Itthon » Közélet

Hogyan tovább, Székelyudvarhely?

Nem vetélytársak, hanem partnerek - ennek jegyében kívánnak a továbbiakban együttműködni, programjaik révén erősíteni az udvarhelyi civil szervezetek, önkéntesek összefogását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

CivilSzervezetek
CivilSzervezetek
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. október 04., 16:58
0 hozzászólás. 

A dr. Verestóy Attila Alapítvány kezdeményezésére, az Önkéntesség Éve apropóján tették le a hosszú távú együttműködés alapjait városunk civil szervezetei. A székelyudvarhelyi civil egyesületeket összefogó mozgalom tavasszal indult és az első körben csatlakozók májusban,

az első ízben megszervezett Civil Napon mutatkoztak be.

 

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal immár nyolctagúra bővült csapat tagjai nem csak rendszeresen találkoztak, tanácskoztak, de tető alá hoztak egy, szeptemberre beígért pályázatíró képzést is.

Hargitafürdőn szeptember 30. és október 2. közötti időszakban tartottak képzést a Fiatalok Lendületben Program által kínált pályázati lehetőségekről és pályázatok megírásáról, lépéseiről. Erről, valamint az önkéntes civil mozgalom további céljairól és a tervezett programokról számoltak be a szervezetek képviselői.

Vass Orsolya (UFF), Nemes Melinda (dr. Verestóy Attila Alapítvány), valamint Tankó Ágnes a civil önkéntesek koordinátora megerősítették: a továbbiakban is elsődleges cél marad a mozgalom megerősítése, minél szélesebb körben való megismertetése.

"Nem kívánunk jogi személyiséggé alakulni és egy ernyő alá vonni a különböző civil szervezeteket. Külön-külön és együtt kívánunk olyan, közhasznú programokat szervezni, amelyek hidat építenek köztünk és egybecsengenek a civil életben nincsen konkurencia mottónkkal" - fogalmazott Tankó. Mint mondta, ennek jegyében dolgozzák ki a

„Hogyan tovább, Székelyudvarhely?" akciótervet is.

 

A Civil Nap és a pályázatíró-képzés a közös munka folytatására buzdítja a csapatot. A képviselők kiemelték: a jövőben is lesznek közös programok, többek között egy hálózatépítésik épzésre is sort kerítenek. Legfontosabb céljuk marad, hogy minél többen tudomást szerezzenek létezésükről és minél több udvarhelyi és udvarhelyszéki civil szervezet és önkéntes szimpátiáját elnyerjék.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."