Itthon » Közélet

Eladnák az ANL-s lakásokat

Eladná a fiatalok támogatására épített lakásokat az Országos Lakásügynökség (ANL), számolt be a Marchiş Liviu az ügynökség aligazgatója.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1124_Bunta_sajtaj_ANL
Egyeb_1124_Bunta_sajtaj_ANL
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. november 24., 17:02
0 hozzászólás. 

Bunta Levente polgármesterrel tárgyalt Marchiș Liviu az Országos Lakásügynökség aligazgatója, majd ezt követően sajtótájékoztatón számoltak be ennek eredményéről.

A téma a főként fiatal házasok számára építette ANL-s tömbházak értékesítse volt. Marchiş elmondása szerint az ügynökség szeretné, ha a fiatalok megvásárolnák a lakásokat a bérlési periódus lejárta után. Erre szeretnének megoldásokat keresni, hogy a lakásvásárláshoz teremtsenek elérhető körülményeket.

Egyeb_1124_Bunta_sajtaj_ANL

Székelyudvarhelyen körülbelül 250 ilyen lakás van, amit az elkövetkezendő két évben még 70 lakrésszel szándékoznak bővíteni. Ennek fontosságát és szükségességét indokolta a polgármester.

Az eladási arány itt is, akárcsak országos szinten gyenge értékeket mutat. Városunkban mindössze hét család jelezte, hogy meg szeretné vásárolni a lakrészt, legtöbben kiköltöznek, miután lejárt az öt év.

Egyeb_1124_Bunta_sajtaj_ANL

Bunta Levente elmondta, hogy a tárgyalások során a tájékoztatás mellett egyeztetések is történtek. A polgármesteri hivatal is támogatja azt az ösztönzést, hogy a bérleti idő után a családok megvegyék a lakásokat, de ez csak akkor lehetséges, ha az országos lakásügynökség is megteremti a kedvező feltételeket. "Nekik megvannak a megfelelő eszközeik, reméljük ezekkel pozitívan ösztönző és nem kényszerítő körülményeket teremtenek" - mondta a polgármester.

Továbbá hozzátette, hogy idén nem emelik a jelenleg kiadott lakások bérét, hogy ezzel is segítség a családokat ebben a válságos időszakban.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."