Itthon » Közélet

Az igazi tüntetés Udvarhelyen lesz

Este hétkor találka a Patkóban. Nem, nem az Igazi Csíki Sör készletfelszámoló tiltakozása ez, nyugodtan otthon maradhatsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

fotó: Egyed Ufó Zoltán
fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2017. február 02., 10:08
0 hozzászólás. 

Elindultunk szerda este Csíkba tüntetni. Fél 6-tól volt meghirdetve az akció, de mi csak 6-kor indultunk, mert a két kisebbik fiam beteg, és a doktor úr csak 5-től rendelt. Szilárd sem tudott hamarabb jönni, mert egy civil szervezetes nagytalálkozón volt, ahol mindenki bemutatkozott. Legalább megtudtuk mi is, hogy Oroszhegyen van egy olyan egyesület, ami az Erzsébet nevet szeretné promoválni. Hajrá!

Csíkiak is voltak páran

8-ig volt hirdetve a szeredai tüntetés, mi 7 előtt odaérünk, de már alig álldogálnak tízen a téren. Bekérezkedünk mi is a legnagyobb körbe, és jó körbe kérezkedünk, mert a többiek haza is mennek. Álldogálunk vagy kilencen a tapstéren, és barátkozunk. Szóba jön az időjárás, csak -8 fok van. Az itt semmi. Jön még egy autónyi ember, ők is udvarhelyiek. Kiderül, hogy nyolcan vagyunk udvarhelyiek, egy keresztúri, egy kézdivásárhelyi, hárman pedig hallgatnak. Ők ejsze csíkiak.

A végén Lacika és Attila megkérnek, írjam bele az anyagba, hogy volt legalább két csíki is. Becsületükre legyen mondva, akkor már heten-nyolcan is voltak csíkiak a maximális 18-as létszámból.

Állítólag fél 6-kor, mikor a tüntetés kezdődött, sokan voltak a téren, a Székelyhon szerint ötvenen is lehettek, és voltak náluk nyomtatott üzenetek is. Láttam videón, még skandáltak is, kár, hogy lemaradtunk arról. Kár, hogy olyan hamar hazamentek. De így is jó, egészen baráti a hangulat. Egyik lány panaszkodik csak folyton, hogy bezzeg milyen kevesen vagyunk.

Bezzeg a sör

Kiderül, mindenkinek az agyában felmerült, teljesen párhuzamosan egymástól, hogy bezzeg, ha az Igazi Csíki Sör beszüntetése ellen kellene tüntetni, akkor most tele lenne a tapstér. Igen, ez most a téma a székelyeknél. Felhívom egyik csíki barátom, mert mondta, hogy hívjam fel, ha átjövök. Ő is mondja, hogy meg kellene beszélni Lénárddal, hogy a maradék készleteket hozzák fel ide a placcra, s akkor tele lenne a hely, nefélj.

Tovább folyik a kis létszám okának keresgélése. Valaki azt mondja, a Kauflandban van a tüntetés. Kiderül, szomjas szerda van az Ólommadárban. Egyik csíki mondja: „az egész tüntetést meghívom egy sörre!". Röhögünk. Sokat röhögünk, jó a társaság. Kezdjük tárgyalni, ha már ennyien vagyunk udvarhelyiek, akár találkozhatnánk otthon is, egyet álldogálni. Valamelyikünk megkérdi a csíkiakat: „visszahívhatunk-e Udvarhelyre?" A szeredaiaknak is vág az agyuk, elkezdenek csúfoskodni: „Nektek nincsen placcotok. A gyergyóiak liftezni jönnek ide, ti placcozni."

Közeledik 8 óra, egyre jobban táncol a társaság. A fázástól. Az utolsó 5 percben bekeményítünk, hogy tüntetés jellege legyen a dolognak. Robi élőben közvetít, sikerült időközben megtalálnia a gombot.

8 óra van, véget ért a tüntetés. Elbúcsúzunk egymástól. Az udvarhelyiekkel megegyezünk, este 7-kor találkozunk a Patkóban. Elhangzik, hozzunk zajkeltő eszközöket. Valaki rávágja: „hozom anyámat".

Ennyi volt a csíki kaland. A háborgó tiltakozás Udvarhelyen folytatódik, ma este 7-kor a Patkóban. Bárki társulhat. Nem árt feliratos táblákat hozni. Békés tiltakozás lesz, a kődobáló-petárdaeregető focidrukkerek maradjanak otthon, ha nem szeretnének verést kapni a békés tiltakozóktól. Várunk mindenkit szeretettel. Az esemény Facebook-oldala itt található.

Figyelem: a korrupció legalizálása ellen tiltakozunk, nem sör visszavonása ellen. A tiltakozás civil jellegű, nem politikai töltetű, kérünk, ne próbáljátok meg eltéríteni. Hozhattok meleg teát és rágnivalót. Öltözzetek vastagon, hogy ne fázzatok. A tiltakozás este 9 óráig tart.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."