Itthon » Közélet

Lenullázta a megyei tanács a klasszikusgitár-fesztivált?

Sérelmezték Beke István Ferencnek, a Nemzetközi Gitárfesztivál főszervezőjének sajtónyilatkozatait, ezért visszavonták a megígért támogatást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_muvelodes
itthon_muvelodes
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. április 27., 10:35
0 hozzászólás. 

Visszavonta a Terra Siculorum Nemzetközi Klasszikusgitár-fesztivál támogatására megígért háromezer lejes összeget a Hargita Megyei Tanács. Arra hivatkoznak:  Bekének a sajtóban megjelent nyilatkozatai nem voltak korrektek, ellentmondanak a támogatóval szembeni lojalitás és tisztesség elvének.

 

Pénz helyett elismerés

Beke István Ferenc gitárművész, a fesztivál ötletgazdája és főszervezője, a Harmonia Cordis Egyesület elnöke szerint hiába sikerült már ötödik alkalommal is bizonyítani, hogy színvonalas a rendezvény, és hiábavalónak bizonyult Borboly Csaba írásban megfogalmazott elismerése.

„A tavalyi fesztivál után Borboly Csaba elnök úr iktatott levélben gratulált a rendezvényünkhöz, és azt ajánlotta, amikor elkezdjük az idei szervezést, vegyük fel vele a kapcsolatot, hogy érdemben támogassák rendezvényünket".

Az elnöki gratuláción felbuzdulva és az idei fesztivál bőkezűbb támogatását remélve Beke már tavaly ősszel elkezdte a tárgylást.

Petres Sándor úrhoz lettem irányítva. Tárgyalásaink Petres úrral úgy vegződtek, hogy a 2011-ben is megítélt összeget – 3000 lejt – kapjuk meg. A további levelezéseinkben Petres úrral kiderült, hogy más pályázatot nem nyújthatunk be erre a rendezvényre a Hargita Megyei Tanácshoz, és ez a végösszeg, amit kapunk. A kérdésemre, amit Petres alelnök úrhoz intéztem, hogy akkor mit jelent az Ön(ök) által megígert érdembeli támogatás, a válasz az volt, hogy vagy elfogadjuk ezt a támogatást, vagy nem".

 

A sajtóban bukott el

„Ezt megemlítettem egy helyi újságban, viccesnek ítélve a nagy felhajtást, mely nem eredményezett nagyobb anyagi támogatást számunkra. Csak azt fájlaltam, hogy a nagy szavak mellett és amellett, hogy Hargita megyéből három város érintett – Székelyudavrhely, Csíkszereda és Gyergyószentmiklós –, nem kaptunk több pénzt"- mondta Beke, hozzátéve, hogy meg sem fordult a fejében, hogy a helyi és megyei sajtóban megjelent sajtónyilatkozatain bukik el az ügy.

Beke a megyei tanács elnökéhez három levelet is intézett, amelyben a megígért anyagi támogatás felől érdeklődött. Válasz a harmadikra érkezett április 25-én, Petres Sándor alelnök aláírásával.

Ebben Petres kifejti: „Meglátásunk szerint az eljárás nem korrekt, és ellentmond a támogatóval szembeni lojalitás és tisztesség elvének. Következtetésképpen úgy döntöttünk, hogy a 2012. február 9-én keltezett levelünkben foglaltakkal ellentétben mégsem kívánjuk támogatni rendezvényüket".

„Most a megígért összeget sem kapjuk meg. Az ígért érdembeli támogatás a Hargita Megyei Tanács részéről tehát egy nagy nulla" – fogalmazott Beke. Véleménye szerint „elgondolkodtató, hogy az emberek ilyen szavatartó vezetőket választanak meg."

Hozzátette: a 3000 lejt más forrásokból fogja pótolni, és a klasszikusgitár fesztivál esete a Hargita Megyei Tanáccsal nem vette el kedvét attól, hogy jövőben egy még színvonalasabb rendezvénnyel rukkoljon elő.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."