Itthon » Közélet

Háromszázan gyűltünk össze a Patkóban

A Vasszékely körül gyűltek össze az udvarhelyiek egy békés tüntetésre. Csend és rend volt, amire csendőrök és rendőrök vigyáztak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tuntetes
Fotók:Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 02., 21:13
0 hozzászólás. 

A néhány székelyudvarhelyi civil által Álljunk ki a lopás legitimálása ellen Udvarhelyszék! címmel a Facebook-on meghirdetett megmozdulás csütörtökön este hét órakor kezdődött, a Márton Áron téren alig félóra alatt mintegy háromszáz udvarhelyi jelent meg.

tuntetes

Az ország nagyvárosaiban tüntetőkkel szolidarizáló megmozduláson a város polgármestere is megjelent, akárcsak több önkormányzati képviselő, illetve a több rendezvényt és akciót megszervező kerékpárosok zöme. Többen feliratokat hoztak a tüntetésre, ezek román, magyar, illetve kétnyelvűek voltak, de egy nagyobb méretű székely zászló is volt a Vasszékely előtt.

A feliratok az ország nagyobb városaiban látottakhoz hasonlóak voltak, több mém (Dragnea minden formában) és aktuális jelszó (Ne pasă!, Vă vedem! Altă între-bare!) látható-olvasható volt a Patkóban.

A legjobb talán az volt az egészben, hogy különböző politikai nézettel rendelkező, máskor egymással nem nagyon beszélgető udvarhelyiek is egymás mellett álltak és beszélgettek. A magukkal hozott táblákat, feliratokat egy darabig maguknál tartották a demonstrálók, majd a Vasszékely lábánál helyezték el azokat.

tuntetes

Volt, aki méltatlankodott, hogy senki nem tart semmilyen beszédet, de az összes résztvevő békésen, csendben maradva, beszélgetve töltötte el a tüntetés idejét. Néha ugyan felharsant egy-egy fütty, de a megmozdulás csendben, rendben zajlott le. A rendőrség és a csendőrség munkatársai végig a helyszínen voltak, tisztes távolságból figyelve a tüntetőket, a gépjárműforgalom zavartalanul zajlott.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."