Itthon » Közélet

Jelentett a TourInfo

Városunk turisztikai információs irodája beszámolt idei tevékenységéről, valamint megvitatták terveiket a jövő évre nézve.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

logo_tourinfo
logo_tourinfo
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. október 29., 10:22
0 hozzászólás. 


Tegnap délután 17 órától vette kezdetét az a találkozó melyen a TourInfo iroda és városunk, illetve a környék panzióinak tulajdonosai, a turizmus szakmai képviselői néztek szembe az elmúlt időszak eredményeivel és készültek a jövő évre.

A TourInfo képviseletében Bálint Júlia, az iroda helyettes vezetője számolt be eredményeikről. Elmondta, hogy sikerként könyvelhető el az idei ROMEXPO kiállításon megjelent székely stand, ahol Hargita, Kovászna és Maros megye turisztikai létesítményei közösen képviseltették magukat. A stand 100 négyzetméteren terült el, 17 pultnál várták az odalátogatókat különféle katalógusokkal és eseménynaptárakkal. Emellett szakmai téren is pozitív volt a jelenlét, ugyanis sikerült több romániai és külföldi intézménnyel is felvenni a kapcsolatot, ami a jövőre nézve további lehetőségeknek enged teret.

00001

Az iroda látogatottságával kapcsolatos adatok szerint 2008-hoz képest több érdeklődő tért be, idén szeptemberig 8539 személynek álltak rendelkezésére. Ettől eltekintve sajnos visszaeséssel is kellett számoljanak, ugyanis tavaly az összes látogatóból 39% érkezett külföldről, míg idén ez a szám 21%-ra csökkent. A vendégek összesen 18 országból érkeztek, Magyarország mellett voltak Franciaországból, Németországból, Nagy-Britanniából, Spanyolországból, Olaszországból, Kanadából, de még Kínából és Japánból is. A külföldiek mellett 120 román nemzetiségű turista is érdeklődött a szolgáltatások iránt.

A vendégekből 1694 érdeklődött különböző események iránt, 2165 személy városleírást, illetve szórólapot kért, 117-en térképet szerettek volna kapni, 355-en az utazási lehetőségek felől informálódtak, míg 3091 turista egyéb ügyekben kereste fel az intézményt.

A jövőre való tekintettel az iroda szeretné összefogni a székelyudvarhelyi turisztikai létesítmények képviselőit és egy közös megjelenést óhajtanak biztosítani a különböző kiállításokon és vásárokon, többet között a jövő márciusban esedékes debreceni turisztikai expón. Ezentúl készül a 2010-2011-es turisztikai katalógus is, a tavaszi vásárokra már ezt szeretnék vinni. Az információs füzetet új témákkal bővítik, úgymint a wellness lehetőségek, lovaglás, sírégiók leírása, illetve a biciklitúrák és lehetőség szerint különböző gasztronómiai célpontok, lévén, hogy az ideutazóknak most már nem elég csak szállást biztosítani, különböző programokra is szükség van. A katalógus továbbra is négy nyelven és 10.000 példányban fog megjelenni.

címkék: tourinfo turizmus

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."