Itthon » Oktatás

Elvárások fölötti egyetemi jelentkezés a MÜTF Oktatási Központban

Pénteken befejeződött az őszi iratkozás is a MÜTF-ön, ahol minden államilag finanszírozott hely betelt, valamint a költségtérítéses helyekre is sokan iratkoztak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Beiratkozás a MÜTF-ön
Fontos az állam jelenléte, hiszen az államilag támogatott helyek beteltek
szerkesztoÍRTA: (X)
2012. szeptember 17., 08:20
0 hozzászólás. 

Az idén is nagy volt az érdeklődés a központ által működtetett régi szakok iránt, így összességében közel 150 hallgató kezdi el egyetemi éveit 2012 szeptemberében az intézményben.

Az Edutus Főiskola E-kereskedelem szakára 64 hallgató jelentkezett, a Budapesti Gazdasági Főiskola Turizmus-vendéglátás szakát 49 hallgató választotta. A Széchenyi István Egyetem Vezetés-szervezés mesterképzésre 29 hallgató iratkozott be a 2012-es felvételi alkalmából.

„A mögöttünk lévő 15 év munkájával sikerült megszilárdítani jelenlétünket az erdélyi magyar felsőoktatás piacán, amit a felvételi számaink is tükröznek" – mondta dr. Geréb László, a MÜTF Oktatási Központ igazgatója.

A 2012-es érettségi eredmények ellenére is az előző évekhez hasonló számú hallgató választott minket, ami azt jelenti egyrészt, hogy a piac értékeli az itt folyó oktatási munkát, másrészt – ami számunkra fontos – hogy a nehezebb érettségi szűrő miatt egy felkészültebb, erősebb első évet köszönthetünk a főiskolán.

„Egyre fontosabb az állam aktív jelenléte az oktatás területén" – jegyezet meg Ilyés Ferenc, tanulmányi igazgató – „hiszen azt látjuk, hogy azon szakok esetében, ahol voltak államilag finanszírozott helyek, azok mind beteltek, miközben az Erdőgazdálkodás esetében, ahol nem voltak államilag finanszírozott helyeink – a nagy érdeklődés ellenére sem gyűlt össze az indításhoz szükséges létszám. Reméljük, hogy jövőre ezen szak esetében is sikerül államilag finanszírozott helyeket hozni Székelyudvarhelyre, valamint további új, piacképes szakok akkreditálása is sikerrel jár."

Az ünnepélyes tanévnyitó szeptember 21-én, pénteken lesz a Művelődési Ház koncerttermében, ahol az oktatási központ magyarországi partnerintézményeinek rektorai, dékánjai fogják köszönteni az elsőéveseket, akik ünnepélyes fogadalmat tesznek.


címkék: mütf edutus

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."