Itthon » Közélet

Szász Jenő bepereli az önkormányzatot

Törvénytelennek tartja a január 27-i tanácsülés, az alpolgármesteri tisztségből való menesztésére vonatkozó határozatát, és a Megyei Törvényszékhez fordul jogorvoslatért Szász Jenő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 10., 09:03
7 hozzászólás. 

Az üggyel kapcsolatosan Molnár Miklós tanácsost, az MPP sajtóreferensét kérdeztük. „A perirat most készül, tartalma nem publikus, de a benne megfogalmazottak egyértelműen bizonyítékai annak, hogy a határozat törvénytelen" – közölte honlapunkkal Molnár, hozzátéve, hogy az aktát még e héten benyújtják a Csíkszeredai Megyei Törvényszékre. Molnár szerint a tíz tanácsos által titkos szavazással meghozott döntés több szempontból is törvényt sért.

„A részletekbe nem akarok belemenni, de annyit mondhatok, hogy a határozat több okból sem áll meg a lábán. Például azért, mert a polgármester által előterjesztett, és a tanácsosoknak előzetesen elküldött határozattervezetben egyértelműen az áll, hogy az előterjesztést a jogi szakbizottságnak kell láttamoznia, véleményeznie. Ez azonban nem történt meg, a jogi szakbizottság kvórum hiányában nem tárgyalta, ergo nem is véleményezte. Ezt a tanácsülésen Fóri Györgyi jogász, tanácsos szóvá is tette, ugyanakkor a frakció a felmerült törvénysértő hiányosságra felhívta Bodnár László jegyző figyelmét, azonban ő úgy replikázott, hogy a törvényesség megítélése nem az ő hatásköre. Kérdem, akkor kié?" – kérdezte Molnár.

A tanácsos szerint az is furcsa, és csak a holt lovon a patkóval egyenértékű, hogy a határozattervezetet az ülés előtt a PR - közkapcsolatokért és közszolgáltatásokért felelős szakbizottság véleményezte.

„Ennek a szakbizottságnak semmi köze nem volt az egészhez, feltételezem, hogy a tanácsülés előtt észbe kaptak, hogy nem egészen törvényes az előterjesztés. Ismétlem, a PR szakbizottság nem volt hivatott arra, hogy erről tárgyaljon, mert a határozattervezet erre a jogi szakbizottságot hatalmazta fel. Úgy tűnik, hogy a jegyző alul, egyes szakbizottságok felüllihegik a hatáskörüket" – mondta Molnár.

Mint mondta, Szász Jenő leváltásának esete nem első és nem egyedi – az MPP-s alpolgármesterek leváltására tett próbálkozások krónikájában két precedens is volt. A sepsiszentgyörgyi Bálint József és a makkfalvi Vass Imre alpolgármesterek hasonlóképpen szintén jogorvoslatért fordultak, a pereket pedig megnyerték.

Nem kívánta kommentálni bővebben az ügyet, de véleménye szerint az, hogy a jogi szakbizottság volt felhatalmazva, és a PR-ral foglalkozó véleményezte az előterjesztést, nem mond ellent egymásnak, mert a kettő, az önkormányzat működésének szabályzata szerint sem zárja ki egymást – közölte röviden Péter Pál, a közszolgálatokért és közszolgáltatásokért felelős szakbizottság elnöke.


7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
5133
2011-02-10 10:35:39
igy igy,legyen mirol irni..
avatar
Isty
2011-02-10 16:20:27
Suketseg az egesz, ugyis az utolsokat rugja jencike..El sem olvastam a cikket, csak a fejlecet..uncsi..
avatar
hofika
2011-02-10 20:22:19
Hát ennyire kényelmes az Alpolgármesteri szék hogy nincs kedve meg szabadulni tőle?pedig alig használta...
Szerintem mennie kéne nem csak az alpolgármesteri székből ,de a MPP elnöki székéből is.Ahogy régebb fogalmazott,, utat kéne engedjen a fiatal generációnak,,
AZ új alpolgármester kiléte szerintem mellékes csak ne Jenő legyen,biztos hogy egyhangúan el fogjak fogadni az új alpolgármestert is ha a legfiatalabb MPP tanácsost is jelölnek meg.
avatar
csabika27
2011-02-12 12:17:01
nemkell a perelés jenőke hanem meny űgyesen gyergyó felé ugyis ot bitorolsz mindent minek neked a polgári poszt csak yavarod a levegőt
avatar
csabika27
2011-02-12 12:21:19
a rozsa utcába mikor fojtak a munkélatok a csövezeték letételekor akkor mán elmondta hogy ha nem nyeri meg a polgármesteri posztot nem lesz asztfalt az utcába és lehet hogy ő áll a pereskedés háta mögött és vagyunk egy páran akik halotuk
avatar
urfi
2011-02-13 14:24:13
menj a fenebe Jenoke(torpe)
Eleget loptal hagydd az alpolgarmesterseget masra,nyald tovabb Kover ulepet az Neked valo!!!Szebb Jovot nelkuled!
avatar
nulla-tolerancia
2011-02-14 14:24:02
A moderálótól kérdem, miért nem töröli a "Csabika27" és hozzá hasonló félanalfabéták hozzászólásait? A szabályzat szerint "ha egy adott hozzászólás saját - vagy más - jogos és méltányolható érdekeit sérti, illetve közérdeket sérthet, azt indoklás nélkül törölhető". Ez a helyesírás a legocsmányabb kifejezéseknél is jobban sérti a magyar emberek jogos érdekeit. Én úgy gondolom, hogy egy olyan közérdekű információkat tartalmazó honlappal szemben mint az uh.ro jogosan és méltányosan elvárható, hogy ne a magyar nyelv legdúrvább meggyalázásának a példáival talkozzunk. Ez nemcsak "saját" de közérdek is.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."