Itthon » Közélet

Bemutatta polgármester-jelöltjét az EMNP

A Néppárt egyik legfontosabb városként tartja számon Székelyudvarhelyt, és hatékony városgazdát szeretnének a polgármesteri székben látni. Lehullt az első lepel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/emnp0404
Itthon_Kozelet/emnp0404
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. április 04., 15:03
8 hozzászólás. 

Kezdetét vette a négyévenkénti politikai szertartás, sorra érkeznek a jelentkezők Székelyudvarhely polgármesteri székére.

Itthon_Kozelet/emnp0404

Tankó László, az EMNP jelöltje. Fotók: Kakasy Botond

Az első hivatalos bejelentés április negyedikén történt, amikor az Erdélyi Magyar Néppárt hozakodott elő jelöltjével, Tankó Lászlóval.

 

Sült galamb helyett példamutatás

Dr. Zakariás Zoltán, a párt városi szervezetének elnöke fontosnak tartotta kiemelni politikájukkal kapcsolatosan, hogy azt az emberek között és az emberekkel együtt szeretnék folytatni – ezt szimbolizálta a bejelentés helyszíne, a Városháza tér is. A jelölttel kapcsolatosan kitért arra, hogy egy olyan emberről van szó, aki a versenyszférában már bizonyította rátermettségét és az emberekkel együttműködve, egy új irányba szeretné terelni a város fejlődését.

Itthon_Kozelet/emnp0404

Tankó beszédében arra kérte az udvarhelyieket, hogy legyenek partnerek a város megerősítésében, a bizalom, a cselekvés és a példamutatás értékei mentén. Kitért arra is, hogy bár Székelyudvarhely sokat fejlődött az utóbbi években, úgy érzi, a lehetőségekhez képest a város és polgárai többet érdemelnek.

Hangsúlyozta, túl kell lépni a külső segítség és a sült galamb várásán, eredményekre van szükség, ezért közös cselekvésre invitálta a városlakókat.

 

Székelyudvarhely, a kiemelt város

A bemutatkozón jelen volt Toró T. Tibor pártelnök is, aki az EMNP politikai térképén kiemelt városként jelölte meg Székelyudvarhelyt és gratulált a helyi szervezetnek Tankó jelöléséért.

Toró nemcsak magára a jelöltre, de a mögötte álló csapatra is felhívta a figyelmet, kiemelve, hogy ez szakértő, a civil és a gazdasági szférát képviselő emberekből áll.

„Hiszünk abban, hogy az erdélyi magyar emberek együttműködésével létrehozható, megteremethető az új egység Erdélyben. Ehhez kívánok következetes és hatékony munkát mind a székelyudvarhelyi polgárok, mind pedig Tankó László polgármester-jelöltnek, illetve a Néppárt udvarhelyi szervezetének" – zárta beszédét az EMNP elnöke.

Kicsoda Tankó László?

Tankó László 1974. március 27-én született Székelyudvarhelyen. 1992-ben a Tamási Áron Elméleti Líceum matematika-fizika tagozatán érettségizett, majd felsőfokú tanulmányait a marosvásárhelyi Petru Maior Tudományegyetem Közgazdaság Karának menedzsment szakán folytatta. 1997-ben pedagógiai és egyetemi diplomát szerzett, 1998-ban elvégezte a Budapesti Nemzetközi Bankárképző Központ Kis- és közepes vállalatok elemzése, valamint hitelezése című tanfolyamát.

Székelyudvarhelyen a Takarék- és Letéti Pénztárban (C. E. C.) közgazdászként és hiteltanácsadóként kezdett dolgozni. 1998-tól a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának székelyudvarhelyi kihelyezett tagozatán a Közgazdaságtan alapjai, illetve a Mikro- és Makroökonómia tárgyak előadója és szemináriumi vezetője. 2001 és 2004 között az Impar Kft. gazdasági tanácsadója, 2001-től az Arkum Group portfólió igazgatója, 2009-től az Eurocar Trading vezérigazgatója.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2012-04-04 16:37:20
MÜTF -ön tanít. Akkor lehet tovább tudni, hogy kivel kebelbarátok...
avatar
Lakatos
2012-04-04 18:07:01
Piros tojás, ugró nyuszi
Megérkezett Tankó Laci
avatar
taylor
2012-04-04 21:40:43
Szerintem lesz egy vékony értelmiségi réteg aki rá szavaz, a tömeg meg választ majd bohócot magának (valamelyik bajszost) :woohoo:
avatar
Egy a sokból
2012-04-05 01:05:17
Már nem megy az üzlet? Általában ilyenkor kezd el egy fiatal, jó körülményekkel rendelkező üzletember politizálni. Netán az ego-ja hajtja... Egyik feltevés esetén sem valami kecsegtető "portéka".
avatar
ooloo
2012-04-05 08:51:12
Ha ezt egy apró felmérésként nézzük akkor érdekes az eredmény. Mind a négy előttem szólóval eggyetértek. Ez 100 %-os elutasitás. Mondom ezt EMNP-szimpatizásként...
avatar
Egy a sokból
2012-04-05 09:00:15
Mondjuk ki magyarul: "Impar János" is bele akar kavarodni a helyi politikába, erre elővette egyik "jobbkezét"...
avatar
ooloo
2012-04-05 09:18:21
re:
avatar
Egy a sokból
Mondjuk ki magyarul: "Impar János" is bele akar kavarodni a helyi politikába, erre elővette egyik "jobbkezét"...


Már benne van...
Innen (is) indult lefele minden
avatar
Omlad
2012-04-05 17:22:04
Bizalom, cselekvés, példamutatás, szerencsére mind ezt meg fogjuk kapni az Impar tulajdonos által támogatott családi vállalkozás párt jelöltjében. Hiszen úgy a polgármester jelölt, mint a tanácsosok is zömében alkalmazottjai. Így példamutató munkáját méltóan fogják követni. S ha kell, akár Tank - ó/val is betörik a város háza kapuját, természetesen csakis értünk. ;)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."