Itthon » Közélet

Júliusi tanácsülés: Az MPP kérdez, a polgármester indokol

A Magyar Polgári Párt frakciója három, a polgármesternek címzett és a sajtónak levélben eljuttatott kérdéssel firtatta a júliusi rendes havi tanácsülés elmaradását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules3006
tanacsules3006
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 28., 14:36
3 hozzászólás. 

„Amint az már mindannyiunk számára kiderült, Bunta Levente polgármester "elfelejtette" összehívni a júliusi rendes havi tanácsülést. A Magyar Polgári Párt frakciójának a következő kérdései vannak:

- A bicikliút tanulmányainak elfogadása már nem sürgős, mint a múlt héten volt?
- A pályázati határidő már nem sürget, mint azt a múlt héten tette?
- A polgármester hatáskörébe tartozó rendes havi tanácsülés össze nem hívásáért ki a felelős? " - áll a Molnár Miklós tanácsos, sajtóreferens által kiküldött, de senki által nem szignált levélben.

„A fenti kérdésekre nem tartom érdemesnek válaszolni, a döntésemet viszont megindokolom" - közölte telefonos megkeresésünkre Bunta Levente polgármester.

„Az MPP korábbi hozzáállása, hogy eddig egyetlen projektünket, többek közt a körforgalmat sem támogatták, jól ismert. Legutóbb a kerékpárúttal kapcsolatos terv elfogadását a július 19-re összehívott rendkívüli tanácsülésről való szándékos távolmaradásukkal hiúsították meg.

A soron következő, július 29-i, pénteki, rendes havi tanácsülést megelőzően mindhárom frakció tanácsosaival, így több MPP-s politikussal is egyeztettem és próbáltam megtudni, hogy megjelennek az ülésen, ha összehívom. A válaszuk nem volt.

Természetesen kikértem az RMDSZ-es tanácsosok és a Zöld-párti képviselő véleményét is, utóbbi biztosított a megjelenéséről. A szabadságolások miatt a szövetségi frakcióból csak kevesen tudtak volna eljönni az ülésre.

A kapott visszajelzések alapján nem lett volna meg a döntéshozatalhoz szükséges fele plusz egy jelenlevő tanácsos, semmi esélye nem lett volna a bicikliutas projekt elfogadásának sem. Ezért tárgytalanná vált az ülést összehívni" – indokolta meg döntését az elöljáró.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2011-07-28 18:46:59
Éljen Benedek Elek a nagy mesemondó!
avatar
szp
2011-07-29 14:55:50
MPP szállj le a magas lóról, elszállt az az idő, amikor bármit megtehettetek.
avatar
szp
2011-07-29 15:13:59
Benedek Elek soha nem hazudott!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."