Itthon » Közélet

Hová kerülnek a régi játékok a játszóterekről?

A felújított játszótereknek egyelőre csak a látványával kell beérniük a gyerekeknek, de az eltávolított elemek máris gazdára találtak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

játszótér felújítás
A gyerekek már nagyon várják az új játszótereket fotó: Balogh Réka Adrienne
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA
2016. május 18., 16:58
0 hozzászólás. 

Egy hete cserélték ki a Bethlen-negyedi park népszerű játszóterének összes elemét, sőt pár napja már a sétatéri játszótéren is zárt kapuk mögött folyt a felújítás. Az, hogy a kampány időszak, Kilyén Médiszdea és a közel ötszáz aláírás, vagy együtt a kettő sürgette-e meg a polgármesteri hivatalt, nem tudni. A lényeg azonban az, hogy a kicsik mostantól két korszerű és kreatív játékelemekkel is felszerelt játszóteret vehetnek birtokba.

Kilyén Médiszdea még ősszel indította el a "lavinát", amikor néhány szülővel és tenni akaró udvarhelyi polgárral összefogva aláírásokat gyűjtött, és azokat egy kéréssel együtt le is adta a polgármesteri hivatal iktatójában.

jatszoter1a

Ezután jó ideig csak "hintáztatta" a szülőket a hivatal, majd három és fél hónap után néhány társával beszélgetésre hívták be az édesanyát. A mostani paradicsomi állapotok az akkor meghallgatott szülői vélemények és a végre elköltött ötvenezer lej eredménye.

A Bethlen-negyedi park játszóterét jó időben rengetegen látogatják, ezért fontos volt, hogy a játékelemeket úgy válogassák, hogy az több korosztályt is le tudjon kötni. A sétatéri játszótéren is csupán a nagy csúszdát és a kapunál felállított várat hagyják meg, az összes többi játékot kicserélték.

− A fém-fa-műanyag kombinációjú elemek most már sokkal tartósabbak lesznek, mint az eddigi gömbfából készültek, köszönhetően a fém talpazatnak is, ami a földtől elemeli a játékokat, így kevésbé rongálja a nedvesség a tartóelemeket. Ezért is javasoltuk annak idején ezt a fajta megoldást – mondta el portálunknak Kilyén Médiszdea, aki azt is megtudta, mi lesz a sorsa az eltávolított, de még jól használható játékoknak.

jatszoter3a

Ülkei Zoltán, a városháza technikai igazgatóságának osztályvezetője szerint felújítás után a játékoknak egy részét a Kuvar negyedbe szállítják, mivel ott egyáltalán nincs játszótér. Egy másik részét a városi strand és a szejkei strand területére viszik, de néhány elemre igényt tartott két óvoda is. Kilyén Médiszdea bár elégedett az eredménnyel, továbbra is úgy érzi, van még tennivaló.

Már megkereste az SZKA-t, mert fedett homokozókat szeretne még a játszóterekre. Két megoldást is lehetségesnek lát ilyen homokozókra az édesanya: az egyik egy ponyvával árnyékolt, a másik egy kreatív padfedeles lenne. Az alapítvány sűrű teendői miatt csak jövőre vállalta egy esetleges gyűjtés, vagy kaláka megszervezését, de addig is fel lehet mérni, hogy milyen költségekkel járna a dolog, és le tudnák-e gyártani helyi cégek olcsóbban – mondja Kilyén.

A Bethlen negyedi játszótéren már csak a frissen lehelyezett gumiszőnyegekre kell vigyázniuk a gyerekeknek, a sétatéri játszótér kapuja azonban még zárva van. A kicsik és nagyobbak kíváncsi tekintete viszont a kerítésen keresztül már így is felmérte az új grundot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."