Itthon » Közélet

Élő közvetítés a székelyudvarhelyi tanács rendkívüli üléséről

Csupán hét napirendi pontja lesz a május 9-i rendkívüli tanácsülésnek, szóba kerül a polgármesteri hivatal sokat vitatott organigrammája is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules3103
tanacsules3103
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. május 09., 13:07
7 hozzászólás. 

16:11 A Jakab Attila által "barátságos hangulatúként" aposztrofált ülés bezárult, élő közvetítésünk végetért.

16:03 A polgármester elmondta, a városnapokon a Ghymes együttest hallgathatjuk, de lehet lesznek, akiket a Neoton Família érdekel.

16:00 Balázs Árpád érdeklődött, az áruszállítok kötelesek-e bérletet, vagy parkolási jegyeket váltani, valamint a Városnapok költségvetéséről, a szervezés jelenlegi fázisáról érdeklődött.

15:58 Molnár Miklós elmondta, a sajtóból úgy értesült, a biomasszás kazán 100 000 lejt hozott a városnak. Kérdése, hogy ha ez a számlákon nem látszik, akkor hol van a pénz.

15:56 dr. Nagy Levente szintén egy Szent János utcai problémát jelez, véleménye szerint az egyik oldalon meg kéne tiltani a parkolást, valamint a Tamási Áron utcai útkereszteződésnél hosszabbítaná meg a zöld jelzés időtartamát.

15:55 Sebestyén Csaba nyitja a hozzászólások sorát, a Szent János utca teljes leaszfaltozásának időpontja felől érdeklődik.

15:54 A módosító javaslatot nem, az eredetit azonban elfogadta a tanács, így marad a háromszázalékos illeték. Utolsóként a különfélék következnek.

15:50 A polgármester úgy véli, a turisztikai programokat finanszírozni kell valamiből, ezért irányozták elő ezt az értéket.

15:49 Szász Jenő két százalékra csökkentené ezt az illetéket. Ezt azzal indokolja, hogy Udvarhely egy év alatt turistáinak 70 százalékát vesztette el.

15:47 A különfélék előtti utolsó napirendi pont a szállodai illeték bevezetése 2012-re. Ennek mértéke nem változna a tavalyihoz képest, maradna 3 százalékon. Sebestyén Csaba érintettként nem szavaz, valamint a vitában sem vesz részt.

15:46 Ismét tízen szavaztak a határozat mellett, ami nem ment át, ugyanis kétharmados többségre lett volna szükség.

15:41 Benedek Árpád-Csaba nem vonja vissza a tervezetet.

15:39 Gálfi Árpád kifejti, a bethlenfalviaknak már nincs szüksége a segítségre, időközben bejegyzték a szervezetet egy másik címre.

15:36 A hatos számú határozat témája: a Pro Bethlen Kulturális Egyesület által bérelt Bethlen utca 170. szám alatt épület egy szobájának ingyen bérbeadása a Bethlen Közbirtokosság számára székhely céljából.

15:35 10-7 arányban elfogadták a határozatot.

15:31 Szász Jenő szerint a bírósági döntés értelme szerint vissza kell állítani a korábbi helyzetet, ennek apropóján parázs jogi vita alakult ki. A jegyző szerint "megmerevedett a helyzet".

15:29 A polgáriak és Jakab Attila továbbra is kérik a jegyzőtőll, állapítsa meg, törvényes-e a tervezet. Bodnár László nem adott egyértelmű választ, a polgármester szerint nem kötelezhetik arra, hogy egy hosszú kérdésre igennel vagy nemmel válaszoljon.

15:27 Bunta: "az ég óvjón attol a jótól, amit nekem akarnak".

15:26 Szász úgy nyilatkozik, hogy csak jót akarnak a polgármesternek, azt akarják, hogy több és tapasztalt emberrel dolgozhasson, valamint kéri, vegyék vissza az elbocsátott alkalmazottakat.

15:23 A polgármester szerint sok csúsztatás hangzott el a polgáriak vezérétől és politikai játékot emleget, ettől függetlenül kéri a támogatásukat a határozatra.

15:16 Szász Jenő szerint lévén, hogy felfüggesztették a leépítésre vonatkozó határozatot, ezért az eredeti organigramma van érvényben, vissza kéne venni az elbocsátott alkalmazottakat és nincs szükség új szervezeti felépítés elfogadására, további jogi bonyodalmakat gerjesztve.

15:09 A polgáriak továbbra is a törvényességet kérdőjelezik meg és névreszóló szavazást kérnek.

15:05 Bunta Levente szerint nem mond ellen a bírósági döntésnek ez a tervezet, így el lehet fogadni törvényesen.

15:02 Molnár Miklós a határozattervezet törvényességét kérdőjelezi meg, említve, hogy az előző, hasonló határozatot bírósági döntéssel felfüggesztették.

14:53 A hivatal organigrammájának elfogadását vitatják. Bunta szerint fontos lenne, ugyanis a hivatal új feladatokat kapott, hiányos az apparátus és más kisebb módosításokra is szükség lenne.

14:50 A Zöld párti tanácsos a korábban ismertetett módosító javaslatot terjesztette elő, amit nem fogadtak el. Ezt követően az eredeti előterjesztést szavazták, ami átment. Ezek szerint a polgármesteri hivatalt Tikosi László, Fülpesi Gyula, Bakó Katalin és Kelemen Tünde képviseli, rajtuk kívül egy-egy tanácsost javasolnak a pártok, ők Jakab Attila, Szász Jenő és Nagy Levente.

14:48 Jakab Attila javasolta, hogy a bizottságban vegyen részt a tanács teljes szociális szakbizottsága. A polgármester ezt sokallja, valamint kiemeli, ez egy előkészítő bizottság lesz, a döntéshozás a tanács kezében lesz.

14:46 A négyes napirendi pont egy vizsgálóbizottság létrehozása a lakásigénylések kezelésére.

14:41 Az MPP tanácsosai visszatértek a terembe: továbbra is szeretnének a gazdákkal egyeztetni a határozat elfogadása előtt. Bunta Levente biztosította őket, hogy segít összehozni a találkozót, de nem vonja vissza a tervezetet. Tíz mellette szavazattal nem ment át a tervezet, ugyanis kétharmados többséget igényelt volna.

14:34 Sebestyén Csaba és Szász Jenő álláspontja, hogy ezt a határozatot nem kellene elfogadni mindaddig amíg nem tájékoztatják kellő mértékben az érintett gazdákat. Az polgáriak szerint az eddigi tájékoztatás feltételezhetően egyoldalú volt. A polgármester véleménye szerint a határozat elfogadásának célja az, hogy megkaphassák az igényelhető támogatásokat. Az ülésvezető öt perc szünetet rendelt el az MPP kérésére.

14:24 Tizenhat mellette szavazattal és egy tartózkodással átment a tervezet. Következik a helyi legelők kiadására vonatkozó határozattervezet.

14:22 Tikosi Lászlótól megtudjuk, a víz és gáz elvezetésére, valamint az utak kialakítása miatt van szükség a cserére.

14:21 A második vitatéma a Csereháton épülő szociális tömbházaknál lévő területcserék jóváhagyása.

14:20 Tíz mellette szavazattal elfogadták a költségvetés zárszámadását.

14:17 Jakab Attila a költségvetés sport fejezetében talált kifogásolnivalót, úgy véli, a kézilabda egyesület aránytalanul nagy összeget kapott, többet mint amennyi törvényesen megengedett.

14:13 Szász Jenő az ülésvezetővel egyetemben kifogásolja, hogy a 2010-es költségvetést nem rendes tanácsülésen tárgyalják, így szakbizottságon sem beszéltek róla. Ugyanakkor az MPP elnöke szóvá teszi, hogy a tavalyi költségvetésben elkülönítettek egy összeget a milleniumi emlékmű költségeinek kifizetésére, ám ez nem történt meg.

14:12 A tanácsosok elfogadták a napirendet, kiegészítve az előterjesztett hetet a különfélékkel. Elsőként a tavalyi városi költségvetés zárszámadásának elfogadása a téma.

14:11 Jakab Attila vezeti az ülést, a jegyző megállapította, 17 tanácsos van jelen, Mike Levente nem tartózkodik a városban, míg Tókos Szabolcs hollétéről nem tudnak a párttársai.

14:09 Megkezdődött az ülés, a polgármester a legfontosabb napirendi pontokként a legelők és az organigramma ügyét nevezte meg.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ipopescu
2011-05-09 14:30:19
A milleniumi emlékmű költségeit fizesse ki Jencike a sajat zsebebol!
avatar
Csedo
2011-05-09 14:57:24
Nem tudom, h miert kell elfelejteni h a varos akkori vezetese ugy dontott h felepitik az emlekmuvet. Miert kene zsebbol fizesse ki barki is ?
Vagy az is lehet h en vagyok a hue, hogy ilyen egekbe ivelo, intelkektualis hozzaszolast kommentalok.
avatar
surmiii
2011-05-09 16:15:33
Kérdésem, az elmult 12-év alatt ki volt a város vezetése?Tudtommal soha nem volt igazi tanács és vezetés!!Csak 1 személyes volt a város vezetése!:(
avatar
kszl
2011-05-09 15:53:59
Inkabb egy emlekmu, mint egy nem mukodo Gall-ora
avatar
guru
2011-05-09 17:45:13
Hogyan lett három milliárdos szoborbol hétmilliárdos két hét alatt. Kinek a zsebét kéne gazdagítsa? Miért változtattak szerződést? Valami nagyon bűzlik. Elöbb jencinek el kéne számolni!
avatar
guru
2011-05-09 17:47:14
szobor
jonő egyébként is azt hazudta a művésznek, hogy ha más nem, Ő kifizeti a saját zsebéből....Jó nagy zsebe lehet...
avatar
urfi
2011-05-10 10:14:52
Tolvajlás
Fizessen csak az a disznófősajt úgy is eleget lopott a város pénzéből.Arról ne is beszéljek,hogy a privatizálásból mennyit nyúlt le.Csak már ne látnám a pofáját a tv.-ben.Szebb Jövőt nélküle!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."