Itthon » Közélet

Egészségügyi műszereket kaptak a családorvosok

Néhány laborvizsgálatot már a rendelőben is el tudnak végezni a családorvosok, így egyszerűsödik a betegellátás folyamata.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/csorvos0507
Itthon_Kozelet/csorvos0507
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. május 07., 13:25
0 hozzászólás. 

A 2009. decemberi akcióhoz hasonlóan ismét néhány műszerrel ajándékozta meg a családorvosokat a polgármesteri hivatal. Bunta Levente polgármester fenntartja véleményét, miszerint a családorvosok az egészségügy napszámosai, ezért tartja fontosnak támogatásukat.

Itthon_Kozelet/csorvos0507

Most 45 ezer lej értékben, a városi költségvetésből vásároltak különböző műszereket: négy rendelő EKG-t, hat családorvos vizeletvizsgáló készüléket, tizenegy pedig vércukormérő műszert kapott.

Csáki Mária családorvos portálunk kérdésére válaszolva elmondta, két évvel ezelőtt EKG készülékkel gazdagodott praxisa, most egy vizeletvizsgáló és vérzsír-szint meghatározó géppel. Az Év Praxisa díjat is elnyert családorvos szerint a tavalyi évben drasztikusan csökkent jövedelmük, így nagyon nehezen tudták volna megvásárolni a műszert.

A gépet egyébként sok esetben hasznosítani tudják: vérzsír-szint meghatározásakor vagy húgyúti fertőzések vizsgálatakor nem szükséges a beteget laborba küldeni. Így nemcsak a páciens számára jelent kevesebb utánajárást egy ilyen vizsgálat, de az eredményt is jóval hamarabb megtudja.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."