Itthon » Közélet

Továbbra is levegőben lóg az inkubátorház ügye

Rendkívüli tanácsülésen két nem rendkívüli, de sürgős döntést igénylő határozatot hozott az önkormányzat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsulesmarc1
Néha egész jó volt a hangulat a rövid tanácsülésen, kacarásztak is a résztvevők
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. március 30., 09:47
0 hozzászólás. 

A szerda reggelre összehívott rendkívüli tanácsülés előtt Bunta Levente polgármester tájékoztatta a képviselőket a három tervezett napirendi pontról. A háromból végül kettő lett, mert az inkubátorházzal kapcsolatos napirendi pontot visszavonta a városvezető – mint mondta, múlt héten találkoztak a megyei önkormányzat szakembereivel, mindent megbeszéltek, ennek ellenére a dokumentációt nem küldték át Udvarhelyre, így azt nem tudták megfelelően előkészíteni és a tanácsosok elé tárni. Amennyiben ez megérkezik, természetesen újra napirendre tűzik a határozatot.

tanacsulesmarc3A múltkori tanácsülés bevezetőjében beszélt erről Bunta Levente, nagyjából arról van szó, hogy a város működtetné a II. Rákóczi Ferenc utcában felépített vállalkozói inkubátorházat. „Remélem, hogy ez a program nem lesz a választási kampány áldozata" – mondta Bunta, hozzátéve, hogy egymillió eurót kell visszafizetni, amennyiben nem oldódik meg az ügy s „ezekkel nem lehet játszani".

A városvezető arról is tájékoztatta a testületet, hogy az UFF, a Palló Imre Alapítvány és a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára esetében nem valósítható meg a tervezett száz százalékos adókedvezmény „törvényességi okok miatt", ugyanis a fiatalok szervezete teázót, az alapítvány „szállodát" működtet, a NyÖP pedig ingatlanja egy részének bérbeadásából valósít meg jövedelmet. Bunta ugyanakkor ígéretet tett arra nézve, hogy mindhárom szervezetet idén "erőteljesebben" támogatják.

Tikosi után küldték a határozatot

Ezek után elkezdődhetett a Szabó Gyula által vezetett rendkívüli tanácsülés. Az első napirendi pontban a tanácsosok felhatalmazták Tikosi László műszaki igazgatót, hogy Bukarestben aláírhassa a nitrát-szennyezés integrált kezelését célzó projekt eszközbeszerzési szerződéseit. A város egy trágyakezelő állomást létesít a Cekend-tetői szeméttároló mellett, amit a környezetvédelmi minisztérium támogatna, de az a kérés, hogy nevesíteni kell a szerződést aláíró személyt.

tanacsules2Jakab Attila EMNP-s képviselő részletesebb tájékoztatást kért, mire Benedek Árpád Csaba alpolgármester elmondta, hogy előbb-utóbb uniós elvárás lesz az istállótrágya kezelése a vidéken, a 3000 négyzetméteres telepen tárolják majd a trágyát a gazdák, oda viszik és egy év pihentetés után onnan kapják vissza, ez feltétele lesz a mezőgazdasági támogatásoknak.

A tanácsosok viccelődtek kicsit a témán, amibe a jó humorérzékkel megáldott Bodnár László jegyző is bekapcsolódott. A határozatra mindannyian igent mondtak. „A tanács megszavazta, lehet Tikosi után küldeni a 62-es határozatot" – tette hozzá viccesen Bodnár.

Hamarabb le kell adni a pályázatokat

A második napirendi pont arra vonatkozott, hogy a polgármesteri hivatal civil szervezeteknek szóló támogatási rendszerét módosítsák. Tulajdonképpen a határidőket változtatták meg, ezeket előbbre hozták: a pályázatok leadási határideje április 18. lesz, illetve május 5-ig kell megkötni a szerződéseket, így a májusi rendezvényeket is támogathatja a hivatal.

Az EMNP képviselői kifogásolták a módját, szerintük ezt korábban meg kellett volna tenni, illetve azt jelzi, hogy van egy jó szándék, elképzelés a tanács részéről, amit viszont nem tud gyakorlatba ültetni a végrehajtó. Jakab Attila szerint jó, hogy a polgármester visszatért erre, szerinte azért, mert olyan rendezvények lesznek, amiben ő is érintett.

Az önkormányzati ülés mindössze huszonöt perc alatt lezajlott, a következőt az RMDSz-es Koncz Melinda fogja vezetni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."