Itthon » Közélet

Melegben készítik elő a jégpályát

Rövidujjúban tartottunk terepszemlét, megnéztük miként készítik elő a jégpályát a téli szezonra. Idéntől változtatnak a rendszeren, így szakaszosan is tudnak majd fagyasztani.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1115_Korcsolya_palya
Egyeb_1115_Korcsolya_palya
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. november 16., 09:24
0 hozzászólás. 

Hiába a november közepét meghazudtoló meleg, lassan egy hete annak, hogy elkezdték előkészíteni a jégpályát a polgármesteri hivatal munkatársai. A helyszíni munkálatokat felügyelő Karda Zoltántól megtudtuk, hogy a hűtőrendszeren átalakítási munkálatokat végeznek az Eurato szakemberei.

A hűtőfolyadékot vezető csövek már le vannak helyezve és ma állították fel a pálya szélén lévő palánkokat. A csöveket a földtől iporka választja el, valamint a pálya szélén erre a célra alkalmas szivacsréteget használnak.

Egyeb_1115_Korcsolya_palya

Karda elmondta, hogy most a rendszert több részre osztják így, ha esetleg csökken a látogatottásg, vagy bármilyen okból szükségessé válik, a pályának csak egy részét fagyasztják majd. Ezzel jóval költséghatékonyabban tudják működtetni a rendszert. Megtudtuk, minden valószínűség szerint már ezen a héten végeznek a munkálatokkal és elkezdik tesztelni az átalakított rendszer.

A pálya megnyitását december 6-ra ütemezték, ahogyan eddig is, de ezt nagyban befolyásolhatják az előre nem látható időjárási viszonyok – jegyezte meg Karda. Hozzátette, ez a jelenleg is tartó, szokatlan meleg nem kedvez a szabadtéri korcsolyapályáknak, tudomása szerint az országban még egyet sem üzemeltek be ebben a szezonban.

Egyeb_1115_Korcsolya_palya

A pálya részleges fagyasztása valóban költséghatékony lehet, egyetlen kérdés marad, hogy ilyen esetben a belépődíjat is csak a jeges részre fizetjük-e, avagy teljes árú jegyet kell váltanunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."