Itthon » Közélet

Élő közvetítés a székelyudvarhelyi tanács rendkívüli üléséről

Ismét nekiveselkednek a tanácsosok Székelyudvarhely 2011-es költségvetésének - reményeink szerint most határozat is születik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules2112
tanacsules2112
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. február 25., 09:00
2 hozzászólás. 

10:45 Balázs Árpád jelentkezett felszólalásra, a következő tanácsülés témájának javasolja a lakásmaffia ügyének tárgyalását, szerinte a rendőrség vezetőjét el kellene hívni a következő tanácsülésre, ezt egyöntetűen meg is szavazták. Az ülést Szász Jenő vezeti. Ezzel zárult a mai ülés és közvetítésünk is.

10:44 Tikosi László szerint a dögkút esetében egy pályázatról van szó, egy helyet keresnek ahova el lehet helyezni az állati trágyát.

10:43 Bunta szerint Gábor Dénes ügye folyamatban van, a prefektussal is tárgyalt a témában. A földosztó bizottság ebben a negyedévben fog ülésezni, tehát hamarosan, valószínűleg március végén.

10:37 Gálfi Árpád három kérdésben szólal fel: elsőként Gábor Dénes ügyében kérdezi a polgármestert, hogy történt-e előrelépés (a recsenyédi lakos személyazonossági igazolványát nem hivatalos iratok alapján készítették el). Másodikként a földosztó bizottság első ülésének időpontját szeretné megtudni, végül pedig azt kérdi, hogy mi történt tegnap a betlenfalvi dögkút környékén.

10:36 A Székely szék kapcsán Bunta elmondta, dolgoznak az ügyön, az öregotthonok tekintetében pedig helyhiányra panaszkodnak.

10:34 Szász Jenő a Gubis-szék visszaállítását kezdeményezi, valamint felvet egy problémát, miszerint az udvarhelyi időseket nem fogadják az öregotthonokban.

10:26 Jakab Attila a Kórház negyediek pozítiv kezdeményezését vázolja a tanácsosoknak: ott ugyanis a lakók fákat ültetnének. Mivel közterületről van szó ígéretet kap a tanácsos a támogatásról.

10:25 Mike Levente a Cserehát utcában kialakult visszás helyzetre hívja fel a figyelmet.

10:23 Ezt is elfogadták, így a különfélékkel folytatódik az ülés. Mike Levente, Jakab Attila, Gergely László, Szász Jenő és Gálfi Árpád szólalnak fel itt.

10:20 Átment, mint minden eddigi javaslat. A szociális tevékenységek támogatása az utolsó ilyen jellegű téma.

10:18 Újabb elfogadott tervezet, a következő napirend a tömegsportok, az egészséges életmód támogatása.

10:15 Szintén 10 szavazattal ment át a tervezet, most a versenysportok támogatásáról döntenek.

10:14 Ezt is elfogadták, most a kulturális programokat vitatják.

10:10 Most a város ifjúsági és nevelési tevékenységekre vontakozó programját fogadták el, a környezetvédelmi és fejlesztést támogató tevékenyésgere vonatkozóak következnek.

10:01 A pályázatokat elbíráló bizottságok összetételét és a második napirendi pontot is elfogadták.

09:59 Most az országos tantárgyversenyeken kiváló eredményeket elérő tanulók jutalmazására vonatkozó, 50 ezer lej értékű programot tárgyalnak.

09:57 A beruházási lista utolsó elemét összhangban külön is elfogadták, majd 10 szavazattal a költségvetés kiadási fejezetét is.

09:56 A Mike Levente által javasolt módosítások nem mentek át.

09:55 Gergely László a napelemes közvilágítás kérdését vetette fel, a polgármester szerint erre több  próbálkozás is van.

09:47 Mike Levente több utca (Cserehát, Kuvar, Szentimre) problémáját felveti, ezekre kér megvalósíthatósági tanulmányt (közvilágítás, járdák, stb.).

09:46 A nyolc polgári tanácsos szavazott a módosítások mellett, így nem fogadták el a javaslatot.

09:44 Molnár Miklós részletesen ismerteti módosító javaslatcsomagukat.

09:41 Szász úgy véli, kötelességük előterjeszteni a szakbizottságokon javasolt módosító-csomagot. Bunta szerint ezek a javaslatok már túlhaladottak és hibásak.

09:38 Szilveszter Sándor a Kós Károly utca kanalizálásának felújítására készíttetne egy megvalósíthatósági tanulmányt.

09:36 Bunta szerint igyekeztek a költségeknél minél több beruházást eszközölni. Várja a módosító javaslatokat.

09:34 Módosító javaslat nem lévén szavaznak a bevételi oldalról: az RMDSZ-es és Zöld tanácsosok mellette voksolnak, a polgáriak tartózkodnak, így elfogadták ezt a részt.

09:33 Molnár Miklós azt szeretné tudni, hogy a megyei tanács által ígért 100.000 eurót belefoglalják-e a bevételek közé. Ez egyelőre nem történik meg, ugyanis erre megyei tanácsi határozat kell.

09:32 Elsőként a bevételi részt tárgyalják, ez összesen 64.172.000 lej.

09:28 Kisebb módosításokkal terjesztették elő a költségvetést, úgymint a hivatal költségeinek csökkentése 250.000 lejjel, a sportokra szánt keret duplázása, a tömegsportok támogatása, egyes iskolák költségvetéseinek növelése, 10 ezer lejes növelés az ifjúsági és szociális programoknál.

09:27 Szász Jenő javaslata szerint visszavonta a polgármester ezt a napirendi pontot, valamint bekerült a különfélék, elfogadták a napirendet.

09:24 A polgármester szerint az egyetlen napirendi pont ami többletként szerepel a tegnap kiküldött összehívóban, az az amit a múltkori tanácsülésen a polgáriak és Jakab Attila elfogadtak, ezt kívánják megerősíteni, ezért Bunta Levente a polgáriak véleményére hagyatkozik ebben a kérdésben.

09:22 Szász Jenő szerint a napirendi pontokat tegnap este küldték ki, amit túlzottan rövid időnek tart.

09:21 A polgármester elmondja, a jelenlegi tervezetben a sport fejezetnél 4 milliárdról nyolcra emelték az összeget, valamint több, egyéb módosítás is történt.

09:20 Molnár gratulál az "lemutyizott" költségvetéshez és jó munkát kíván hozzá.

09:19 A polgármester a munkát sürgeti, valamint azon vitatkozik az MPP frakcióval, hogy ki hány szavazattal jutott be a városvezetésbe.

09:15 Molnár Miklós is felszólal, aki elmondja, az elmúlt héten három szakbizottsági ülésen vettek részt és módosító javaslatokat tettek. Számításai szerint jelenleg a város körülbelül akkora összeget kap a megyei költségvetésből, mint Székelykeresztúr, amit továbbra is méltánytalannak tartanak.

09:12 Jakab Attila szólal fel napirend előtt, felemlegeti a sajtóban a napokban megjelent, őt érintő nyiltakozatokat. Beszámol, hogy a polgármesternek címezve érkezett egy levél a megyei tanácstól, mely szerint prioritásként kezelik a székelyudvarhelyi projekteket és ígéretet tettek 100.000 euró értékű éves támogatásra a régi hulladéktározó bezárására.

09:10 Az ülésvezető elnököt is megválasztották, ő Benedek Árpád-Csaba. Ketten hiányoznak az MPP részéről, Fóri Györgyi és Sebestyén Csaba.

09:07 Bunta Levente polgármester beszámol, hogy a múltkori tanácsülésen hozott határozatok törvényessége kérdéses, valamint jelenleg zárolva vannak a hivatal számlái, így nem tudnak fizetést adni.

09:00 Lassan megtelik a tanácsterem, a Zöld-párti Jakab Attila is megérkezett - megkapták a megyei tanács dokumentumát, melyben költségvetés-kiegészítést ígérnek a városnak, így valószínűleg meglesz a minimális 10 szavazat a költségvetés elfogadása mellett.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zoltransil
2011-02-25 11:15:09
lakasmaffia
Na a kovetkezo tanacsgyulesre el kene menni sok udvarhelyi polgarnak es szamonkerni a rendorfonoktol miert nezik tetlenul 5-8 eve hogy annyi embert kiforgattak a lakasukbol, vegre valami erdemleges problema
avatar
gazsi
2011-02-26 08:45:23
A régi szánalmas mese: Jakab Attilát a Partidul Verdeből lefizetik, aztán mint az úthenger.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."