Itthon » Oktatás

Erdőgazdálkodással újít a MÜTF

Gazdasági és vidékfejlesztési szak indul a MÜTF Oktatási Központban. A szakemberek Magyarországról jönnek, a cél az itthon maradás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Diákok a MÜTFön
A diplomát a Pannon Egyetem állítja ki
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. január 22., 16:27
1 hozzászólás. 

A MÜTF Oktatási Központ és a Pannon Egyetem Georgikon kara közti együttműködés keretében indul idén szeptembertől az erdőgazdálkodásra kiemelten fókuszáló Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök alapképzés.

Az újonnan induló szak célja, hogy az itt diplomát szerző fiatalok lakóhelyük közelében találjanak megélhetést nyújtó tevékenységet, és képesek legyen fellendíteni főként a vidéki közösségek gazdaságát.

A hároméves, levelező tagozatos képzés egy félév szakmai gyakorlatot foglal magába, és főként azoknak szól, akik az erdők és mezőgazdasági területek hasznosításával kívánnak foglalkozni. Kiemelten ajánlják a képzést a közbirtokosságok alkalmazottainak és mindazoknak, akiket érdekel az erdők, a mezőgazdasági termelő területek, és a havasok kíméletes használata és folyamatai.

A tagozat indítói célul tűzték ki olyan környezettudatos szakemberek képzését, akik felelősségteljesen és fenntartható módon gazdálkodnak a természeti vagyonnal, valamint figyelembe veszik az alternatív energetikai és turisztikai hasznosítási lehetőségeket is.

A tananyag magába foglalja a Székelyföldre jellemző természeti környezet ismeretét, különösen az erdők működését és művelését, másrészt a gazdasági folyamatok és törvényszerűségek megismerését és kiszámítását romániai és európai jogi keretek között.

A főbb tantárgyak az agrárismeretek, az agrárgazdasági és vállalkozási ismeretek, az erdőgazdálkodási ismeretek és a regionális, vidékfejlesztési és természetvédelmi ismeretek. A szakoktatókat és a szakmai hátteret a Pannon Egyetem biztosítja, a helyi vonatkozású, vagyis a jogi, közigazgatási és számviteli témájú tantárgyakat helyi oktatók tanítják.

Az ajánló szerint a végzett hallgatók az elsajátított gazdasági, menedzsment, erdőgazdálkodási, regionális és térségi ismereteik birtokában, ökológiai szemléletük alapján képesek a munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelő szakmai munka végzésére. Az itt végzettek leginkább agrárvállalkozásoknál, pénzintézeteknél, önkormányzatoknál, közbirtokosságoknál tudnak elhelyezkedni.

uh.ro/sajtóközlemény



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2013-01-22 18:23:04
Poén
Ezt most nem a MÜTF-nek irom!!!

Remélem a tanszékvezető Isten Druzsbája lesz, hiszen a "hatékony" erdőgazdálkodáshoz ő ért leginkább...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."