Itthon » Közélet

Hargita megyei diákokat díjaztak Csíkszeredában

A diákéletben aktív, valamint a kiemelkedően jó tanulókat is díjazták a megyeközpontban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

diak_dijazas_csik
diak_dijazas_csik
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 21., 07:10
0 hozzászólás. 

Kettős díjátadás helyszíne volt június 18-án Csíkszeredában a megyeháza: Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság a diáktanácsokban és különböző civil kezdeményezésekben aktívan részt vevő végzős diákokat díjazta, ugyanakkor a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyéért Egyesület közös kezdeményezéseként meghirdetett „Hargita megye szellemi fejlődéséért" ösztöndíjat is átvehették az arra érdemesek.

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyéért Egyesület, a fenntartható gazdasági fejlődés kihívásait figyelembe véve és a fiatalság támogatásának, az oktatásban való részvételük növelésének fontosságát felismerve, létrehozta a „Hargita megye szellemi fejlődéséért" elnevezésű tanulmányi és szociális ösztöndíjat. Az ösztöndíjra IX–X. osztályosok jelentkezhettek, akik kiemelkedő tanulmányi eredményekkel büszkélkedhetnek, nehéz anyagi körülmények között élnek, ugyanakkor a közösségük fejlődése érdekében végeznek tevékenységet. Huszonnégy végzős önkéntes vehetett át elismerő oklevelet és könyvutalványt, valamint tizenkét, Hargita megye szellemi fejlődéséért tevékenykedő középiskolás diák vehette át oklevelét és ösztöndíját.

diak_dijazas_csik


Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a fiatalság társadalmi szerepvállalását hangsúlyozta, és kijelentette, hogy Hargita megye önkormányzata fontosnak tartja a fiatalok támogatását, az oktatásban való részvételüket.

„Célunk az, hogy a szülők anyagi helyzetétől függetlenül minél több tehetséges fiatal folytathassa tanulmányait. Székelyföld fejlődését az itt lakók versenyképes tudása, a kultúra szavatolhatja. Ezért prioritás számunkra a fiatalok támogatása, s ezért szervezünk számukra egyre több programot, mint például a Hargita megye szellemi fejlődéséért elnevezésű tanulmányi és szociális ösztöndíj alapítása" – mondta Borboly Csaba.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."