Itthon » Közélet

Bíróságon semmisíthetik meg a recsenyédi személyiét

Egy hattagú bizottság javasolja a polgármesteri hivatalnak, hogy bírósági úton semmisítse meg a Termés utcába költözött recsenyédi roma illető személyi igazolványát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 25., 16:26
3 hozzászólás. 

Előzmények

A recsenyédi roma család október végén költözött Székelyudvarhelyre, azt követően, hogy október 22-én, pénteken este házuk felgyúlt – hogy miért és milyen körülmények között, arra a hatóságok egyelőre nem adtak kielégítő választ. A falu lakosai szerint a család terrorizálta a település lakóit, ezért történtek meg az október 22-i események – ezzel szemben Gábor Dénes több sajtóorgánumban is azt hangoztatta, hogy ők soha senkit nem bántottak. Recsenyéden több lakossági fórumot tartottak, a lakók képviselői a megyei főispánnál is jártak kihallgatáson, akárcsak Gábor Dénes, aki az eset óta Székelyudvarhelyen, a Termés utcában lakik családjával – a fent említett bizottság szerint törvénytelenül.

A polgármester által kijelölt bizottság (Bodnár László jegyző, Farkas Domokos urbanisztikai osztályvezető, Gálfi Árpád MPP-s önkormányzati, képviselő, Jakab Attila Zöld-párti képviselő, Jakab Áron Csaba RMDSZ-képviselő és Tikosi László, a hivatal műszaki osztályvezetője) néhány nappal ezelőtt ülésezett és javaslatot tett a polgármesteri hivatalnak.

Információik szerint a székelyudvarhelyi lakossági nyilvántartó iroda csupán egy előszerződésre hagyatkozva személyi igazolványt állított ki egy olyan személynek, aki múlt év végén költözött a bethlenfalvi Termés utcába – mint ismert, az illető és családja Recsenyédről költözött Udvarhelyre, mert ottani lakhelyük még mindig nem tisztázott körülmények miatt felgyúlt. Jakab Attilától és Jakab Áron Csabától honlapunk megtudta, hogy az említett bizottság azt javasolja a polgármesteri hivatalnak, hogy bírósági úton semmisítse meg az illető személyi igazolványát.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2011-01-25 17:58:30
A személyt kell megsemmisíteni, nem a személyit.
avatar
kszl
2011-01-25 19:20:17
attol meg ugyan az az ember marad...
avatar
Sasszem
2011-01-26 13:36:18
Ha megsemmisitik a szemelyit akkor mi tortenik tovabb?
A birosag kell kitoloncolja a varosbol?
Minket ez erdekel inkabb.
A leheto leggyorsabban eltunjenek a varos teruleterol.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."