Itthon » Közélet

Torkos körkép

Tavalyhoz képest lényegesen nőtt az egy étteremre eső torkoskodók száma, pizzából félezer fogyott és a "flekkenből féláron dugig" vitte a prímet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. március 11., 17:00
2 hozzászólás. 


Nem mondott csütörtököt a tegnapi Torkos csütörtök – bár nem minden vendéglátó egység elégedett a torkoskodók számával, az idei sovány esztendőben összességében mégis többen tömték degeszre magukat, mint tavaly. Hírportálunk sem csapatostól, sem egyénileg nem vette ki részét az idei torkoskodásból, de utólag szívesen „elcsámcsogtunk" az akción. Körbekóstoltuk a reggeltől estig tartó, mérsékelt áron kínált, de mértéktelen kulináris élvezeteket nyújtó vendéglők, éttermek, panziók sikerét. Íme az eredmény.

Gondűző Étterem
A tavalyhoz viszonyítva jóval többen keresték fel a Szentimre utcai panzió éttermét, a nagy evésbe a szállóvendégek is bekapcsolódtak. A 150-nél több vendég már múlt héten asztalfoglalással „bebiztosította" magát. Legtöbben a svédasztalos kínálatot választották, s bár a főételek voltak a menők, a hagyományos levesekkel teli tálak tartalmát is utolsó cseppig kikanalazták. Vitte a pálmát a kevert saláta és a farsangi fánk, de a mini kürtős kalács és a fahéjas almás süti sem maradt szégyenben.

Hotel Küküllő
Igazán nincs ok panaszra: 300-nál több vendég tarolta le a svédasztalos felhozatalt. A társaságnak ízlett a libamájjal töltött tojás, de az igazi kedvenc a parasztcsorba és a töltöttkáposzta volt. Aki előzetesen nem foglalt helyet, az legfeljebb csak a látvánnyal és az illatokkal lakhatott jól - a délután 3 órától este 10 óráig tartó csúcsforgalomban esélye nem volt a szállodai kövér menühöz.

Határpatak Panzió
A kövércsütürtököt nemhogy kimondani nem tudó, de még hírből sem ismerő román szállóvendégek is megnyalhatták mind a tíz ujjukat a top 1 disznóflekken után. Mondták, tetszett nekik - s a panziótulajdonos reméli, az idei vendégsereget a jól sikerült torkoskodás épp úgy visszacsalja, mint az a 10 százalékos kedvezményre feljogosító ajándékkártya, amit jóllakottan vághattak zsebre.

Romantika Étterem
Talán a pénz(telenség), talán a kedv, talán a kényelem, talán az, hogy torkoskodva romantikázni a városközponttól viszonylag távol eső étteremben lehet? A tulajdonos kicsit csalódottan vette tudomásul: bár a vendégek este 8 óra után potom 25 lejért már az étlapról is rendelhettek bármit és a bárányflekkennek is volt keletje, mégis moderált volt a torkos-roham. A svédasztalos menüről megtudtuk: a székely spekulál és gyanakvó, rendelni szeret inkább, s ha a menüt svédasztalon teszik elébe, berzenkedik, mert „azt hiszi, rá akarják tukmálni".

Park Vendéglő
Semmi extra - jó volt. Teltházasra sikerült a buli, ám kiderült, hogy az egy-két héttel az akciót megelőzően helyet foglalókat nem a mértéktelen zabálás lehetősége, hanem a csütörtök esti élőzene vonzotta. A társaság persze élt a kedvezménnyel és bőségesen jóllakott az étlapon kínált, máskor talán túl borsos árfekvésűnek ítélt ételekből. Hogy mit? Nem kaviárt, nem lazacot - csülköt és flekkent.

Lobogó Panzió
Csalódás - meg sem közelítette a tavalyi torkoskodást - de akik betértek „lobogni" azok a svédasztalról a marhabélszínt „vadászták le" - a sertéspörkölt valamiért, tudja a csuda, nem csúszott. Ennek ellenére jövőben is lesz majd falánk nap- hátha ...

Septimia
A Septimia Szabadidőközpontban egyből két helyszínen falánkoskodtak, hiszen a szálloda éttermében, valamint a Fragor Tavernában is megtömhette a hasát a betérő vendég. Belőlük akadt is bőven, a tavalyi jól sikerült akciót is sikerült felülmúlni, az itteni torkoskodás pedig egészen késő estig tartott.

Diablo Pizzeria
Volt rendelés sajtos csirkéből, flekkenből, de a fás tüzelésű kemencében sült pizza volt a torkos-kedvenc. A körülbelül félezerre becsült - főként sonkás, húsos - pizza a tavalyi kövércsütörtöki rendelés-rekordot nem döntötte meg, de az átlagos napok statisztikáját messze meghaladta.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2011-03-12 05:54:14
http://index.hu/kultur/eletmod/2011/03/10/tiz_etel_amit_soha_ne_rendelj_magyar_etteremben/
avatar
ooloo
2011-03-12 12:18:21
Na de én otthon! Na az igen!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."