Itthon » Közélet

Megegyeztek: ismét maradhat a Benedek Elek

A tanévkezdés azóta problémás a Benedek Elek Pedagógiai Líceumban, mióta a református egyház tulajdonába került az iskolának otthont adó épület.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

BenedekElekPedagogiaiLiceum
BenedekElekPedagogiaiLiceum
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. augusztus 21., 11:02
4 hozzászólás. 

A bérleti szerződés a tavalyi tanévkezdés előtt már lejárt, akkor Bunta Levente polgármester közbenjárására sikerült egy kompromisszumos megoldást találniuk a feleknek, és az elmúlt tanévben a megszokott helyen zajlott az oktatás. Az elöljáró most is segített, így a Bendedek Elek Pedagógiai Líceum még egy évet maradhat az épületben.

BenedekElekPedagogiaiLiceum

Tegnap többször is asztalhoz ültek a felek, hogy megvitassák a folytatást. Az épület tulajdonosa, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum vezetősége, Bunta Levente polgármester, valamint a Polgármesteri Hivatal munkatársai egy kompromisszumos megoldásban egyeztek meg, mely szerint a Benedek Elek két emeleti osztálytermet, három raktárhelyiséget, és a kazánházat adja át a Baczkamadarasi Kis Gergelynek, cserében pedig egy újabb évet maradnak az egyházi ingatlanban. Addig remélhetőleg elkészül a Mária Valéria épülete, amelynek felújítását - az ország legtöbb iskolaépületéhez hasonlóan - a kormány spórlási szándékkal leállította.

BenedekElekPedagogiaiLiceum

"Ez egy pozitív döntés, mi egy évet kértünk, reméljük, hogy addig sikerül a Mária Valéria épületét befejezni"- mondta Lukács István, a Bendek Elek Pedagógiai Líceum igazgatója. Az intézmény vezetője megjegyezte, hogy Bunta Levente polgármester közbenjárására született meg a számukra is jó megállapodás, így az ingatlanban működő Benedek Elek Pedagógiai Líceum, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium és a Babeş Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozata is tovább folytathatja tevékenységét.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2010-08-21 11:46:28
fantasztikus....
avatar
kocske
2010-08-21 11:55:01
ha't egyszer te'nyleg fantasztikus:))
avatar
kalman
2010-08-21 11:59:59
Hat azert tegyuk hozza, hogy par dolog kimaradt a cikkbol, ugyanis nem csak az emlitett negy fel segitsegevel szuletett kompromisszumos megoldas, hanem talan az a ket ember segitett a legtobbet, akiknek a neve kimaradt a cikkbol: Vanyolos tanfelugyelohelyettes es Jakab Csaba tanacsos. Legalabbis ha jol tudom, ok honapok ota a megegyezesen dolgoztak, mint a felek altal felkert kozvetitok, amikor meg mindenki mast akart, nem felejtsuk el olyan konnyen az erdemeiket, mert az nem volt keves ebben az ugyben.
avatar
boggi14
2010-09-08 10:49:28
Érdekes, hogy a városban felújítják a parkot, lebetonozzák az utcákat...de ami a legfontosabb..az az iskolánk. Persze arra nincs pénz, hogy felújítsák a Mária Valéria épületét, igaz? :angry: Szomorú..nagyon szomorú, mert ez az iskola jelentős múlttal és jelennel rendelkezik. örvendek, hogy még egy évig maradhat a Peda a Refi épületben. Mindegy, hogy valójában ki segített,de nagyon köszönjük neki. :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."