Itthon » Közélet

Balesetveszélyesek az omladozó ereszek

A járókelőkre veszélyt jelentő régi épületek ereszeinek megfigyelése és javíttatása a tulajdonosok, illetve bérlők kötelessége.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/eresz2409
Itthon_Kozelet/eresz2409
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 24., 13:36
1 hozzászólás. 

A város központi részén az elmúlt években többször is megtörtént, hogy a régi épületek homlokzatáról kisebb-nagyobb vakolatdarabok estek a járdákra. Szerencsére személyi sérülés nem történt, s az elmúlt egy évben több homlokzatot is kijavíttattak az ingatlanok tulajdonosai, bérlői.

Itthon_Kozelet/eresz2409

Csütörtökön és pénteken a Városháza tér egyik, több mint száz éves épületén végeztek ilyen javítást – korábban az épületről többször is potyogott le jelentős mennyiségű vakolat, de szerencsére semmiben nem tett kárt. Székelyudvarhelyen főleg a Petőfi Sándor, a Kossuth Lajos, a Vár, a Bethlen Gábor utcákban, illetve a központi tereken (Városháza, Márton Áron és Kőkereszt tér) találunk több olyan régi épületet, melyeknek omladozik az eresze, a homlokzata.

Itthon_Kozelet/eresz2409

Általában a téli hónapokat, a hóolvadást követően, tavasszal szoktak lehullni vakolatdarabok a házakról – ezt az okozza, hogy a vakolatba szivárgó víz megfagy, majd kienged s hőmérséklet-ingadozáskor, esetleg nagyobb szél esetén a törmelék a járdára esik. A polgármesteri hivatal urbanisztikai osztálya általában felszólítja az ilyen házak tulajdonosait, hogy hárítsák el a leselkedő veszélyt.

Itthon_Kozelet/eresz2409

Egyébként az 1996-ban meghozott, az épületek minőségéről szóló 10-es törvényt néhány évvel később úgy módosították, hogy az épületek ki nem javítása miatt 300 és 1000 lej közötti összegre büntethető annak tulajdonosa.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zagI
2010-09-24 19:46:39
Már ideje volna elkezdjék a legnagyobb büntetéseket ,hogy ne keljen szégyenkezni ha a városunkba vendégek érkeznek, van olyan ahol már évek óta ott áll az állvány.Emberek hát legalább a fronton ki kellene javítani hát a tulajdonosa nem szégyelli magát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."