Itthon » Közélet

Jelentkezz a Nagy Zöld Hétvégére!

Csemeteültetéssel hívják fel a figyelmet az önkéntességre - az Agora munkacsoport és a Három Hegy Ifjúsági Egyesület csatlakozott a BTCV Nagy (Zöld) Hétvége akciójához.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

VillanytelepiNapkozi
VillanytelepiNapkozi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 20., 12:25
0 hozzászólás. 

A BTCV (a legnagyobb önkéntesekkel foglalkozó brit szervezet) partnerszervezetei Angliában, Észtországban, Hollandiában, Görögországban, Németországban, Olaszországban és Franciaországban október 21-23. közötti hétvégén szerveznek hasonló nagyméretű önkéntes akciókat, Udvarhelyszéken október 21-én, pénteken ültetnek csemetéket.

A 2011-es esztendőt az ENSZ és az Európai Unió egyaránt az önkéntesség évének jelölték ki, ugyanakkor az erdők nemzetközi évét is ünnepeljük. A szervezők ezt a két területet igyekeznek összekapcsolni a hétvégi csemeteültetéssel.

A programban Oroszhegy, Kányád, Petek, Dálya, Derzs, Felsőboldogfalva, Béta, Dobó, Vágás iskolái vesznek részt. A hétvégi akció finanszírozója a Stavros Niarchos Alapítvány.

A Három Hegy Ifjúsági Egyesület tagjai és a jelentkezők Bétában illetve Vágáson ültetik el a gyümölcsfacsemetéket. Vágáson a 12 tölgyből hiányzó három fát pótolják: a három csemete a három falut (Béta, Dobó, Vágás), a Három Hegy Ifjúsági Egyesületet, az összefogást jelképezi. A többi településen az ottani iskolák döntenek arról, hogy hol és mikor végzik el az önkéntes feladatot.

Szerszámokat és a csemetéket a helyszíneken biztosítják. Az önkéntesek további információkat Gál Barnától (0744-939360) vagy Ambrus Lászlótól (0740-174762) kaphatnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."