Itthon » Közélet

Élő közvetítés a városi tanács áprilisi üléséről

Tizenegy napirendi ponttal vágnak neki az áprilisi rendes havi ülésnek a tanácsosok. Szóba kerül a csereháti szociális lakások kiosztása is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/tanacsules0330
Itthon_Kozelet/tanacsules0330
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. április 27., 12:00
2 hozzászólás. 

13:35 A következő ülés elnökének Sebestyén Csabát választották meg, majd az elnök bezárta az áprilisi rendes havi tanácsülést.

13:33 Benedek Árpád Csaba elmondta, az RMDSZ frakció támogatja a tervezetet, ezzel szemben Molnár Miklós polgári tanácsos szerint rossz és törvénytelen a kritériumrendszer. Szász Jenő kifejezte, nyitott egy jobb rendszer kidolgozására. Benedek szerint ez már a következő tanács feladata lesz: a szavazáson az RMDSZ-es városatyák igennel voksoltak, míg a polgáriak tartózkodtak, így nem ment át a tervezet.

13:31 Az utolsó napirendi pont a szociális lakások kiosztásakor alkalmazott prioritási rendszer elfogadása. Két szempontrendszer létezik: az egyik a kilakoltatott személyeket helyezi előtérve, a másik pusztán szociális szempontokat vesz figyelembe. A szociális és jogi szakbizottságok negatívan véleményezték a tervezetet

Itthon_Kozelet/tanacsules0427

Fotók: Kakasy Botond

13:31 Több hozzászólás nem lévén, az elnök megszavaztatta a tervezetet: egy MPP-s tanácsos tartózkodott, a többi városatya pozitívan véleményezett, így újabb határozat született.

13:30 A következő tervezet a Székelyudvarhelyen, 2012-ben kivágható famennyiség rendeltetéséről szól.

13:28 Sebestyén Csaba úgy véli, "elijesztettük a gazdákat", ám a hivatal álláspontja szerint nincs igény a gazdák részéről. A szavazás során a nyolc RMDSZ-es tanácsos a tervezet mellett volt, a kilenc MPP-s tartózkodott, így nem ment át a tervezet.

13:25 A kilencedik napirendi pont a város tulajdonában levő legelők felosztása és átadása a gazdáknak. A polgármesteri hivatal illetékese szerint a most legeltető gazdák szövetség létrehozásán gondolkoznak, de bátortalanok, szükség lenne a tervezet elfogadására.

13:23 Akárcsak az előző esetekben, most sem ütközött akadályba a terv elfogadása, mindenki megszavazta.

13:23 A tanácsosok kérdés nélkül megszavazták a tervezetet. Utolsóként a Rózsa utca egyik telkén épülne két ház - szintén rendezési tervet kell elfogadni.

13:22 A Lejtő utcában is új lakóházak épülnének, itt is szükség van egy részleges rendezési tervre.

13:21 A szavazás most is gördülékenyen ment, az összes városatya áldását adta a tervre.

13:20 A következő zonális rendezési terv a Farcádi utca egy részét nyilvánítaná belterületté és osztaná fel a területet, hogy az lakóházak építésére legyen alkalmas.

13:19 A Gyerkes Mihály utcában épülne egy új lakóház, amihez szükséges egy részleges rendezési terv elfogadása - a tanácsosok nem álltak az útjába, egyöntetűen megszavazták.

13:17 Az adminisztratív kérdések itt is rendben vannak, a szakbizottságok és a tanácsosok egyöntetűen elfogadták a napirendi pontot.

Itthon_Kozelet/tanacsules0427

13:16 Újabb zonális rendezési terv a téma, ezúttal a Szászok Táborára vonatkozóan.

13:15 A polgármesteri hivatal illetékesei részletesn ismertetik a tervet, kitérve a terület felosztására, valamint hozzátéve, hogy minden szükséges előzetes engedélyeztetés rendben van. A szakbizottságok elfogadták a tervezetet, akárcsak a tanácsosok.

13:14 Harmadikként a Csalóka városrész rendezési tervét tárgyalják.

13:13 Az egyéb átcsoportosításokat is tartalmazó módosítás vegyes fogadtatásban részesült a szakbizottságok részéről, de a jelen levő tanácsosok egyöntetűen megszavazták ezt.

13:12 Az ülésről egyébként Bunta Levente polgármester és Szilveszter Sándor, RMDSZ-es tanácsos hiányoznak.

13:11 A második határozattervezet a város idei költségvetésének módosítása: egy kormányrendelet értelmében a város 400.000 lejt kapott, amit a Borvíz Útja projektre költenének.

13:10 A szakbizottságok vegyesen véleményezték a tervezetet: 8 RMDSZ-es tanácsos mellette szavazott, a 9 MPP-s tartózkodott, így nem ment át a tervezet.

13:08 Az első napirendi pont az első negyedév pénzügyi zárszámadása.

Itthon_Kozelet/tanacsules0427

13:07 Benedek Árpád Csaba, az ülés elnöke megnyitja a mai tanácsülést. A 11 napirendi pontot egyöntetűen elfogadták a résztvevők.

13:04 Több tanácsos is kis papírzacskóval érkezik a terembe: Csedő Attila szabadúszó polgármesterjelölt a tanácsterem előtt adja át az ajándékot önkormányzati képviselőknek. Többen mosolyogva fogadják a zacskóban található kis, sárga gumikacsát.

13:02 Az MPP képviselői pontosabbak, az RMDSZ-es városatyák közül egyelőre Nagy Levente érkezett meg.

13:00 Hamarosan kezdődik a tanácsülés, a tanácsosok folyamatosan érkeznek a terembe. Értesüléseink szerint Bunta Levente polgármester nem vesz részt a mai tanácsülésen.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kukucska
2012-04-27 13:42:34
na ez hamar ment,vajon ha en dolgoznek havi fel orat mennyi penz utne a markomat?
avatar
lazanna
2012-04-27 14:59:52
hamar ment...
Szerinted, kukucsa az lenni jó, ha órákig vitatkoznának, mint ahogyan azt tették eddig olyan sokszor?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."