Itthon » Közélet

Az élhető város: amikor az elesettekre is gondol valaki

Nemes gesztusként több mint hatvan rászoruló nyugdíjas számára biztosít ebédet kedden egy székelyvarsági gazdálkodó – a kezdeményezést a Caritas karolta fel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet
itthon_kozelet
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. január 20., 16:17
1 hozzászólás. 

Több mint hatvan személynek biztosít egy meleg ebédet a székelyvarsági Kovács Gáspár – az ebédet kedden délben tartják az Iskola utcai katolikus ifjúsági házban.

András Anna-Mária, a Caritas önkéntese arról tájékoztatta portálunkat, hogy tulajdonképpen egy magánkezdeményezésről van szó, két évvel ezelőtt ugyanez a varsági férfi hasonló módon ebédeltette meg a rászoruló nyugdíjasokat.

itthon_kozelet

Megkerestük Kovács Gáspárt, akinek szavaiból kiderült, hogy gesztusával - hívő emberként – az Istennek szeretne hálát adni. „Ha az Isten adott nekem egy szép családot, akkor néha hálát kell adnunk neki és azokra is gondolnunk kell, akik idősek, hajléktalanok, mert ők is ugyanolyan hasznos tagjai a társadalomnak, mint bárki más. Szeretném, ha ezt sokan észrevennék" – mondta a háromgyerekes családapa, aki gazdálkodásból él, felesége pedig a Böjte Csaba által létrehozott napköziben dolgozik.

Az ebédet január 24-én, kedden tartják, a Kovács Gáspár által biztosított gulyás mellett a Fényes Vendéglő jóvoltából forralt bort, a Frieske Pan pékség részéről süteményeket fognak tálalni, illetve egy tortát is kisorsolnak a résztvevők között. András Anna-Mária elmondta, hogy a plébániákkal vették fel a kapcsolatot a felajánlás után, így ezek munkatársai választják ki majd azt a hatvan nyugdíjast, akik részt vehetnek a keddi ebéden.

Ha többen a Kovács Gáspár-féle gondolkodásmóddal élnének, egészen biztos, hogy a rászoruló, kispénzű nyugdíjasok számára is élhetőbb lenne ez a város. A példa azt jelzi, hogy nemcsak karácsonykor és húsvétkor lehet nemes gesztust tenni elesettebb embertársaink iránt.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
tubarozsa
2012-01-21 13:41:30
Nagyon szép gesztus,jó hallani ilyesmiről.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."