Itthon » Közélet

Alpolgármester nélkül Székelyudvarhely

Heves vitákkal végződő tanácsülés után távozott alpolgármesteri székéből Szász Jenő, miután az RMDSZ és a Zöld Párt tanácsosai megszavazták leváltását. Az utód kiléte még kérdéses.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tules2701
tules2701
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. január 27., 17:04
14 hozzászólás. 

Tizennyolc napirendi ponttal indult Székelyudvarhely vezető testületének idei első ülése január 27-én: volt itt szó körforgalomról, szökőkútról, fűtésrendszerről, de a legnagyobb érdeklődésre minden bizonnyal az utolsó határozattervezet tartott számot. Ennek témája volt ugyanis az alpolgármester, az MPP-elnök Szász Jenő leváltása.

A tervezetet előterjesztő Bunta Levente polgármester arra hivatkozott, hogy Szász alig jár be dolgozni a polgármesteri hivatalba, nem végzi el a rá kiszabott feladatokat, ellenben teljes fizetését felveszi. Bunta egy kimutatással hozakodott elő, mely szerint az alpolgármester havonta 10-16 órát tölt munkahelyén, ezzel munkaidejének 10 százalékát sem dolgozta le, bár Szász úgy véli, hogy minden rábízott feladatot teljesített és napi 8 órát dolgozott – elmondása szerint jórészt terepen.

A feszült hangulatban véget érő ülésen mindkét fél részéről hangzottak el vélemények: a polgáriak szerint ez egy politikai vita, melyet szakmai hibákkal próbálnak álcázni. Szász úgy nyilatkozott, nemcsak, hogy elvégezte feladatait, de még annál többet is, sőt, továbbiakat is kért a városvezetőtől, ám ő csak a szociális kérdéseket és a polgárvédelmet bízta rá.

A vitába több tanácsos beszállt mindkét frakcióból, a polgármester többek között azzal is megvádolta a polgáriak első emberét, hogy munkaidejében az iwiwen Bunta kiskorú lányával, míg a facebookon tizenkettedikes diákokkal beszélget.

Végül titkos szavazás döntött a fő kérdésben: a polgáriak nem szavaztak, így a kilenc RMDSZ-es és az egy Zöld-párti tanácsoson múlt az alpolgármester sorsa – ők egyöntetűen a váltás mellett voksoltak.

tules2701

Az ülés után Bunta Levente polgármester a jövőre vonatkozóan kifejtette, a következő tanácskozáson előterjesztik javaslatukat az alpolgármester személyére, ám ő csak RMDSZ-es vagy Zöld-párti tanácsost tud támogatni. A zöldek rögtönzött sajtótájékoztatójukon elmondták, Szász eljátszotta bizalmukat, ezért voksolt önkormányzati képviselőjük a leváltása mellett. Jakab hozzátette, ő nem vállal alpolgármesterséget és tulipános városatyát sem tudnak támogatni, így a polgáriak jelöltje mellett voksolnak, abban az esetben, ha az nem Szász Jenő lesz.

Az MPP frakciója is kifejtette véleményét a mai üléssel kapcsolatban: szerintük az alpolgármester leváltása egy szakmai köntösbe öltöztetett politikai döntés volt, amihez sajnos a Zöld-párti Jakab Attila is szavazatát adta, ezzel mindenki számára véglegesen eldöntve, hogy az RMDSZ mellett áll, csakúgy, mint ahogy Magyarországon az SZDSZ vállalt szerepet az MSZP mellett. A polgáriak véleménye szerint egyébként nem a Zöld Párt dolga eldönteni, hogy az MPP kit támogat alpolgármesterként.

A facebookon és iwiwen, munkaidőben történő chateléssel kapcsolatban elmondták, a vádakat nevetségesnek, sőt, egyenesen röhejesnek tartják, főként, hogy Szász Jenő nem is működtet facebook-profilt. Elmondásuk szerint a pártelnök neve alatt futó oldalt egy másik személy hozta létre, az ott szereplő információk jó része pontatlan, az erre alapuló vádak pedig minősíthetetlenek. A párt jövő héten sajtótájékoztatót tart az ügyben, ahol beszámolnak a továbbiakban tervezett lépéseikről.


14 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2011-01-27 17:39:35
Sakkormostmilesz? :((
avatar
nulla-tolerancia
2011-01-27 17:47:25
Én csak azt nem értem, hogy amennyiben Bunta gyakorolja a munkaadói feladatkört és már agusztusban tudta, hogy Szász csak a munkaidejének 10%-át dolgozza, októbertben 11, novemberben 16, míg decemberben 12 órát volt jelen az alpolgármester, miért nem ezzel arányosan fizette? Tehát Ő is részese volt a közpénzből való lopásnak? Egy román kömondás szerint nem az a hibás aki megeszik 7 kenyeret, hanem aki adja. Egyébként a munkatörvénykönyv 263-268 cikkelye szabályozza a munkaszerződés fegyelmi okból történő felbontásának a procedúráját. Javoslom elolvasásra. Előzetes fegyelmi vizsgálat nélkül ezt nem lehet megtenni. Ha pedig politikai leszámolás volt, akkor teljesen midegy, hogy 10 vagy 200 órát dolgozott.
avatar
fkv
2011-01-27 20:05:41
nahát.
De most komolyan: Amikor Jakab Attila szavazata miatt lett Jenő alpolgármester, akkor az OK volt. Most hogy ellene szavazott, akkor már szdszes lett.
Tehát csak az a való és az az igaz, amit és ahogy Ti láttok? :0
avatar
nmslhl
2011-01-27 20:21:51
Csak azt nem értem, hogy ha nem dolgozott akkor hogy tudot'' pálcikát taszítani a küllők közé''
avatar
Krisztián
2011-01-27 20:52:28
Ilyenkor mennyi pénzt adnak a mérleg nyelvének, mert tudtommal korábban az ők alpolgármesterük is kapott. Most azt beszélik a városban igyen nem billennek ezek balra, csak készpénzésrt. Ma semmi nincs ingyen, tehát anyagiakkal dusitották meg a mai nap sikerét. "Bunta Levente szerint az alpolgármester munkaidőben leszólította a polgármester kiskorú lányát iwiwen, valamint tanúk vannak rá, hogy facebookon chatel tizenkettedikes diákokkal." Ez szerintem szállóige lesz. Ezt egy nagytudású polgármester mondta.
avatar
sanci71
2011-01-27 22:42:24
Elég laza munkahely lehetett :s Bunta polgármester úr meg csoda hogy ilyen sokáig elnéző volt Jenovel azaz volt alpolgármester URRAL szemben!!! :!:
avatar
konzervativ
2011-01-28 09:17:01
Kiderult sok minden. Kiderult az is, hogy zoldhasuakkal megvettek a zoldet. Kiderult az is, hogy amiatt kell levaltani Szasz Jenot, mert az IWIW-en es FACEBOOK-on csettel, sot, az is kiderult Bunta szajabol, hogy eppen a sajat tizenkettedikes lanyara kattintott ra Jeno!!! Ez nem semmi, egyetertek, hogy szalloige lesz belole...
avatar
hunilaszlo
2011-01-28 11:47:05
Gabor Denest alpolgarmesternek!neki nincs iwiwe s facebookja:))
avatar
nulla-tolerancia
2011-01-28 16:41:04
Azért arra is kiváncsi lennék, hogy Buntáné mit szól ahhoz, hogy a családját is felhesznája Bunta a gennyszórásra. Azért ennyire aljasnak lenni, hogy a kiskorú gyerekét is felhasználja beteges ambiciói elérésére nem mindennapi.
avatar
hollo
2011-01-28 14:33:31
Szerintem inkább Orbán Balázs legyen alpolgármester mert neki sincs sem iwiw-je sem facebook-ja és mégis jobban ismeri a várost mint Gábor Dénes. :dry:
avatar
udvarhely.eu
2011-01-28 19:30:41
http://www.szekelyudvarhely.net/tanacsosok/
A Jakab Attila SzDSz-hez való hasonlítása pont annyira beteg mint az udvarhelyi politikusok (nevezzük így ezeket a feladatukhoz felnőni képtelen dilettánsokat). A mérleg nyelvének lefizetéséről pedig ugyanez a véleményem. Ezek az emberek az évek során olyan mértékben vesztették el józan ítélőképességüket, hogy bármilyen feladatot rájuk bízni kockázatos és felelőtlen döntés.
Itt a mások véleménye is: http://www.szekelyudvarhely.net/tanacsosok/
avatar
udvarhely.eu
2011-01-28 19:36:45
Buta Levente: anyuuu, Polgár Jenő nyomul az iwiw-en! Mit csináljak?
Anyu (RMDSZ): Legyél hülye kisfiam és tedd szóvá!
avatar
bbalintl
2011-01-30 19:10:48
re:
avatar
nulla-tolerancia
Azért arra is kiváncsi lennék, hogy Buntáné mit szól ahhoz, hogy a családját is felhesznája Bunta a gennyszórásra. Azért ennyire aljasnak lenni, hogy a kiskorú gyerekét is felhasználja beteges ambiciói elérésére nem mindennapi.

Itt az a "gennyszorás", amit te itt csinálsz. És nemhiszem, hogy itt Buntával lenne baj mikor ezt felhasználja, mintsem azzal a felnőttel, aki kislányokat vesz fel közösségi portálokon! Utobbit kiskorúval való kapcsolatkezdeményezésnek véve a törvény is tiltja, pedofília néven!
avatar
nulla-tolerancia
2011-02-03 08:16:23
Ha azért vagy fizetve, hogy itt "bbalint" álnév alatt süketelj, lehet azért is pénzt kapsz, hogy a fecebookon "Szász Jenő" álnév alatt kalózkodj. Gusztustalan vagy mint a főnököd.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."