Tech » Web

Plusz egy kis uh

Ráugrunk a közösségi hálókra: a Facebook után a Google+-on is van uh. Pluszosodj velünk!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Nem állunk meg a Facebooknál, a Google-ön is ott vagyunk
Nem állunk meg a Facebooknál, a Google-ön is ott vagyunk
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. november 11., 16:21
0 hozzászólás. 

A virtuális közösségi tér vitathatatlan bajnoka nagyon sokáig a Facebook volt. De talán ez az egyik legdinamikusabban alakuló piac és, ahogyan a Hi5 és a MySpace sorra mennek a süllyesztőbe, pont olyan sebességgel érkeznek az új kihívók is.

 

Az alapvető matematikai művelet

Bárgyú szóviccek alkotására kiváló talajt biztosított a nagy G közösségi hálózata, de hamar érezhető volt, egy poénnál többről van szó. Kevesebb, mint egy hónappal indulása után a Google+ máris több mint hétmillió felhasználóval büszkélkedhetett.

Szines_tech/gplusz1111

A gyors növekedés ellenére sokan kietlen pusztasághoz hasonlították az új hálót: az egymással való interakciók száma valóban észrevehetően alacsonyabb, mint a Facebookon, viszont a megosztott tartalom minőségi. Itt nincs Farmville, nincsenek beszélőmacskás videók és a kandi kamera előtt „viccesen" bukdácsoló emberek. Legalábbis egyelőre.

 

Profiknak?

A Google+ felhasználóinak túlnyomó részét jelenleg a technika iránt érdeklődő fiatalok és középkorúak képezik. Ők az úgynevezett early adopterek, vagyis a korai felhasználók, akik jellemzően azonnal ráugranak minden technikai újításra.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az új közösségi háló kizárólag nekik készült. A Facebook és gyakorlatilag minden technikai újdonság esetén ez a módi: jönnek a kockák, majd szépen lassan az egyszeri felhasználó is felfedezi magának a terepet.

 

Menj a pluszba!

Hasonló felfedezésre hívjuk mi is olvasóinkat. A Google+-on a napokban jelentek meg az oldalak, amit a Facebookon is ugyanígy hívnak, legtöbben pedig úgy kategorizálják ezeket, mint „minden, ami lájkolható".

Szines_tech/gplusz1111

A Pluszon nincs lájk, csak körökbe és közelségi fokokba rendezhető barátok, ismerősök, rokonok és üzletfelek. A hálózat felépítéséről hamarosan részletesebben is írunk, addig is mindenki bátran regisztrálhat a Pluszon és felveheti a uh.ro-t köreibe.

Ígérjük, nem zavarjuk majd a köreiteket, nem spammelünk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."