Itthon » Közélet

Bunta: nem az inkubátorház, az eljárás módja „fáj”

A tegnapi megyei tanácsülésen bezavart az a Bunta Levente polgármester elmarasztaló véleményének hangot adó levél, amelyet az ülésre delegált városházi képviselő olvasott fel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Pacsirta_utca
Pacsirta_utca
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 03., 16:08
1 hozzászólás. 

A sajtóban megszellőztetett incidens kapcsán megkérdeztük a polgármestert. „Nem a Székelyudvarhely környéki kis- és középvállalkozói ágazat versenyképességének növelését célzó, több mint két millió euró költségvetésű Hargita Business Center - Vállalkozói inkubátorház projektet, a volt Növényvédelmi Központ helyén kialakítandó inkubátorház létrehozását ellenzi, az eljárással kapcsolatosan vannak kifogásai" - közölte Bunta Levente hírportálunknak adott nyilatkozatában.

„Azt nehezteljük, hogy volt egy hasonló kezdeményezésünk. Munkaülések sorozatán bukarestiekkel, szentgyörgyiekkel tárgyaltunk arról, hogy ezt a projektet hogyan és milyen pénzalapokból lehetne megpályázni. Kértük is a megyei tanácstól, az ingatlant adja át nekünk, hogy a pályázatot el tudjuk készíteni, hiszen a városnak nem volt hasonló és erre alkalmas ingatlanja.

Pacsirta_utca

Az elmúlt időszak gyakorlata az volt, hogy a megyei tanács mindig átadta a helyet azoknak, akik azt igényelték, amennyiben nem volt feltétlenül szükséges a tanács alaptevékenységének ellátásához. Ez a szubszidiaritási szint, tehát ha valaki valamit szeretne elvégezni, akkor úgymond a legalsóbb szintnek adod a kompetenciát. Ennek ellenére normális, hogy én nem tehetem meg, hogy akadályozom az elképzelést csak azért, mert a megyeiek nem segítettek.

Próbálok annál bölcsebb lenni. Kérték az urbanisztikai bizonylatot, amit sürgősségi eljárással odaadtunk nekik. Nekem nem az a fontos, hogy ki az, aki elkészíti, habár szerettem volna ezt a pályázatot én végrevinni, mert valószínű jobban is meg tudtam volna tenni, mint a csíkiak. Neheztelésemnek természetesen hangot adok, de támogatni fogom, ha a projekt jó. A fontos az, hogy elkészüljön. Azt is nehezményezem, hogy két nappal a tanácsülés előtt értesítettek, hogy „gyertek be, beszéljük meg", anélkül, hogy valamilyen dokumentációt átküldtek volna. Azaz, azt sem tudtuk, hogy pontosan mit kell támogatni" - foglalta össze ellenvetéseit Bunta.

Hozzátette, „az élet megy tovább", de mivel nem ez az első alkalom, amikor a csíki vezetés átnyúl az udvarhelyi feje felett, „fekete pontot kapott tőlünk megint a megyei tanács és ezt ez alkalommal fel is mutattuk".



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2010-09-04 12:01:58
Ha jól értem pénzt hoznak a városnak borbojkáék, most akkor mi a baj?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."