Itthon » Közélet

Közelebb a biztonsághoz a civilek

Megvannak az alapító tagok, készül a szabályzat, körvonalazódnak a célkitűzések – hamarosan hivatalosan is létrejön a Közbiztonságért Testület.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. november 30., 17:52
1 hozzászólás. 

A Közbiztonságért Testület ötlete nem újkeletű: Nagy Pál, az EMNT székelyudvarhelyi vezetője, illetve Molnár Miklós MPP-s és Jakab Attila Zöld-párti tanácsosok november elején jelentették be, hogy egy civil tömörülés megalapításán dolgoznak.

Itthon_Kozelet

Fotó: Csedő Attila

A most gründolt szervezet fő célkitűzései közé tartozik a székelyudvarhelyi közbiztonság javítása, a bűnözés megelőzése és visszaszorítása, valamint segítségnyújtás és tanácsadás a károsultaknak. Ezen kívül a testület egy híd is kíván lenni a bajba jutottak és a különböző intézmények között, gyakorlati tanácsokkal segítve ez utóbbiak munkáját.

Kedden a sürgősségi tanácsülés után először ültek össze a tervek szerint tanácsi határozattal megalakuló szervezet alapítói. A három ötletgazdán kívül jelen volt Bunta Levente polgármester, aki üdvözölte a kezdeményezést és hasznosnak tartotta a politikától teljes mértékben elhatárolódó tömörülés létrejöttét, mely nagyban segítheti a polgármesteri hivatal munkáját is.

Alapítóként csatlakozott a Közbiztonságért Testülethez Jakab Áron Csaba RMDSZ-es tanácsos, László Attila római katolikus plébános, Rüsz Domokos unitárius lelkész, Tófalvi Tamás unitárius segédlelkész, Tikosi László a polgármesteri hivatal műszaki igazgatója, Mihály István a Lakossági Tanácsadó Iroda vezetője, Hadnagy Zoltán a taxisok képviseletében, valamint több helyi sajtótermék munkatársa is.

Nagy Pál jelezte, várják a további civil szervezeteket, illetve azok képviselőinek csatlakozását, néhánytól már ígéretet is kaptak erre.

A jelenlevők több olyan székelyudvarhelyi problémát is említettek, melyek megoldásában segítséget nyújthat a szervezet, majd rátértek az alapszabályzat tárgyalására. Ennek végleges változata a napokban elkészül és a tagok egy kész tanácsi határozattervezettel állhatnak a városvezetés elé, így a Közbiztonságért Testület záros határidőn belül megkezdheti munkáját.

Szerdán egyébként Thamó Csaba, a Magyar Polgári Párt egyik Hargita megyei tanácsosa tartott sajtótájékoztatót, ahol többek között a közbiztonság témáját is érintette. Elmondása szerint több mint másfél éve fordult a megyei Közrendi Hatósághoz, azzal a kéréssel, hogy vizsgálják meg a székelyudvarhelyi rendőrség egyes tagjaival szemben felmerült korrupciós gyanút, amely a város közbiztonságát fenyegeti.

Bár a hatóság vezetője ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az ügyet és tájékoztatják Thamót a jelentésről, ez a mai napig nem történt meg.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
DepisKiller
2011-12-01 07:00:32
:)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."