Itthon » Közélet

Az élhető város: nem kell már kalucsni a Cserehátra

Valódi, aszfaltozott, városi utcák létesültek a Cserehát alatt, a sáros falusi idill aszfaltot kapott. Végre lehet majd normálisan járni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

CsereUtca
CsereUtca
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. november 04., 14:05
5 hozzászólás. 

A Csere, Domb, Kuvar és Imecs László utcák meglétük óta „parlagon" hevernek, tehát az utóbbi évtizedek áldásából, az aszfaltból soha nem részesültek, vagy ha mégis, akkor nagyon kis helyen és rossz minőségben.

CsereUtca

Fotó: Kakasy Botond

Pedig ezen utcák felújítását az is indokolttá tette, hogy a Csereháti lakótelep kialakítása óta nem lehetett megközelíteni egyetlen normális úton sem. Mint ismert, erre két út vezet: az Éltetőkút, illetve a Kuvar utca – mindkettő meglehetősen lerobbant állapotban.

A korszerűsítés – más okok mellett – ezért is esett a Cserehát közvetlen közelében levő utcákra. A Csere utca tulajdonképpen a városközponttal (a Kossuth Lajossal) köti össze ezt a városrészt, s az utca amellett, hogy kavicsos, sáros, poros volt, meglehetősen meredek is.

CsereUtca

Augusztus elején a polgármesteri hivatalban aláírták a szerződést, néhány héttel később pedig elkezdődött a munka. Bár októberre már átadást ígértek, jelenleg úgy néz ki, hogy november végére készül el a négy utca.

Bakó Katalintól, a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának munkatársától megtudtuk, csupán a házak bejáratánál voltak problémák, ugyanis sok helyen ki kellett igazítani azokat. Ez kissé érzékeny pontnak minősült Bakó szerint, többszöri egyeztetésre is szükség volt a lakókkal. Mivel az utcáknak nem volt alapja, mindent „mélyről" kellett kezdeni, tehát mind a négy utcát alapjaitól kellett újjáépíteni, s ez néhol okozott gondokat.

CsereUtca

Ahol a terep megengedte, járdákat is kialakítottak – ezekben az utcákban eddig nem voltak járdák, csak a sáncok és a kertek közti kis ösvényszerűségek. Hátra van még a Kuvar utca egyik felének befejezése, ahol az alapozással már végeztek, de az aszfaltozás még hátravan.

Négy új utca – tőlük is élhetőbb lesz ezentúl a város.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2011-11-04 18:24:43
Az építkezésre kiírt határidő ( szerepel a táblán ) : 20.09.2011 - 20.10.2011. ( ez 12 hónapnak van feltüntetve ugyanott )
Nos, kérdem én, mikorra fog Bunta megint körbe állni, mert az idő eltelt?
avatar
Lacass
2011-11-06 19:22:22
re:
avatar
zterex1
Az építkezésre kiírt határidő ( szerepel a táblán ) : 20.09.2011 - 20.10.2011. ( ez 12 hónapnak van feltüntetve ugyanott )
Nos, kérdem én, mikorra fog Bunta megint körbe állni, mert az idő eltelt?


Örvendj annak, hogy csinálják!!!!!
avatar
zterex1
2011-11-07 09:00:53
Idézet az UH egy korábbi cikkéből:"Ugyanakkor augusztus másodikán Bunta Levente a Viaduct Kft. képviselői jelenlétében aláírta a Csere, Domb, Kuvar és Imecs László utcák aszfaltozási munkálataira vonatkozó szerződést. A 900 ezer lejt meghaladó értékű munkálatok kivitelezésére egy hónap áll a szakcég rendelkezésére.

Az előzetes számítások szerint mintegy 250, a Csereháton lakó család közlekedését teszi könnyebbé az aszfaltozás, melyre egyébként hat év garanciát vállal a kivitelező."
avatar
rbk
2011-11-10 06:08:28
csereutca

Nem tudom miert emlegetik az illetekesek Csere utcat,amikor csak kb 60%-ban ujitodott most fel.az also fele Jeno aszfalt es mar nagyon tonkre van menve.nem lett voln a jo azegesz utcat felujitani?Ugy tudom aCsere utca a Kosuth sarkatol aDomb utcaig tart.Nem kakan acsomot keresem csak felbe-szerbe munkanak talalom.amugy dicseretesek az erofeszitesek.
avatar
Optimus
2011-11-16 19:13:47
igen ... megkezdodott a kampany ideny ... azt aszfaltozzuk ami latszik ... aztan mindenki vessen magara ...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."