Itthon » Közélet

Reklamált a Plusban, elküldték az üzletből - FRISSÍTVE

Egy olvasónk ismeretlen eredetű hulladékot talált egy zacskó ropiban, amit a Plusban vásárolt. Szót emelet ez ellen, majd kirakták az üzletből.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ropi_kicsi
ropi_kicsi
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. június 03., 09:36
25 hozzászólás. 


Nem mindennapi viselkedést tanúsított a nemrégiben megnyílt Plus szupermarket vezetősége egy panaszkodó vásárlójukkal szemben. Olvasónk elmesélte történetét oldalunknak is, miszerint tegnap délután városunk legújabb üzletében intézte napi bevásárlását, ahol többek között két tasak ropit is vásárolt. Hazaérve vették észre – szerencsére még a csomagolás felbontása előtt – hogy a zacskóban a ropi mellett egy nagyobb darab, ismeretlen eredetű hulladék található, ami első ránézésre leginkább állati ürüléknek tűnik.

csomag_ropi A ropis tasak...
Mit tesz ilyenkor az egyszeri vásárló? Természetesen panaszával az illetékes üzlethez fordult, amit olvasónk is megtett, ám ott nem a várt módon kezelték reklamációját: ő csak egy rövid elnézéskérést várt volna, hiszen a termék megvásárlása nem okozott nagyobb anyagi veszteséget. Ehelyett viszont először egy kérdést kapott az üzletvezető hölgytől (aki éppen bukaresti főnökével tárgyalt, ezért nagyon sietősen kezelte a problémát): a hölgy tudni szerette volna, hogy olvasónkat ki küldte oda, a Kaufland vagy netán a Szuper üzletlánc vezetősége. Meghallva a választ, miszerint a panaszos úriember csak egy egyszerű vásárló, ennyivel reagált: akkor menjen innen.

ropi_szamla ...és a vásárlást igazoló pénztárgépi szalag
Nyilván nem az elvesztegetett 0.89 lej, de még nem is a ropi milyensége háborította fel olvasónkat, hanem a vezetőség nemtörődöm, pökhendi viszonyulása. Panaszával így a sajtóhoz fordult, következő lépésként pedig a fogyasztóvédelmet keresi meg.

Frissítés: Időközben megkerestük az üzletet is az üggyel kapcsolatban. Részükről a cég marketing igazgatója válaszolt kérdésünkre, aki megköszönte, hogy tudomásukra hoztuk az esetet, elnézést kér a Plus üzletlánc nevében a vásárlótól, valamint arról biztosította oldalunkat, hogy a legrövidebb időn belül elemzik a helyzetet és minden lehetséges eszközt felhasználnak annak megoldása érdekében. 


25 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szkíta
2010-06-03 11:22:20
:0 :X Hát sok jót ne várjon az ember attól az üzlettől .
1X léptem be oda kíváncsiságból de valószínű hogy az utolsó alkalom volt.
avatar
döbrögi
2010-06-03 11:44:14
Nem volt semmi bunyó? :) Én nem hagytam volna ennyiben, minimum egy masik ropi és egy kóla kártérítésűl :) Ha így viszonyulnak az emberhez, nem lesz hosszú életű a plus udvarhelyen.
avatar
beckham1811
2010-06-03 12:28:34
a plus oan mint a penny csak narancssargaba :woohoo: (razs)
avatar
kicsiewy
2010-06-03 13:22:19
Fogyasztóvédelmet nekik!!!!!!!!! Pofátlanok!!!!!!!!! :angry:
avatar
Misi
2010-06-04 11:11:05
re:
avatar
kicsiewy
Fogyasztóvédelmet nekik!!!!!!!!! Pofátlanok!!!!!!!!! :angry:


Ez igy van. Nyugaton ezért egy párezer eurot fizzetett volna az üzlet. Svédben egy csomagolt csirkében üvegszilánkokat kaptak, a vasárló 5000 eurót kapot kártérités véget. Németországban a dobozos sörbrn egér volt. kártérités 50 000 euro. Itt meg kidobják mert csak vásárló?
Bojkotálni kell!!
avatar
ooloo
2010-06-03 14:01:57
Ne is menjen oda senki vásárolni
avatar
Barbar
2010-06-03 14:55:46
fogyasztovedelem
Minden sértett ilyen esetben rögtön a fogyasztóvédelemhez kéne forduljon, így rövid idő alatt visszább vennének az arcból az illetékesek. Persze csak akkor ha a fogyasztóvédelem is rendesen teszi a dolgát és szórja a büntetéseket azoknak akik megérdemlik.
avatar
elike27
2010-06-03 14:57:51
Kedden voltam elöször,s talán utojára,semivel sem jobb a szupernél ott legalább nem vernek átt.Ha veszel valamiböl veszel 2öt nem 3at huznak be!!! :angry:
avatar
döbrögi
2010-06-03 15:17:10
"megkerestük az üzletet is az üggyel kapcsolatban"
Azért ennyire nem kell eltúlozni, nincs itt semmilyen "ügy". Amúgy ha jól látszott kívűlről az "ismeretlen eredetű hulladék" akkor miért vetted meg a ropit? Mindig meg kell nézni, hogy mit vesz az ember.
avatar
Szkíta
2010-06-03 15:18:56
Ez a Plus inkább Minusz
"a cég marketing igazgatója,...elnézést kér a Plus üzletlánc nevében a vásárlótól"
:woohoo: :whistle: :0
Eső után köpönyeg,ha a vásárló nem veri nagy dobra az ügyet hallgatnak mint sz.r a fűben , nem lett volna egyszerűbb elsőre kicserélni ?
Nem reklámozni akarom de az út túloldalán nem találkoztam olyannal hogy valamiért morogtak volna , elsőre cseréltek vagy a pénzt adták vissza.
avatar
hahaha
2010-06-03 17:43:55
re:
avatar
döbrögi
"megkerestük az üzletet is az üggyel kapcsolatban"
Azért ennyire nem kell eltúlozni, nincs itt semmilyen "ügy". Amúgy ha jól látszott kívűlről az "ismeretlen eredetű hulladék" akkor miért vetted meg a ropit? Mindig meg kell nézni, hogy mit vesz az ember.

Huha, latom sok eszed nincs, meg elvarasod sincs az elettol, hogy ha ennyire felvalrol veszel mindent.
Megneznem ha te vetted volna meg es otthon mikor kibontod akkor egy kutyasz@r kacsint rad :)
De persze konnyu arcoskodni amig ilyesmi elo nem fordul veled is peldaul. :whistle:
avatar
kovi
2010-06-04 00:07:42
DÖBRÖGI te mindig meg nézed ugy látom amit veszel ! de kiváncsi lennék hogy mikor sok mindent veszel akkor is mindent meg nézel? de ki tudja te egy ott dolgozó vagy és azért véded a plust elöször gondolkojd s utánna írj ilyen véleményeket
avatar
döbrögi
2010-06-03 17:57:37
re: re:
avatar
hahaha

Huha, latom sok eszed nincs, meg elvarasod sincs az elettol, hogy ha ennyire felvalrol veszel mindent.
Megneznem ha te vetted volna meg es otthon mikor kibontod akkor egy kutyasz@r kacsint rad :)
De persze konnyu arcoskodni amig ilyesmi elo nem fordul veled is peldaul. :whistle:


Én megnézem a boltban, szart nem veszek, főleg ha látszik :)
Amúgy én is jártam úgy hogy volt valami a zacskóban (nem ropis) ami nem látszott kívűlről. Kidobtam. Ha drágább valamiről lenne szó, megértem hogy visszamegy az ember, de ilyen esetben sem az üzlet a hibás, ők is így kapták. És azt sem tudjuk, hogy a fenti vásárló hogy indította a beszélgetést. Ha valaki nyugodtan, szépen, normálisan elmondja a problémáját, nem hiszem, hogy nem állnak szóba az emberrel. Amíg nem ismeritek mindkét fél verzióját, ne ítélkezzetek.
avatar
Nero
2010-06-03 17:53:26
Nemeleg, hogy mar alapbol hatranybol indultak, szepen vagjak a fat maguk alatt...ja es dobrogi en olyan sulyos felfogassal mint a tied inkabb bolcsen hallgatnek!
avatar
döbrögi
2010-06-03 20:41:43
re:
avatar
Nero
...ja es dobrogi en olyan sulyos felfogassal mint a tied inkabb bolcsen hallgatnek!


Ne személyeskedjünk, jó? Ha nem tudsz egy kultúrált hozzászólást produkálni, akkor nem is veszlek figyelembe. Ha nem osztod a véleményem akkor azt mondd, és írd le a sajátodat, sértegetéssel nem tudod alátámasztani az igazadat.
avatar
ooloo
2010-06-04 08:27:22
Na nehogymá'!
Ecce kezdjük ott, hogy ki van kiért!
Másodszor a vásárló KIFIZETTE a terméket, jóhiszemüen bizva abban hogy azt kapott a pénzéért ami az árcimkén fel van tüntetve, képzeld csak el a vakokat...!
Mi az hogy miért nem nézte meg? Na és ők (plus) nem kellene megnézzék csak a vásárlók? Hiszen nyereséggel adják tovább! Ott ahol még divik a civilizáció, egy ilyen esetben térden csúszva kérik a bocsánatot, csak szólok...
avatar
Egy a sokból
2010-06-04 08:41:25
Ide tényleg nem érdemes bemenni, egy nagy kupac semmi.
avatar
kszl
2010-06-04 08:46:56
Hasonlo esetekben kerem hivjak a kovetkezo szamot: 0266 212 434.


Marketop Aktiv Fogyasztovedelmi es kozhasznu egyesulet.


www.marketop.ro
avatar
döbrögi
2010-06-04 11:06:43
re:
avatar
ooloo
Na és ők (plus) nem kellene megnézzék csak a vásárlók? Hiszen nyereséggel adják tovább!


Elvárnád, hogy naponta sok ezer árucikket egyenként átnézzenek? Akkor kellene egy halom alkalmazott és drágábbak lennének az árucikkek. Ja, hogy úgy az már nem tetszik. Valamit valamiért...
Amúgy azt sem hinném hogy az valamiféle ürülék lenne, hanem inkább a gyártáskor keletkezett, a ropi bevonatához használt anyag összecsomósodott, kis ropidarabkákkal együtt, láttam már ilyent. Innentől kezdve a reklamáció is alaptalan, hiszen a tasak nem tartalmaz idegen anyagot. Olyan mintha visszavinnék egy szotyit, hogy benne van egy napraforgó szirom.
avatar
feribacsi
2010-06-04 11:28:07
plus Dobrogi
Dobrogi ! Jobblettvolna nem megszolalnimert akkor nem derultvolna ki milyen BUNKO vagy meg akkor sem ha ott dolgozol vagy valamilyen erdekeltseged van ott.Egy zart csomagolast nem lehet csak ugy felforgatni,hogy talan nics e benne valami.A mai vasarlo nem tolt orakat a vasarlasal.Bizalmat elolegez mar azzal,hogy ott vasarol.Az illeto kiszolgalo vagy vezeto ezzel a tettevel felmerhetetlen kart okozott a cegnek.Gondolom most mar amunkanekuliek sorat szaporitja segely nel;kul.
avatar
döbrögi
2010-06-04 11:44:27
re: plus Dobrogi
avatar
feribacsi
Egy zart csomagolast nem lehet csak ugy felforgatni,hogy talan nics e benne valami.


"Hazaérve vették észre – szerencsére még a csomagolás felbontása előtt – hogy a zacskóban a ropi mellett egy nagyobb darab, ismeretlen eredetű hulladék található" talán előbb olvasd el a cikket, mielőtt beszélnél.
Semmilyen érdekeltségem nincs se a plusban sem más üzletben. Én csak azt mondom, hogy nem kell egyből máglyára küldeni a plust, egy ilyen beszámoló alapján. Ahogy látom sokan elítélik a multikat, de viszont ha a sarki boltban pár lejjel drágább az áru az már nem tetszik. Tehát inkább örülni kellene hogy van lehetőség olcsóbban vásárolni.
Az hogy te lebunkózol másokat mert másképp látják a dolgokat, csak téged méltat.
Tisztelettel
avatar
kicsiewy
2010-06-04 14:14:04
Szégyentelenek
Ha megvettek, ha nem én azt mondom, hogy bizony-bizony máglyára kell vetni!
MERT: egy termékkel kapcsolatos panaszt nem vettek figyelembe, sőt!!!
MERT: egy vásárlóval, aki bizalommal vásárolt pofátlanul bántak, mert CSAK egy vásárló és nem más üzletlánc küldte!
MERT: még ők állank az erdő felé!
MERT: nyálazva és nyájasan bocsánatot kértek a médián keresztül és NEM SZEMÉLYESEN OTT ÉS AKKOR.
Szégyentelenek!!!!!
avatar
Egy a sokból
2010-06-04 16:24:51
Idejönnek a bunkó bukaresti felfogásukkal és azt hiszik, hogy itt megélnek vele?

Egy profi üzletlánc gyorsan kiszűri, az ilyen "doamna sefa"-kat már az interjúk, felkészítések alatt.

Itt a felvételnél teljesen mások voltak az alap elvárások.
avatar
döbrögi
2010-06-04 16:55:00
re:
avatar
Egy a sokból
Itt a felvételnél teljesen mások voltak az alap elvárások.

Érdekelne ez a dolog, hogy ha tudsz róla kicsit bővebben írni.
A román nyelvtudás nyilvánvalóan szükséges, de a régió nyelvének ismerete nemhogy előnyt, de hátrányt jelentett volna?
avatar
nagydd
2010-06-05 00:13:45
Én úgy gondolom,hogy ez a "megoldás" az üzletvezető részéről hiba volt.De az olcsóság ami a multikban van nem azt jelenti ,hogy az alkalmazottak is ebből az árkategóriából kell legyenek.Nem szabad elnézőnek lenni sem ilyen ,sem más esetben amikor arról próbálnak meggyőzni,hogy tollas a hátam.Mivel a pénz és az érdekek diktálnak ebben a világban,lesz még ilyen és ehhez hasonló hír ezen a portálon és történik ahhoz hasonló is mint a minap abban a multiban.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."