Itthon » Közélet

Bunta beperelné a bölcsőde perét

Indítványt fogalmazott meg Bunta Levente polgármester a tanács bölcsődével kapcsolatos határozata ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/bolcsode2111
Itthon_Kozelet/bolcsode2111
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2012. február 09., 16:43
6 hozzászólás. 

Indítványban fordul Bunta Levente polgármester a bírósághoz, amelyben a városi tanács 2011. december 7-i rendkívüli tanácsülésén meghozott határozatát támadja - tudtuk meg Molnár Miklós MPP-s szóvivő sajtótájékoztatóján.

Itthon_Kozelet

Fotó: Szász Attila

A tanácsi határozatban arról döntöttek, hogy jogi eljárást indítanak a Villanytelep utcában található bölcsőde épületének, és a hozzá tartozó 1812 négyzetméteres teleknek a visszaszerzéséért.

Ugyanakkor felfüggesztették a bölcsőde bérleti szerződésében szereplő, a bérlő által vállalt kötelezettségeket. Köztük azt, hogy a szerződés lejártával az intézménynek ki kell költöznie az épületből, különböző hatósági engedélyekkel kell rendelkeznie, és háromtagú bizottság méri fel az épület állapotát, melyből két személy a tulajdonost képviseli. A határozat nem tiltja meg a bérleti szerződés meghosszabbítását vagy új szerződés kötését az önkormányzat és a tulajdonos Roseal Rt. között – figyelmeztetett a szóvivő.

Az indítványt a tanácsnak címezte a polgármester, a testület a benyújtástól kezdve 30 napon belül felfüggesztheti határozatát.

Amennyiben ez nem történik meg, a polgármester közigazgatási jogi eljárást indíthat a tanács ellen. Ennek némileg ellentmond a Legfelsőbb Bíróság 2003-as határozata, miszerint a polgármester nem támadhatja meg a tanács határozatait – ez a döntés tudtunk szerint a mai napig érvényben van.

A tanács és az általa megfogadott Vasile Ghere marosvásárhelyi ügyvéd mihamarabb el szeretnék indítani a bölcsőde visszaszerzése érdekében indított pert – Molnár szerint nincs esély arra, hogy a tanács önként mondjon le szándékáról, az ügyiratcsomó készen áll a beadásra, amit a jövő héten meg is tesznek.

Bunta Levente indítványában azt sérelmezi, hogy a tanács törvénytelenül járt el, amikor felfüggesztette a Roseal Rt. tulajdonosi jogait, és a bérlő valamint a bérbe adó között törvényesen megkötött szerződést.

A polgármester kifogásolja továbbá, hogy az eljárással a tanács kockáztatja a bölcsődébe beiratott gyermekek sorsát, a tulajdonos ugyanis pert indíthat jogai megvédése érdekében, melyet előreláthatóan megnyer. A tulajdonosi jogok felfüggesztését nem előzte meg megvalósíthatósági tanulmány, sem pedig kockázatfelmérés, ezért az eljárás sikerének esélye csekély.

Indítvánnyal egyébként azok fordulhatnak a közigazgatási bírósághoz, akik úgy érzik, valamely hatóság törvénytelen döntésével megsértette egyéni jogaikat vagy érdekeiket.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-02-09 16:52:07
A kutya a kutyát nem harapja meg.
avatar
guguka
2012-02-09 19:40:15
Ejjj, ejjj Buntika, utolsó éved, mint polgármester, nem így kéne befejezd pályafutásod a város élén.
Véded a balhés norvég vendégmunkásokat, a bölcsődét, jobban mondva annak területét végleg elvennéd a várostól, de valahol igazad van... a közbiztonság még mindig jobb, mint Craiován, a korrupció sem nagyobb, mint Dorohoiban.
Egy a gond, az ittenieket nem érdekli sem craiova, sem Dorohoi, csak az, hogy ne egy ilyen semmirekellő, maffia és rablóbarát ember vezesse a várost.
Egy percig sem voltál jobb Jenőnél, sőőőőőt!!! reméljük lesz egy normális jelölt jövőre.
avatar
joskaa
2012-02-09 20:34:35
Ha valakinek a saját épületében Iskola,napközi volt aszt nem igényelhette vissza és eben az esetben eladjuk ami annak volt épitve.
avatar
Petőfi Sándor
2012-02-10 09:17:59
Gugukának mondanám, hogy nem érti, miről beszél. Bizony, nehéz a magyar nyelv, de még nehezebb talán a helyzetfelismerés, s annak szavakba öntése. Biztosra veheti, kedves guguka, hogy Bunta a város élén marad a választások után is, kár a korai örömért, azért a jónép nyitott szemmel jár. No meg aztán én nem maffiáznék, ahogy guguka teszi, hiszen nagyon sokan tudják, hogy Szásznál nagyobb alvilági figurát Udvarhelyen nem sokat találni, mondhatnám: párját ritkítja!
avatar
lotusz
2012-02-10 09:22:45
te biztos jobban csinalnad Guguka
jo lenne ha jeloltetned magad, nem gondolod? szanalmas!
avatar
cily12
2012-02-12 15:35:57
Véleményem szerint a polgármester azzal, hogy a városi tanács határozatát megtámadta, nem a Roseal Rt. tulajdonosának, hanem a bölcsödébe beiratott gyerekek érdekeit tartotta szem előtt.
Az erőből való politizálás és városvezetési gyakorlat az előzö, egyszemélyes városvezetésre volt jellemző.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."