Itthon » Közélet

Élő közvetítés a székelyudvarhelyi tanács októberi üléséről

Rendkívüli után rendes havi tanácsülésen dolgoznak a városatyák. Ma tíz napirendi ponttal kell megbirkózzanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

TanacsulesOkt1
TanacsulesOkt1
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 01., 08:11
4 hozzászólás. 


12:19 Véget ért a tanácsülés.

12:05
Egy Farcádi utcai lakos panasszal fordul a tanácsosokhoz - telekügyben kér segítséget.

12:02
A különfélék előtt Sebestyén Csabát jelölik ki a következő ülés vezetőjének.

12:00
Az előterjesztés nem ment át. Szász Jenő mosolyogva dőlt hátra, Jakabnak és az MPP-nek köszönhetően megőrizte tagságát a kórház vezető tanácsában.

11:58
Jakab Attila felszólalásában kéri, hogy hagyják ki ebből a döntésből. Egyetlen egészségügyi tervezet szavazásánál kérte ezt, de akkor sem tudtak dűlőre jutni nélküle. A tanácsos elhagyja a termet.

11:50
Utolsó napirendi ponthoz érkeztek a városatyák. Az előterjesztés szerint Szász Jenő nem rendelkezik Romániában elfogadott közgazdasági diplomával, ezért a kórház adminisztratív tanácsi tagságának visszavonását kérik.

11:46
Egyenként szavaznak a lakások kiosztásáról. Hat lakás kiutalásáról született döntés.

11:29 Jakab Attila
:Elavult-e a lista? A tanácsos Bakó Katalint, a Polgármesteri Hivatal Közszolgálatokat Felügyelő Irodájának vezetőjét kérdezi, hogy a két évvel ezelőtt felmért adatok változhattak, ezért nem biztos, hogy aktuális a sorrend. Az illetékes szerint csak akkor állíthatják fel a kritériumrendszert újra, ha új lakások épülnek.

11:23
Az utolsó tervezet előtt elfogadják az adományozást. Jöhet a hét megüresedett ifjúsági lakás (ANL) kiosztása.

11:15
A nyolcadik előterjesztés szerint a MOL Románia és magánszemélyek adományoznának területet Székelyudvarhelynek, melyen utak és közterületek épülnének (a terelőút mellett, Kadicsfalván).

11:12
Kipipálva. A hetedik határozattervezet a csereháti szociális lakásokat érintő telekcserét tárgyalja. Kisebb módosítással elfogadják.

11:10
Az ötödiket is elfogadták, a hatodik napirendi ponton tanácskoznak. Ebben az esetben is a városrendezési tervről esik szó.

11:05
A tanácsülés felfüggesztéséről kért szavazást Szász Jenő, ezt csak az MPP frakció szavazta meg. Az MPP elnöke szerette volna, ha a tanácsosok is részt vesznek azon az ünnepségen, ahová a polgármesteri is hivatalos volt.

11:00
A polgármester nélkül folytatódik az ülés. Az RMDSZ frakció elfogadja a határozattervezetet, ha a hiányzó dokumentumokat szerdáig iktatja a telek tulajdonosa.

10:54
A döntés előtt öt perc szünetre távoznak a tanácsosok.

10:51
A bürokrácia útvesztőiről alakul ki vita Balázs Árpád, Bunta Levente és Szász Jenő között. 

10:37
Az előterjesztő visszavonta a tervezetet. Következik a negyedik pont, ami a zonális városrendezési tervet érinti - Szombatfalván szeretnének egy telket belterületté nyilvánítani és lakóterületként kezelni azt. Az érintettek is szót kapnak.

10:35 Bunta
szerint a jogi úton megtámadott tervezet nem jelent törvénytelent.

10:33
A harmadik napirendi pontnál módosítást eszközöl a polgármester, eszerint nem a 68/2010-es, hanem az 56/2010-es tanácsi határozatról van szó. Molnár Miklós szerint ez a tanácsi határozat is törvénytelen, akárcsak az előző. Névre szóló szavazást kérnek.

10:27
A második előterjesztést elfogadták, azaz támogatják a telkek és épületek adózásának 50%-os csökkentését akiknek havi jövedelmük kevesebb a minimálbérnél, vagy akik teljes mértékben szociális segélyre szorulnak.

10:25
Sem a gazdasági, sem a jogi szakbizottság nem fogadta el az első napirendi pontot (A 2011-es év első félévi költségvetés-végrehajtási számlájának elfogadása). Nem ment át.

10:20 Sebestyén Csaba
nehezményezi, hogy városunk előljárója polgármesteri teendőire hivatkozva hamarosan elhagyja a tanácsülést. Sebestyén: "miért nem tettük vasárnapra az ülést?"

10:14
A napirendeket együtt bocsátják szavazásra. Elfogadva. Napirend előtt Mike Levente szólal fel, aki egy Farcádi utcai telek-ügyet vázol.

10:10 Bunta Levente
: A következő napokban lesznek rendkívüli ülések - kezdődik az októberi rendes havi tanácsülés. Az legutóbbi rendes havi tanácsülésen megválasztott ülésvezető Benedek Árpád Csaba. Teljes a jelenlét.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szp
2011-10-01 11:02:10
burokracia
A burokracia utvesztoi az expolgarmester ideje alatt is jelen voltak,ahogy a jelenleginel is. Kerem konstruktivan hozzaallni a varos ugyeinek rendezesehez, nem veletlen lettek onok megvalasztva, es az adopenzeinkbol fenntartva.
avatar
Beata25
2011-10-01 12:08:41
hol lehetne uttana erdeklodni hogy kik kaptak meg a lakasokat
avatar
hofika
2011-10-01 17:11:19
Na az ex polgármesterünk ,nem kell koldulni aljon szerencsére meg maradt az adminisztratív tanácsi tagsága,nem lett volna jobb olyan tanácsosnak adni aki jobban ért hozza és anyagilag is gyengébben áll?Vagy az MPP-be nincs ilyen személy?
avatar
istvanmbrs
2011-10-01 20:11:09
Sebestyén Csaba tanácsost szeretném megkérdezni,hogy most már, hogy az Ő házáig is leaszfaltozták az utcát,ez kinek köszönhető? (az MPP-nek,vagy annak,hogy mi akik a Bethlen negyedben lakunk kőkorszaki járdákon botorkálhatunk ? ).
Molnár Miklósnak üzenet...az Intenacionale-val nem játszunk,mert külföld még megorolhat.
Ez már nem politika.....ez szégyen,nem hiszem,hogy hajlandóak vagyunk ezt továbbra is elviselni.
Az egyik 19,a másik meg egyhíján húsz,rendben,de nem a Mi hátunkon.....
Az RMDSZ is egy nagy nulla.Mi lesz velünk ?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."