Itthon » Oktatás

Átlagon felül teljesített Székelyudvarhely

Bár nem ragyogóak a pótérettségi eredményei, a székelyudvarhelyi átlag meghaladja a megyeit és az országost is. Tavalyhoz képest rontottunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Érettségizők eredményeket néznek
Az eredmények továbbra is gyengék, bár volt iskola, ahol alig néhányan pótvizsgáztak
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. szeptember 04., 13:14
0 hozzászólás. 

A pótérettségik lejártával a Tanügyminisztérium közzétette az első, óvások előtti eredményeket. Az országos átlag most sem mutat túlzottan jól, hiszen az őszi olimpiára beiratkozóknak mindössze 24,27 százaléka vizsgázott sikeresen.

Helyi szinten sem szebb a kép, Hargita megye a nem túl magas országos átlagtól is elmarad egy kevéssel, 22,32 százalékos átmenési arányt értek el a végzősök. A jelek szerint a székelyudvarhelyi diákok a jobban teljesítők csoportjába tartoznak, hiszen a város nyolc középiskolájának átmenési aránya 35,63 százalék, bő 11 százalékkal több, mint az országos átlag.

A városi sorrend nem sokat változott

Három suliban kimondottan jó teljesítményről számolhatunk be: a Benedek Elek Pedagógiai Líceumban a vizsgázók 63,64, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumban 60, míg a Tamási Áron Gimnáziumban 50 százaléka vizsgázott sikeresen az idei pótérettségin.

Őket követi a Palló Imre Művészeti Líceum 39,13 százalékkal, a Marin Preda Elméleti Líceum 37,5-el és a Kós Károly Szakközépiskola 17,43-al. Az utolsó két helyezett most helyet cserélt, az Eötvös József Mezőgazdasági Szakközépiskolában 8,86 százalékos átmenési arányt regisztráltak, míg a sort a Bányai János Szakközépiskola zárja 8,54 százalékkal.

Bár arányaiban most nem teljesített olyan jól a Preda, de itt nagyon kevesen, mindössze nyolcan kényszerültek pótérettségire. Nem kellett, hogy sokan vizsgázzanak a Benedek Elekeben (11 diák), a refiben (20 diák) és a Pallóban sem.

Tavaly még jobb volt

Bár mind a megyei, mind pedig az országos átlagokat felülmúltuk, a tavalyi eredményeket nem tudtuk utolérni. Akkor a pótérettségin a székelyudvarhelyi diákok 46,58 százaléka ment át és két olyan líceum is volt (a Benedek Elek és a Marin Preda) ahol százszázalékos volt az átmenési arány.

Ezen felül akkoriban is jól teljesített a Palló és a Backamadarasi, mindkét iskolában csupán 3-3 diák kényszerült pótvizsgára és 2-2 át is ment azon. Érdekesség, hogy 2011-ben a Tamási Áron Gimnáziumban csupán 12,5 százalékos volt az átmenők aránya, ami annak tudható be, hogy nyolcan pótvizsgáztak, ám csak egyiküknek sikerült átmennie.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."