Itthon » Közélet

Nevet változtat a MÜTF

A székelyudvarhelyi tagozattal is rendelkező, tatabányai székhelyű Modern Üzleti Tudományok Főiskolája befogadott egy másik főiskolát és egyben nevet is változtatott, így Edutus Főiskola néven működik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Gazdasag
Itthon_Gazdasag
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. december 16., 13:41
0 hozzászólás. 

 

A 2011. október 18-án hatályba lépett, a felsőoktatásról szóló törvény 1. számú mellékletét módosító 2011. évi CXXXII. törvény értelmében a budapesti székhelyű Harsányi János Főiskola beolvadt a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájába, és az így létrejött intézmény Edutus Főiskola néven működik tovább.

A névváltoztatás következményei a székelyudvarhelyi tagozatra is érvényesek, így a MÜTF székelyudvarhelyi tagozatán tanulók az Edutus Főiskola hallgatóivá váltak.

A névváltoztatás semmiben nem befolyásolja a főiskola akkreditációját, és a főiskola által kiadott oklevelek minőségét sem. Mivel az intézmény ugyanaz maradt, csak a név változott, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája által megszerzett akkreditációk, melyek a székelyudvarhelyi tagozatra vonatkoznak, érvényesek az Edutus Főiskolára is. Ugyanakkor az Edutus Főiskola által kibocsátott oklevelek ugyanúgy érvényesek, mint a korábbi MÜTF-ös oklevelek voltak, tehát a bolognai folyamat következtében nemzetközileg, így Romániában is elfogadottak.

Ez a névváltoztatás egy felsőoktatási integráció következménye. Egy másik főiskolának a MÜTF-be való beolvadása azonban nemcsak új nevet, hanem új szakokat is hozott a főiskola számára, ezáltal az Edutus Főiskola egy folyamatosan fejlődő, növekvő intézményként a magyar felsőoktatás egyik meghatározó intézményévé nőtte ki magát.

Székelyudvarhelyen az oktatási központ, amelyben az Edutus Főiskola is működik, továbbra is megtartotta a MÜTF nevet. A MÜTF Oktatási Központ egy olyan ernyőszervezet, amelynek keretein belül több felsőoktatási intézmény is működik: az Edutus Főiskola mellett a Széchenyi István Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola. Remélhetőleg a közeljövőben ez a sor még bővülni fog.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."