Itthon » Közélet

Udvarhelyszékről Felsőzsolcára

Felsőzsolcán, az észak-magyarországi "árvizes katlanban", segítettek és kapcsolatot építettek a Civitas és LIA Alapítvány munkatársai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

1-Civitas-LIA-csapat
1-Civitas-LIA-csapat
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 23., 10:49
0 hozzászólás. 

Az „Most rajtunk a sor! – Erdélyi magyar együttműködés a magyarországi árvízkárosultak segélyezésére” elnevezésű akcióhoz csatlakozva jártak Magyarországon a segélyszervezetek, az erről készült beszámolót a következő sorokban olvashatják.

„A 2010. május-júniusi észak-magyarországi árvizek kapcsán élesen felidéződött bennünk, hogy ezelőtt öt évvel, az Udvarhelyszéken történt hasonló katasztrófánál példátlan nemzeti szolidaritási akció indult a kárpát-medencei magyar nemzettársaink részéről.

1-Civitas-LIA-csapat

A Civitas-LIA csapat

Sokan segítettek, ki-ki a maga tehetsége szerint, és egy segítő közösséget képeztünk, igazi nagy magyar összefogással. Soha olyan társadalmi, embertársi kapcsolatok nem alakultak, nem alakulhattak ki, mint akkor. Sok magyar ember segített és visszajött később is, hogy ne csak búslakodjunk, hanem akár ünnepeljünk is közösen. Kimondatlanul nagy barátságok szövődtek, hisz sok olyan példa volt, amelyek ráébresztettek, hogy mégis érdemes hinni a tiszta kapcsolatokra épített jövőnkben.

Most pedig természetes, hogy mi is megyünk, nekünk is kötelességünk nem mérlegelni az időt és a fáradalmakat, hanem tenni a magyar közösségünkért.

2-csomagosztas

Csomagosztás Felsőzsolcán

A Civitas Alapítvány, valamint a LIA Alapítvány is csatlakozott a „Most rajtunk a sor! – Erdélyi magyar együttműködés a magyarországi árvízkárosultak segélyezésére” elnevezésű akcióhoz. Így 2010. június 17-21 között hat munkatársunk alapélelmiszer és tisztálkodási szerekkel megrakott kisbusszal Felsőzsolcára utazott, ahol részt vettek mindazon segélyezési és helyreállítási munkálatokban, amelyekre akkor ott szükség volt (a fertőtlenítőszerek, ásványvizek, élelmiszercsomagok kijuttatásának segítése a település összes kárvallott családjához, valamint bontási és takarítási segítések).

Fel fognak állni ott is az emberek, de ehhez idő és segítség kell.

Jó viszontsegíteni, jó együttműködni, jó összetartozni."

Orbán  Árpád - Civitas Alapítvány –  regionális igazgató

Szilágyi Csaba - LIA Alapítvány – igazgató



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."