Itthon » Közélet

Budapesti járat érkezik az udvarhelyi vasútállomásra

Nagypénteken indul Budapestről a MÁV Nosztalgia és a Küküllő szálloda közös szervezésében az a szerelvény, amely Székelyudvarhelyre érkezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

2011_Egyeb/0404_nostzalgia_vonat
2011_Egyeb/0404_nostzalgia_vonat
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. április 04., 17:01
0 hozzászólás. 

A peron mellett tessenek vigyázni, vonat érkezik Budapestről! Ez az a mondat, amit nemigen hallunk az udvarhelyi vonatállomáson. Ha ebben ugyan nem is lesz részünk, de megtekinthetjük Húsvétkor az egyelőre még alkalmi, közvetlen járatot.

A szerelvény a Küküllő szálloda és MÁV Nosztalgia közös szervezésében először érkezik Udvarhelyre. Az esemény egy nagyobb projekt keretén belül kapott érvényt, amelynek célja a székelyföldi hagyományos turisztikai-gasztronómia lehetőségek népszerűsítése az anyaországban.

A kilenc kocsiból álló szerelvény, amely háló- és ebédlőkocsival is el van látva, április 22-én, nagypénteken gurul ki a budapesti Nyugati-pályaudvarról. Az utasoknak folyamatos idegenvezetés lesz biztosítva, de nem marad el a pálinkás üdvözlés vagy a segesvári vár látogatása sem. A járatot Udvarhelyre érkezéskor rezesbanda fogadja, majd ezt követően a szerelvény új vagonját ünnepélyes keretek között keresztelik Hargita névre.

Az udvarhelyi közönség április 23-án szombaton 13 és 17 óra között tekintheti meg a különleges járatot a székelyudvarhelyi nagy állomáson. Néhány vagon látogatható lesz, ezekre gyerekek, felnőttek egyaránt felülhetnek.

2011_Egyeb/0404_nostzalgia_vonat

László János a Küküllő szálloda tulajdonosa sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy ez egy teljesen új ötlet, amely a székelyföldi turizmus és a helyi gasztronómia népszerűsítését szorgalmazza. „Székelyföld promoválása nem áll rosszul, de még így is van amit tenni. Ez a Mávval közös akciónkkal is az a cél, hogy ezt segítsük." – mondta a vállalkozó.

Kovács Barna, a szálloda igazgatója elmondta, hogy akciójukkal szeretnék a potenciális magyarországi turistákat olyankor is idecsalogatni, amikor épp nincs szezon.

"A Húsvét egy családi ünnep, amit leginkább otthon tölt az ember, mi mégis szeretnénk kicsit kimozdítani őket. Élményvonatozásra hívjuk Székelyföldre és közben egy színes program-csomagot kínálunk. Pálinkával és kürtőskaláccsal fogadjuk őket, de amíg itt vannak több helyet is meglátogatunk velük, buszos kirándulás keretében megmutatjuk a környék turisztikai látványosságát." – részletezte az ötleteket Kovács.

„Az akcióban nem csak a Küküllő Szálloda vesz részt, hanem több helyi vendéglátó egység is így ez már a közösség jegyében zajlik" – egészítette ki László János.

2011_Egyeb/0404_nostzalgia_vonat

A vonat 25-én reggel hét órakor indul vissza Budapestre, amelyre programcsomagtól függetlenül, csak utazás céljából is lehet jegyet váltani. Egy Budapest-Székelyudvarhely oda-vissza jegy ára 300-350 lejbe kerül. A szervezők 200 személyt várnak, a járatra már 150-en jelentkeztek. Az akció sikerességétől függően a szervezők a járat rendszeressé tételének gondolatával is eljátszadoztak.

A teljes program megtekinthető a Máv Nosztalgia honlapján.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Budapesti direktjárat az udvarhelyi állomáson

 

Nagypénteken indul Budapestről a MÁV Nosztalgia és a Küküllő szálloda közös szervezésében az a szerelvény, amely direkt Székelyudvarhelyre érkezik.

 

A peron mellett kérem tessék vigyázni, vonat érkezik Budapestről! Ez az a mondat, amit nem igen hallunk az udvarhelyi vonatállomáson. Ha ezt ugyan nem is fogjuk hallani, de megtekinthetjük Húsvétkor az egyelőre még alkalmi  direktjáratot.

A szerelvény a Küküllő szálloda és MÁV Nosztalgia közös szervezésében először érkezik Udvarhelyre. Az esemény egy nagyobb projekt keretén belül kapott érvényt, amelynek célja a székelyföldi  hagyományos  turisztikai-gasztronómia lehetőségek népszerűsítése az anyaországban.

 

A kilenc kocsiból álló szerelvény, amely háló és ebédlő kocsival is el van látva, április 22-én, nagypénteken gurul ki a budapesti Nyugati-pályaudvarról. Az utasoknak folyamatos idegenvezetés lesz biztosítva, de nem marad el a pálinkás üdvözlés vagy a segesvári vár látogatása sem. A járatot Udvarhelyre érkezéskor a rezesbanda fogadja, majd ezt követően a szerelvény új vagonját ünnepélyes keretek között keresztelik Hargita névre.

Az udvarhelyi közönség április 23-án  szombaton 13 és 17 óra között tekintheti meg a különleges járatot a székelyudvarhelyi nagyállomáson. Néhány vagon látogatható lesz, amelyre gyerekek, felnőttek egyaránt felülhetnek.

 

László János a Küküllő szálloda tulajdonosa sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy ez egy teljesen új ötlet, amely a székelyföldi turizmus és a helyi gasztronómia népszerűsítését szorgalmazza. „Székelyföld promoválása nem áll rosszul, de még így is van amit tenni. Ez a Mávval közös akciónkkal is az a cél, hogy ezt segítsük. – mondta a vállalkozó.

 

Sándor Barna a szálloda igazgatója, elmondta, hogy az akciójukkal szeretnék a potenciális magyarországi turistákat olyankor is kimozdítani, amikor nincs „szezon”. A Húsvét egy családi ünnep, amit leginkább otthon tölt az ember, mi mégis szeretnénk kicsit kimozdítani őket. Élményvonatozásra hívjuk székelyföldre és közben egy színes program-csomagot kínálunk. Pálinkával és kürtőskaláccsal fogadjuk őket, de amíg itt vannak több helyre is elvisszük őket. Buszos kirándulás keretében megmutatjuk a környék turisztikai látványosságát. – mesélte Sándor

 

„Az akcióban nem csak a Küküllő Szálloda vesz részt, hanem több helyi vendéglátó egység is így ez már a közösség jegyében zajlik”. – egészítette ki László János

 

A vonat 25-én reggel hét órakor indul vissza Budapestre, amelyre programcsomagtól függetlenül, csak utazás céljából is lehet jegyet váltani. Egy Budapest-Székelyudvarhely és vissza jegy ára 300-350 lejbe kerül. A szervezők 200 személyt várnak, eddig a járatra 150-en jelentkeztek. Az akció sikerességétől függően a szervezők a járat rendszeressé tételének gondolatával is eljátszadoztak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."