Itthon » Közélet

Az élhető város: új híd a Rózsa utcában

Már péntek este lehet járni a Rózsa utcai új hídon, de teljesen egy hónap alatt készül el – mellette támfal, rajta járda is épül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet/rozsahid0710
itthon_kozelet/rozsahid0710
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. október 07., 11:01
1 hozzászólás. 

Ugyan ma, pénteken este a gépkocsik már áthajthatnak az új hídon, ezt még csak építőtelepi körülmények között tehetik – közölte a téma kapcsán Csoma Zsigmond, a polgármesteri hivatal beruházási osztályvezetője. Még körülbelül egy hónap van addig, amíg teljesen befejeződik, de ebbe beletartozik a Rózsa utcának a híd és az Iskola utca közötti szakaszának a véglegesítése is.

 

itthon_kozelet/rozsahid0710

 

A régi fahíd elbontásának csütörtökön reggel fogtak hozzá a munkát végző cég szakemberei – helyszíni terepszemlénk során látható volt, hogy igencsak régi, korhadt deszkákat kellett kifeszíteniük a hídból. Csoma Zsigmond meg is jegyezte, hogy a híd már olyan állapotban volt, hogy ha a Rózsa utcát nem újították volna fel, akkor is új hidat kellett volna építeni.

Az új Rózsai utcai híd tulajdonképpen egy oboid alakú, flexibilis, ondolált acéllemez lesz, pontosabban ilyen szerkezete lesz az átkelőnek – nem messze tőle, az Iskola utcában is ilyet építettek néhány éve a Gondűző Szálloda bejáratához, szintén a Varga-patakra.

Az új híd patakmederbe fektetett hossza 8 méter és 50 centiméter, míg fesztávolsága (tehát az áthidalt távolság) 4 méter és 9 centi. Belső magassága 2,57 méter, egyik oldalán egyméteres járda lesz (az utca járdája folytatódik rajta) és támfala is épül majd, korlátja fémből készül.

 

itthon_kozelet/rozsahid0710

 

Csoma Zsigmond adatai szerint a hídra fordított, helyi költségvetésből kiutalt összeg áfa nélkül 154 ezer lej, tervezője a gyergyószentmiklósi Planning Office kft., a munkát a Viaduct és az ING Service cégek végzik el.

A Rózsa utca felújítása tavasszal kezdődött el – az utca és a híd újjászületése minden bizonnyal megoldja az ott lakók évtizedes közlekedési, illetve környezeti (nyáron por, ősszel-tavasszal sár) gondjait.

 



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
adele
2011-10-08 12:00:36
Lehet ,hogy az egyik oldalon megoldja a lakók gondjait,de balfelől minden marad a régiben,sár és pocsolya.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."