Itthon » Közélet

Kinek dolgozik Farkas György? (videó)

Az egykori városmenedszer szellemként kering a polgármesteri hivatal folyosóin. Bunta szerint ő a jó időért felelős ember.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

farkas gyorgy-2
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2016. április 29., 10:43
7 hozzászólás. 

Farkas György még tavaly felmondott városmenedzseri állásából, illetve az Udvarhelyi Média Kft. ügyvezetői tisztségéből. Azóta nem lehet tudni, hogy mivel foglalkozik, de láthatóan továbbra is a polgármesteri hivatal falain belül tevékenykedik.

Rendszeresen lehet látni a hivatal épületében, ahol a hideg idő ellenére egy szál ingben járkál. Ez két dologra enged következtetni: Farkas György vagy nagyon jól bírja a hideget, vagy letette a kabátját, mert hosszabb ideig tartózkodik az épületben.

Mivel nem az adóosztályon kialakult hosszú sorban várakozott, feltételeztük, hogy a hivatalban dolgozik. Kolléganőnk pár napja összefutott vele a hivatal folyosóján, és megkérdezte, hogy hol dolgozik jelenleg. Farkas válasza: „Légyszíves, ne provokálj!".

Noha nem értettük, ebben mi a provokáció, valószínűleg olyasmi felől érdeklődhettünk, amit a hivatal nem szívesen közöl, ugyanis a csütörtöki tanácsülésen is kibeszéletlen téma volt Farkas György.

Jakab Attila EMNP-s önkormányzati képviselő is kíváncsi volt, Farkas milyen viszonyban áll a hivatallal. A tanácsos úgy tudja, Farkasnak jelenleg nagyobb irodája van az épületben, mint az alpolgármesternek. Kikérte azon személyek listáját, akik szerződéses viszonyban állnak a polgármesteri hivatallal, de ott sem szerepelt Farkas neve.

farkas gyorgy-1

Ugyancsak csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Bunta Levente a közelgő városi ünnepségről, ahol több intézményvezetővel együtt prezentálták az idei programot. A sajtótájékoztatón megjelent Farkas György is, akit a rendezvény szervezőjeként mutattak be a sajtónak, illetve akinek feladata a jó idő biztosítása (is).

A sajtótájékoztató után megpróbáltunk videóinterjút készíteni Farkas Györggyel, hogy elmondhassa, kinek és mit dolgozik.

Egy demokratikus állam egyik alapfeltétele, hogy a közintézmények működése, a közpénz felhasználása bárki számára bármikor elérhető és tisztán átlátható. Ha Farkas György valóban a polgármesteri hivatallal áll szerződéses viszonyban, és szolgáltatásai vagy a kapcsolódó anyagi finanszírozások nem ütköznek semmilyen törvényes akadályba, akkor érthetetlen az állandó ködösítés, kitérés a kérdések elől.

Bálint Attila sajtószóvivő is reagált az esetre, noha egyértelmű választ nem adott arra, hogy Farkas milyen szerződéses viszonyban áll a hivatallal. A Jakab Attila által kikért listáról is kérdeztük, hogy akkor hiányos vagy sem a lista, ha nem, akkor miért nem szerepel rajta Farkas György.

„Nem jól volt feltéve a kérdés" – válaszolt Bálint. Arra a kérdésre, amit Jakab tanácsos kérdezett, az a lista volt a válasz. Próbáltuk megtudni, milyen kérdést kell feltenni, hogy kiderüljön az igazság, de a kertelésen kívül érdemi választ nem kaptunk.

Igaz, a beszélgetés azt a benyomást keltette, hogy nem személyt, hanem a hivatallal szerződésben álló cégeket kell keresni ahhoz, hogy a volt városmenedzser nyomára akadjunk.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-04-29 13:45:07
Ő ugyanaz, mint a magyar kormányban Habony Árpád.
Senki nem tudja, hogy mit csinál, miből él, de egy ország sorsa múlik rajta és mindenki könyörög a kegyeiért
avatar
hunikovacs
2016-04-29 18:37:57
ne provokálj! elég nekem,hogy lézengek...
Szép jövő elé tekintünk,ha a magyar kormány kezd lenni a követendő példa,a standard Udvarhelyen... Minden esetre ember legyen a talpán,aki tudja és észérvekkel el is magyarázza,hogy kit lehet választani itt a jelenlegi polgi felhozatalból.
avatar
hunikovacs
2016-04-29 19:10:22
Ilyen emberek menedzselik/ték Székelyudvarhelyet... röhelyes is lehetne,de sajnos inkább siralmas.
avatar
jutacs
2016-04-29 20:31:15
A röhely nem egy röhögő hely, hanem hej-haj röhej
avatar
Maffia
2016-06-14 00:15:54
Ne feletsuk el fiatalok hogy nehany eve ez a Farkas meg szocialisan raszorulo volt, most mar meg lakasa van kincses varosunkban, kerdem en hogyan is tudott ilyen rovid ido alatt ennyi penzhez jutni tisztesseges utron? Bunta keze is benne van, hat en nem tennem ertuk a kezem tuzbe az biztos.

Aki netan elfeletette volna micsoda utakon jarnak valakik:
http://www.fekete-feher.info/udvarhely/szocilisan-rszorult-az-igazgat

http://www.szekelyhon.ro/aktualis/farkas-nem-kap-lakast

Kellemes olvasgatast mindenkinek.


Apropo az adobevallas szerint mar nem raszorulo szegeny Farkas ur

avatar
Maffia
2016-06-14 00:40:41
Csak hogy megkonnyitsem a keresest, es hogy mindenki lassa milyen maffia varosban elunk, remelem az uj polgarmester sokkal jobb lessz

http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP1076_158319-C95-I780_5-ANI-L390-00001[103452]ready//DA_2015-11-23_FARKAS%20GYORGY_62550198.pdf


Jo csamcsogast....


Amugy remelem az UH szerkesztosege kiszellozteti ezt a varosi buzt
avatar
Maffia
2016-06-14 10:55:16
Szerziodessel tobbet lehet lopni es nyoma sincs an
Talán az egész story-ban az sántit hogy gondolták Bunta megnyeri a választásokat, Farkas marad szerzodéses alapon "VAROS MANAGER", nem kell vagyon nyilatkozatot tennie, a lakás ( elkészitett lakhato ház) amiben már Novemberben is lakott de meg csak telekként szerepel a nyilatkozaton elcsuszik, aminek mar nem annyi persze az értéke. Ugy érzem en hogy nem ártana a DNA kopogtasson valakik ajtaján és rendet tegyen. Ébredjetek Udvarhelyiek......ki tudott közülönk is ilyen rövid idő alatt, tisztességes munkával ekkora vagyonhoz jutni. Ugyan már, minden le van irva a vagyon nyilatkozatban, és az előzőekben, pár éve még szegeny Farkas raszorulo, most már meg a "JÓ IDŐ-ért " felelős, biztos jo pénzt kér hogy JÓ IDŐ legyen arra amire Bunta keri, gondolom Bunta sem olyan hulye es csak akkor-ra kér JO IDŐ-t amikor az előrejelyés is mondja, igy indokoltan fizet Farkas-nak, vagy ha megsem nézné, gondolom Farkas úr jelzi " ERRE A NAPOKRA EZT NEM TUDOM ELINTÉZNI

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."