Itthon » Közélet

Tizenegy perc alatt adtak pénzt az iskoláknak és a kórháznak

Költségvetést módosított az önkormányzat azonnali tanácsülésen, így idejében megkapják a fizetésüket a tanügyben dolgozók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Tizenhárman is döntőképesen
Tizenhárman is döntőképesen
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN | UH.RO
2016. december 08., 11:23
0 hozzászólás. 

A hivatal jegyzője és egyik önkormányzati képviselő, Ványolós István viccelődései előzték meg a gyors, azonnali, rendkívüli tanácsülést. Bodnár László szerint a hideg kávétól bársonyos lesz a Ványolós arcbőre.

Bodnár az ülés elején gyorsan leellenőrizte a jelenlevőket számbelileg, 12-en jelen voltak, így határozatképes volt a testület, sőt az előterjesztés felolvasásakor bónusznak Benedek Árpád Csaba is megérkezett, így aztán még döntőképesebb lett a csapat.

Vass Szabolcs, a hivatal munkatársa olvasta fel az Orbán Balázs által elnökölt ülésen az előterjesztést, ami a helyi költségvetés módosításáról szólt.

Fizetésemelés a kórházi alkalmazottaknak

Konkrétan a Hargita Megyei Pénzügyi Igazgatóság összesen 2.159.000 lejt utalt az iskoláknak, aminek egy része az áfa visszaosztásából származott, de peres úton megszerzett 64 ezer lej is volt benne – az összeget a város iskoláinak utalták át, ezt kellett szentesítenie egy határozattal a tanácsnak. Mint Vass elmondta, szerették volna polgármesteri rendelettel megodani a dolgot, de nem lehetett, a pénzügy tanácsi határozatot kért.

A költségvetést ugyanebben a határozatban még két helyen módosították, bekerült a városi kórház fizetésemelésre kapott 375.200 leje, illetve az a 45 ezer lej, amit alapeszköz-vásárlásra kapott a Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól. A Tomcsa Sándor Színház által pályázati úton elnyert 6 ezer lej is bekerült, hogy a színház ezt az év vége előtt tudja elkölteni.

A tippverseny győztesei

A jelenlevők mind felemelték a kezüket az ülésvezető „Ki van mellette?" kérdésére, így helyére került az idei 227. határozata a testületnek. „Elég sok" – jegyezte meg viccesen a jegyző.

Ahogy Orbán Balázs ülésvezető megjegyezte, „nagyon nagy valószínűséggel" december 22-én lesz a rendes havi tanácsülés – az vélhetőleg hosszabb lesz, mint ez, ami előtt Orbán Balázs tizenöt perces időtartamra tippelt, Orbán Árpád alpolgármester, akárcsak én, 10 percre. A telefonon 11 és fél percet mért a stopperóra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."