Itthon » Közélet

Lepipálták a székelyek a világbajnokokat

A Dombóvári 424 PC világbajnokokkal büszkélkedő A csapatát szó szerint lepipálták az udvarhelyiek: a székelyek 4 óra 14 perces eredménnyel szerezték meg leglassúbb pipáscsapatnak járó serleget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

PipaszivoVerseny
PipaszivoVerseny
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 23., 09:02
0 hozzászólás. 


Tömény, bódító, a biliárdpipákból bodorodó 3 grammnyi vanília aromájú dohány  füstje lengte be és borította illatos ködbe vasárnap délután a Plébános étterem alagsorát, a Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó verseny idei kiadásának helyszínét, ahová a szervező és házigazda Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub nyolcadik alkalommal verbuválta össze a magyarországi, udvarhelyi és székelykeresztúri pipásokat.
PipaszivoVersenyHat pipaklub összesen kilenc csapata szállt versenybe a leglassúbban füstölgő férfi, női versenyzőnek és csapatnak járó serlegért. A budapesti Aranyfüst, a dombóvári 424 PC, a szigetvári Kisváros PK, a debreceni Csokonai PK, a székelykeresztúri Szitás és a házigazda udvarhelyi Polgári Pipa Klubból összesen harminc négyen szálltak versenybe. Az egyéni megmérettetésben mindössze egy pipás,  dr. Borbély Zsolt eregette a füstöt.

A profi pipások mezőnyében a szebbik nemet hárman, Sziber Jánosné és Sziber Józsefné  a Szigetvári Kisváros Pipa Klubtól, valamint Sümegi Sára,  a Debreceni Csokonai Pipa Klub tagja képviselték. Hármuk közül  legjobbnak Sziber Józsefné bizonyult, aki 1 óra 25 perc 30 másodpercig „tartotta szemmel" a parazsat.

PipaszivoVerseny

A férfiak versenyében Horváth Tamás a dombóvári ex-világbajnok, a 2010-es, hetedik székelyföldi lassúsági verseny győztese, a  424 PC Dombóvár A csapatának tagja vitte el a pálmát. Pipája 2 óra 26 percig és 6 század másodpercig égett folyamatosan. Ezzel az eredménnyel Horváth messze felülmúlta a tavalyi 1 óra 41 perces teljesítményét. A bajnok pipás bravúrja sem volt azonban elég ahhoz, hogy csapatversenyben a dombóváriaké legyen a babér. A házigazda Székelyudvarhelyi Polgári Pipa Klub A csapata 4 óra 14 perces összesített eredménnyel „becsülettel megszívta a magáét" és lepipálta a 424-eseket.

„Kemény, szoros verseny volt" - jellemezte a nyolcadik Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó versenyt Orosz-Pál Levente, Opé, a győztes udvarhelyi klub elnöke. Szavait alátámasztja, hogy a második helyezettet (dombóvári 424 PC, A csapat) és harmadik legjobbat (szigetvári Kisváros Pipa Klub, A csapat) mindössze 8 másodperc választotta el egymástól.

PipaszivoVerseny„Büszkék vagyunk és örvendünk az eredménynek, de nem lazítunk, hanem készülünk a következő versenyekre" - újságolta Orosz-Pál.

Az udvarhelyi pipások legközelebb júniusban, Ibafán, majd a dombóvári és szigetvári nemzeti versenyen, október közepén pedig a világbajnokságon mérkőznek meg a legjobbakkal.

Az udvarhelyi csapatból a legjobb (1 óra 44 perc 14 másodperc) eredménnyel Nyisztor János büszkélkedhet, aki a férfiak versenyében a harmadik helyen végzett.

A Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub csapatának gratulálunk az eredményhez és kívánjuk, hogy a következőkben is „becsülettel szívják meg a magukét" és bizonyítsák: a székelyt nem lehet csak úgy, egykönnyen lepipálni!  


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."