Itthon » Közélet

A Föld Órája Székelyudvarhelyen

Az éghajlatváltozás veszélyeire hívja fel a figyelmet világszerte a Föld Órája, március 26-án romániai idő szerint este fél kilenctől.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 24., 16:05
0 hozzászólás. 


Székelyudvarhelyen Kapcsold ki és kapcsolódj ki! címmel szervez rendezvényt az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Europe Direct Iroda szombaton 20.30-tól a Kossuth utcai Tea Pubban, ahol gyertyafény mellett, gitárszó társaságában lehet majd teázni.

Az UFF és a EDI idén is támogatja a Föld Órája világméretű kampányát és arra kéri Székelyudvarhely lakosságát, hogy csatlakozzon a környezettudatos közösséghez. Remélik, hogy akár több óráig is elhúzódik majd az áramtól mentes találkozó, ahol egy órára kikapcsolják a villanyokat, és gyertyát gyújtanak.Bedohazi

A Föld Órája (Earth Hour) 2007-ben Ausztráliában, Sydneyben indult hódító útjára, amikor 2,2 millió család és 2.000 üzleti vállalkozás kapcsolta ki a villanyokat egy órára. Egy évvel később az energiatakarékosságra ösztönző esemény már globális fenntarthatósági mozgalommá duzzadt, 35 ország és több mint 100 millió ember részvételével. 2008-ban egy órára elsötétült a Golden Gate híd San Francisco-ban, a római Kolosszeum, illetve a Vár és a Lánchíd is Budapesten, jelképezvén egy olyan üzenetet, amely óráról órára fontosabbá válik. A Föld Órája egy világméretű felhívás, amely minden egyént, minden üzleti vállalkozást és minden közösséget cselekvésre szólít. Felhívás a közösségtudatos felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való munkálkodásra, a környezettudatosságra.

Szombat este Európától Amerikáig szimbolikus épületek és terek fognak ismét sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, amelynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása. A Föld Órája 2010 akcióban több mint 128 ország vett részt. Ez a szám évről évre növekszik, arányosan a tudattal, hogy az egyén egyetlen és egyszerű cselekedetével is komoly eredmény érhető el. A Föld Órája egy közösség világméretű összefogása, a másokért gondolkodó egyének üzenete: mindenki változtathat!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."