Itthon » Közélet

Másodszor is Vörösben a Kék

Az udvarhelyi mini-rockfesztivál célja idén is a segítségnyújtás, mindezt pedig a zenén keresztül szeretnék megvalósítani. Június 9-én ajánlott a minifoci pálya felé venni az irányt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

vorosbenakek2010
vorosbenakek2010
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 07., 18:13
0 hozzászólás. 

A 2010-ben először megrendezett Vörösben a Kék karitatív zenei fesztivál elérkezett második kiadásához, ami egyaránt öröm a szervezőknek, a zeneszeretőknek és a segíteni akaróknak is. A tavalyi szervezés egy olyan feladat elé állította a szervezőket, köztük a főszervező Orpheusz zenekart, amit szívesen vállaltak be, ugyanis a segítségnyújtást az egyik legemberibb tulajdonságnak tartják.

vorosbenakek2010

Akkor a zenekar sem volt könnyű helyzetben: egy hallássérült fiatal műtétje mellett kisebb részben az ő elégett felszerelésük visszavásárlását is segítette a fesztivál.

Vass Istvántól, az Orpheusz zenekar gitáros-énekes-szövegírójától megtudtuk, az idei, június 9-én, csütörtökön sorra kerülő fesztiválra úgy tekintenek, mint egy jó példa egy politikailag szétszakadó városban, hiszen minden támogató és zenekar készségesen nyújtott segítő jobbot politikai nézettől, hovatartozástól, vagy éppen zenei stílustól függetlenül és egy csapatként állt össze a Vörösben a Kék mozgatórugója.

A tavalyi sikeres fesztivál megerősítette azt az elképzelést, hogy a fesztivál évenkénti megrendezést érdemeljen ki. Idén 5 lej a belépő, amit ismét karitatív célokkal vezettek be: a teljes bevételt az értelmi sérült gyerekekkel foglalkozó Orbán Alapítványnak adományozzák – éppen ezért lett a „Segíts, hogy segíthessünk!" a fesztivál mottója.

vorosbenakek2010

A szervezők köszönik az összes résztvevő zenekarnak, hogy minden anyagi honorárium nélkül is készségesen és örömmel elvállalták a részvételt. Az idei dzsessz, blues, folk-rock fesztiválon hallhatjuk majd az Orpheuszt, az Ég és Föld zenekart, a Monyo Projectet, a Gary Moore emlékzenekart, a Cold Taste-et valamint diákzenekarok is fellépnek, úgymint a Gloomy Afternoon és a Face Today.

Ugyanakkor köszönet illeti a polgármesteri hivatalt a szervezésben nyújtott segítségért, Tamás Edét (ex Macskaméz Blues Band) amiért újból elvállalta a műsorvezetői szerepet és a médiaorgánumokat amiért segítenek a rendezvény népszerűsítésében.

Minden segítő szándékú és zenét szerető embert várnak június 9-én, csütörtökön a városi minifoci pályán. Kapunyitás 19 órakor, beugró 5 lej: Segíts, hogy segíthessünk!

A fotók a 2010-es Vörösben a Kék fesztiválon készültek.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."