Itthon » Közélet

Balesetmentes közlekedést, egészséget, békés közéletet 2011-re!

Megvalósítások és tervek, kellemes és kellemetlen történések az óévben: néhány közéleti személyiség év végi mérlegét, illetve újévi jókívánságait szedtük csokorba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 01., 14:09
0 hozzászólás. 

SzaszaBunta Levente polgármester az elmúlt év megvalósításai közül többet is kiemelt: parkfelújítás, körforgalom, 19 utca kicserélt vízvezetéke, modernizált utcák, sportpályák felújítása, biomasszás kazán üzembe helyezése, stb. "Jövőben mindezt folytatni szeretnénk – ennek a feltételei adottak, hiszen nyertes pályázataink, megkötött szerződéseink vannak" – közölte Bunta, megemlítve többek között a szennyvíztelep és a víztisztító rehabilitálását. "Ha sikerült sok mindenkit összebékíteni az elmúlt években akkor joggal várnám el, hogy a közélet is egy kicsit a város érdeke szempontjából szemlélje a közügyeket. Nem jó dolog az, hogy a pártérdek jelenik meg és nem a közérdek." – mondta honlapunknak Bunta, békés, boldog újesztendőt kívánva Székelyudvarhely lakosságának.

Ioja Viorel, a helyi rendőrség közlekedésrendészeti vezetője a mögöttünk levő évről elmondta, hogy az a közlekedés szempontjából sokkal rosszabb volt, mint az előtte levő: Udvarhelyszéken heten haltak meg közlekedési balesetben, 2009-ben pedig öten. A hét elhunyt közül egyik sem volt székelyudvarhelyi, nagyrészük a környező, nagyobb települések (Korond, Farkaslaka, Zetelaka, Máréfalva) lakója volt. Az okok ismertek, mindannyiszor a túlzott sebesség, a figyelmetlenség, illetve az alkohol nagyban hozzájárultak a tragédiákhoz. Ioja jó megvalósításnak tartja a körforgalom létrehozását (ennek egyik kezdeményezője egyébként az általa vezetett osztály volt), illetve bizonyos utcák (Kossuth Lajos, Tamási Áron, Orbán Balázs) kétirányúsítását.

Ami a jövő évet és a terveket illeti, Ioja véleménye szerint két helyen mindenképpen jó lenne a körforgalom kialakítása: egyik a Kossuth utca és a Városháza tér találkozásánál, a másik pedig a II. Rákóczi Ferenc és az 1918. December 1 utcák kereszteződésénél. A legfontosabb tanács részéről pedig az, hogy minden városlakó vigyázzon magára a közlekedésben, legyen elővigyázatos – inkább kétszer-háromszor is nézzünk szét az úttesten való átkelés előtt. A közlekedésrendészeti vezető balesetmentes, békés, boldog új esztendőt kívánt Székelyudvarhely és környéke minden lakójának.

Niţică Constantin, a helyi rendőrség vezetője honlapunkon keresztül kívánt az általa vezetett intézmény nevében a helyi közösségnek boldog új évet, illetve azt, hogy a bűncselekmények, kihágások mértéke csökkenjen a jövő évben, még biztonságosabbá váljon a gépjárműforgalom. "Békesség, nyugalom, egészség legyen szeretteink körében!" – kívánta a rendőrparancsnok.

SzaszaLukács Antal, a városi kórház menedzser-igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy az általa vezetett intézményben sikerült motiválni a jó képességű és képzett alkalmazottakat arra, hogy együtt dolgozzanak a célkitűzések megvalósításáért. Lukács szerint elmondható, hogy a tudomány, a szellem és a jellem óriásaivá nőtte ki magát a kórház munkaközössége.

2010-ben rehabilitálták az intézmény vízvezetékrendszerét, bővítették az intenzívterápia osztályt, létrehozták az új műveseállomást, fejlesztették a kórszövettani laboratóriumot. Az igazgató szerint 2011-ben a további összefogás, kitartás, megértés folyamatosságot biztosít a fejlődés útján: Lukács Antal sok sikert, egészséget és boldog új esztendőt kíván a kórház alkalmazottainak, a városi önkormányzatnak, a vállalkozóknak és mindenkinek, aki igényli a kórház szolgáltatásait.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."