tanúk és Gáborék türelme is. Először azt nehezményezték, hogy miért nem teszik ki a teremből Gálfi Árpádot. „Megölöm s bemegyek a börtönbe" – jelentette ki Gábor Róbert. Gábor Dénes a teremből kifele menet még visszaszólt: „nem kell egy hét s mind a kettőt levágom" – ezzel Gálfi Árpád lábaira utalt. Demeter Ernő sem maradt megfenyegetetlenül.

Végül borult a bili, hangosan kiabálta Róbert, hogy itt mindenki le van fizetve, az ügyész, a bíró, a bírónő, mindenki. Gálfi Árpád mindenkit lefizetett s a bírónő újságíró élettársa mindet elrendezett.

Az ügyben december 9-én ítéletet hirdetnek.

A harmadik tárgyalás Gálfi Árpád megfenyegetésének ügye volt a bíróság épületében és előtte. Sorban szólították a tanúkat. A Gábor családdal kezdték, de nem akartak bejönni. Az előtérből újból üvöltözés hallatszott be a terembe. Miután Gábor Dénes mégis rávette magát, hogy bejöjjön, az elítéltek padján Gábor Zsolt zokogni kezdett, és megint a három gyermekét emlegette. „Ne brünnyögj" – szólt oda az apja. Közben kint akkora csetepaté alakult ki, hogy a teremben mindenki az ajtó fele tekintgetett. Még Gábor Dénes is odaszólt az egyik asszonynak, nézzen ki, mi történik. Gábor Róbert és Sándor támadtak a bethlenfalviakra, akik tanúi minőségben várakoztak kint. A csendőrök kellett, hogy közbeavatkozzanak, így végül a csendőrök gyűrűjéből hágyászkodtak tovább. A tanúk padján Ötvös Eszter mesélte az esetet, ahol emlékei szerint Gálfiék fenyegették meg őket. „Meg lehet nézni a videofelvételt" – szökött fel Gábor Zsolt a padból, majd visszaereszkedve halkan hozzátette: „bár az is hazudik".

Shakira elkapta Gálfi tökét

Ötvös Eszter, becenevén Shakira újabb jelenetet készült rendezni, de végül a csendőrök kivezették, miután Gálfi Árpád lépett a terembe, s közben ágyéktájékon a nadrágján levő sárfoltot próbálta levakarni. Pechére a szűk folyóson találkozott össze az indulatoktól túlfűtött Ötvös Eszterrel, akinek két csendőr között is sikerült lábbal betalálnia Gálfinál. A tárgyalás hátralevő részében négy bethlenfalvi tanút hallgattak meg, akik elmesélték mit láttak és hallottak, amikor Gálfit fenyegették. Ez a verzió Gábor Zsoltnak nem tetszett: „megkérem a bíróságot vigyenek le a pincébe, mert nem bírom az ilyen szövegeket".

Végül Gáborék négy újabb tanút neveztek meg, illetve Kováts Árpád fotós neve is felmerült, mint tanú. Ötvös Eszter elmondása szerint, amikor a pálfalviak tárgyalására összegyűlt az ötven bethlenfalvi, akkor elfutott a fotóshoz, hogy jöjjön, fényképezze le mennyien vannak, de addigra Gálfi Árpád elterelte őket a kicsi utcákba és kocsiba ültette. Az ügy következő tárgyalása január nyolcadikán lesz, akkor meghallgatják az újabb tanúkat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."