Itthon » Közélet

Élő közvetítés a székelyudvarhelyi tanács júniusi üléséről

Egy hónap kihagyás után ismét rendes havi tanácsülésen izzadnak a városvezetők. Napirendből tíz darab jutott a mai tanácskozásra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules3006
tanacsules3006
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. június 30., 12:00
5 hozzászólás. 

15:37 Molnár Miklós ülészáró gondolatával a Városnapi rendezvények magas árát kifogásolta. A következő ülést Benedek Árpád-Csaba vezeti, a mostaninak vége.

15:26 Jakab Attila a Patkó sorsáért aggódik, egy, a tér megújítását célzó terv megalkotását sürgeti.

15:24 Balázs Árpád: "Ennyi törvénytelen építkezés a város területén nem volt még soha. Még Szász Jenő idejében sem."

15:22 Balázs Árpád megemlítette, hogy az MPP idén nem kapott meghívot a Városnapokra, valamint kéri a testületet, hívják meg az Electrica vezetőjét egy tanácsülésre, hogy számoljon be róla, miért vannak folyamatosan áramkiesések a város területén.

15:20 Molnár Miklós is az EMNT javaslatait tárgyalja, több pontnál említi, hogy az MPP korábban foglalkozott vele, valamint javasolja egy bizottság létrehozását, amely az erőszakos események, bűnesetek áldozatainak segíthetne, akár feljelentést téve helyettük.

15:09 Mike Levente az EMNT levelét említi, melyre közvetítésünk elején is hivatkoztunk. A tanácsos szerint létező problémáról van szó.

15:04 A különfélék napirendnél többen is felszólalásra jelentkeztek, a polgármester elhagyta a termet. Többen javasolják, hogy a következőkben első napirendi pont legyen a különfélék.

15:01 A tízes számú tervezet is ide kapcsolódik: egy ütemtervről van szó a közhasznú tevékenységet végző, szociális segélyben részesülőknek. A szakbizottságok és a tanács is pozitívan véleményezte a témát.

15:00 A határozattervezettel tizenhatan értettek egyet, így elfogadták azt.

14:58 A polgármester javaslata szerint a munkaképes, szociális segélyben részesülők számára munkát kell biztosítani.

14:55 Szociális kérdés a kilences téma: sok esetben egyes, szociális támogatásban részesülők egy kisebb fizetésnyi összeget kaptak, így megszorításokra van szükség. Ennek tükrében bizonyos anyagi javakkal rendelkezők számára csökken a támogatás: a helyi tervezet a minimális megszorításokat vezetné be.

14:54 Visszatértek az ötös napirendi pontra, a napkollektoros kazánház kérdésére. A tanácshatározat mellé egyöntetű igenlés mellett bekerült a leltári lista, ugyanilyen arányban megszavazták a tervezetet.

14:52 A kérdés megosztja a tanácsosokat, ami a végeredményen is látszik: tízen támogatják, ötön tartózkodnak, így elfogadták az előterjesztést.

14:50 Szintén parkolós téma, a bérletek kibocsájtásának kérdése van terítéken: szeretnének a vidékieknek is lehetőséget biztosítani bérletvásárlásra.

14:46 Módosították a parkolási szabályzatot, így sem megállni sem állomásozni nem lehet a város járdáin, ez büntetendő.

14:44 Később tárgyalják ezt a napirendet, a polgáriak kértek egy leltári listát a tervezethez. A hatos napirendi pontot, vagyis a másodízben épült csereháti ifjúsági lakások közhasznú munkálatainak az Urbana Rt. általi köztulajdonba adásról pozitívan döntöttek.

14:36 Nyolc támogató szavazat nem volt elégséges az előterjesztés elfogadásához, így a szeméttároló kérdése egyelőre tisztázatlan marad. A következő napirendi pont a Tábor-lakótelepi napkollektoros kazánház az Urbana Rt. általi köztulajdonba vételről és használatba adásáról.

14:28 A vita tárgyát a szeméttároló területe képezi, kérdéses, hogy ki a tulajdonosa a helyszínnek ahová építenék a létesítményt.

14:17 Lejárt a szünet. Folytatódik a szeméttároló vitája.

14:08 Szünetet kértek a polgáriak. Kaptak.

14:06 Feszült hangulat a polgármester és Gálfy Árpád között.

13:54 Harmadik pont a szeméttároló előtanulmányának, míg a negyedik a megvalósíthatósági tervének elfogadása.

tanacsules3006

13:53 A határozat elfogadásához tíz szavazat szükséges. Csak nyolc lett belőle, így nem ment át.

13:50 A második napirendi pont négy megüresedett csereháti ifjúsági lakás kiutalása.

13:48 Jakab Attila szerint nem szép, hogy a két nagy párt mutyizik és az ellenségeskedés ellenére az áremelésekről megegyeznek. A határozatot egyébként elfogadták.

13:44 Ányos szerint, a jelenlegi helyzetet és kilátásokat ismerve, nem lát esélyt újabb emelés szükségességére a következő egy évben.

13:43 Benedek Árpád Csaba ígéretet kér arra, hogy ha most elfogadják az árkiigazítást, akkor egy évig nem lesz újabb emelés.

13:38 Ányos: Székeleyudvarhely vízrendszere jelenleg megfelel az Uniós normáknak.

13:32 Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója beszél, az áremelés szükségességét indokolja.

13:26 Szász az Aqua Nova mellett kampányol, az udvarhelyi vízhálózat fejlesztéseit és a befektetéseket dícséri.

13:22 Az RMDSZ és a Zöld Párt soraiból is ellenzik a emelést.

13:15 Bunta: az Aqua Nova partner, a fejlesztéseket ki kell fizetni, ehhez el kell érni egy olyan árszintet ami biztosítja a rendszer működtetését.

13:13 Első napirendi pont: a víz- és kanalizálási díj megváltoztatása.

13:12 Bunta Levente pontosítást kért a hamisítás (vagy tévedés) tárgyát illetően. Ugyanakkor egyetért a gyakorlattal, támogatja a jegyzükönyv vizsgálatát, elfogadását.

13:10 Nem áll rendelkezésre ilyen dokumentum, Szász szeretné bevezetni ezt a rendet a következő üléstől, ugyanis egyes, korábbi jegyzőkönyvekben hamisításokat vélt felfedezni.

13:09 Szász Jenő kéri a múlt havi ülés jegyzőkönyvének jóváhagyását napirend előtt.

13:08 Jakab Attila gratulál a Szász családnak, az egykori (al)polgármesternek ugyanis megszületett harmadik gyereke. Szerkesztőségünk is csatlakozik a gratulációhoz!

13:07 A Szövetség emberei is megkapták a tanácstermet, valamint itt a polgármester is. Péter Pál szerint kezdődik a háború.

13:03 Az RMDSZ testületileg késik, a polgáriak legtöbbje megérkezett, és itt van a Zöldek egy szem tanácsosa, Jakab Attila is. Egyébként ő a mai ülés elnöke is.

13:00 Hamarosan megkezdődik az ülés. Az aktuális napirendi pontok mellett újabb beadvánnyal érkezik az EMNT: most épp a motorosokat és quadosokat szeretnék a lakott területeken kívülre szorítani a zajszennyezés csökkentése érdekében.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szp
2011-06-30 15:20:18
Jovo evben mind eltuntok a porondrol
avatar
Lam lam
2011-06-30 15:46:25
re:
avatar
szp
Jovo evben mind eltuntok a porondrol

Ja ja... Hogyha dragitasrol van szo erdekes modon egyet ertenek(MPP+RMDSZ)
avatar
pek
2011-06-30 16:32:59
Városnapi rendezvények
A Városnapi rendezvények magas árával nem volt semmi bajom, mivel magasról le... mindaddig, amíg Udvarhely városát egymással civakodó kiborgok irányítják.
avatar
szp
2011-06-30 22:25:23
sok a szöveg balázs árpád
avatar
szaszjenci
2011-07-02 16:51:02
Tanácsos urak mielőtt jóváhagyták nagy egyetértésben a drágítást,arra kellett volna rá venni az Aqua Nova Hargita tulajdonosait hogy inkább a veszteségek megszüntetésével foglalkozzanak mert Bethlenfalva,Kadicsfalva,Szombatfalva és az újonnan épült házaknak fele illegálisan van rácsatlakozva a hálózatra,és ezeket a veszteségeket mi fizetjük ki.Autómosók,panziók működnek igy.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."